Skocz do zawartości

Dorado Tender - prawdziwy killer boleniowy?

sebek

Rekomendowane odpowiedzi

@Sebek - co Ty masz z tymi woblerami? Średnio raz w miesiącu nowy wątek zakładasz :wacko:

Kup po jednym z tych, o kt?łre pytasz, poczekaj do maja i ruszaj nad wodę. Jak sam nie potestujesz, jak Tobie się nie spodoba przynęta, to ?źadne opinie nie pomogą.

A tak naprawdę wszystkie o kt?łre pytałeś są ok, tylko trzeba je do warunk?łw dobrać...

Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani.

MI trafił się na niego szczupak i okoń, potem jakoś urwałem i po sprawie... na maj kupię nowe. :unsure:

Minusem jest trochę mała gama kolor?łw, Dorado mogłoby trochę bardziej przyło?źyć się do tej kwestii.

MI trafił się na niego szczupak i okoń, potem jakoś urwałem i po sprawie... na maj kupię nowe. :unsure:

Minusem jest trochę mała gama kolor?łw, Dorado mogłoby trochę bardziej przyło?źyć się do tej kwestii.

A jakiego koloru Ci brakuje ?

A jakiego koloru Ci brakuje ?

Nie chodzi o to, ?źe jakoś specjalnie brakuje, po prostu myślę, ?źe mogliby się bardziej przyło?źyć do dobrej imitacji uklei - bardziej realistycznej.

Dorado tender,ma dość bogatą kolorystykę,sprawdza mi się tam gdzie bolenie nie chcą siadaćna typowe expresowe przynęty boleniowe.Często na Warcie ,jak bolki ignorują JAZ-y,gusmany czy fafiki puszczam tendera ,wolniej i głębiej i przynosi efekt w postaci bolka.Długo le?źały w moim pudełku,i nie wierzyłem w ich skuteczność,a ich łowność odkryłem przez przypadek.

@duce13 Ty chyba nie rozumiesz istoty forum, po to jest by zakładać tematy i dyskutować. Dopuki temat jest mądry i ludzie sie wypowiadają doputy to ma sens.

Ale?ź absolutnie rozumiem i cieszę się z tego, ?źe ka?źdy mo?źe znaleźć tu pomoc. Trochę się śmieję z kolegi Sebka (z sympatią!), ?źe jego pytania o woblery boleniowe to ju?ź stała rubryka prawie

A dodatkowo moje zdanie jest takie, ?źe nic nie pomo?źe wiedza zebrana na forum jeśli się nie weźmie przynęty nad wodę i nie sprawdzi samemu. Bo do przynęty trzeba mieć zaufanie, trzeba w nią wierzyć, a tego trzeba nią porzucać.

@Sebek - kup kilka naprawdę spradzonych przynęt boleniowych, prawdziwych klasyk?łw, ogranicz się do kilku wobk?łw. Na początek wystarczy. Bo inaczej p?łjdziesz nad wodę, otworzysz pudełko i będzie 'osiołkowi w ?źłoby dano' - same killery, co tu zało?źyć? Przerabiałem z pudełkiem kleniowym

Jak 16 - 18 PLN za boleniowy wobler to jest tanio... :unsure:

Siek Siga tańszy - chyba z 15 zł - zakładając, ?źe rękodzieło to ponad 20 zł, Thrill około 20, Hermes koło 16-18... chyba Tender nie wychodzi tak źle :D

Tak naprawdę ka?źda z firm robiących wobki zrobiła jakiegoś, kt?łry nadaje się na bolenie :D! I z moich obserwacji najwa?źniejszą rolę odgrywa kolorystyka i poprowadzenie a nie firma! Sam mam hermesy w ilości chyba 8 kolor?łw i zdarzało się ?źe tylko na jeden kolor brały bolki i to jeszcze prowadzone średnio wolno :D! Powracając do wobka z tematu to ja osobiście bym go przemalował na czarno a bynajmniej grzbiet bo w moich stronach niebieski działa raczej odstraszająco :D

• 5 lat później...

Trochę odgrzeje kotleta :)

Minęło 5 lat od ostatniego posta w sprawie Tendera?

Pytam bo ostatnio dość wrzało w wątku boleniowym na temat przynęt- jestem ciekawy waszych opinii - sam przy najbliższej okazji zamierzam się zaopatrzyć w m.in. w tendery celem przetestowania, ale przydałyby się jakies podpowiedzi co do skutecznych sposobów prowadzenia i w porównaniu do innych wabików.

P.S. 

Nie chce robić reklamy, ale ostatnie 2 wypady nad Odre z ukierunkowaniem na klenie pokazały wyższość " Dorad" w porównaniu np z "Widłami"

i jestem ciekawy czy waszym zdaniem wobler pod bolenia z tej stajni też ma to "coś" w sobie?