sebek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego oto wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jeden z moich ulubień?łw na stojąca wodę.Mocno lusterkuje przez co mo?źna go du?źo wolniej porowadzić.Ja łowią na niego du?źo głębiej tak około metra pod powie?źchnią.Najleszy kolor to perła z czarnym grzbietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 sa lepsze, sa gorsze, ale na pewno sa sytuacje gdy fajnie jest go miec. to taki nisko budzetowy wobek bolkowy ktory u mnie ma na koncie wiecej bolkow niz np thrill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 @Sebek - co Ty masz z tymi woblerami? Średnio raz w miesiącu nowy wątek zakładasz Kup po jednym z tych, o kt?łre pytasz, poczekaj do maja i ruszaj nad wodę. Jak sam nie potestujesz, jak Tobie się nie spodoba przynęta, to ?źadne opinie nie pomogą. A tak naprawdę wszystkie o kt?łre pytałeś są ok, tylko trzeba je do warunk?łw dobrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Tander to m?łj wariant na spokojniejsza wodę... poza bolkami lubia go klenie(du?źe) i sandacze. Wolniejsze tempo w jego przypadku jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. MI trafił się na niego szczupak i okoń, potem jakoś urwałem i po sprawie... na maj kupię nowe. Minusem jest trochę mała gama kolor?łw, Dorado mogłoby trochę bardziej przyło?źyć się do tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. MI trafił się na niego szczupak i okoń, potem jakoś urwałem i po sprawie... na maj kupię nowe. Minusem jest trochę mała gama kolor?łw, Dorado mogłoby trochę bardziej przyło?źyć się do tej kwestii. A jakiego koloru Ci brakuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. MI trafił się na niego szczupak i okoń, potem jakoś urwałem i po sprawie... na maj kupię nowe. Minusem jest trochę mała gama kolor?łw, Dorado mogłoby trochę bardziej przyło?źyć się do tej kwestii. A jakiego koloru Ci brakuje ? Nie chodzi o to, ?źe jakoś specjalnie brakuje, po prostu myślę, ?źe mogliby się bardziej przyło?źyć do dobrej imitacji uklei - bardziej realistycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Oni maja takie old school-owe kalkomanie na woblerach.To ma swoj urok.Ja akurat przynet tej firmy nie uzywam. Ale domyslam sie ze bolenie, az tak bardzo jak wedkarze na te kalkomanie uwagi nie zwracaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Guzu, zgadzam się w pełni, tak?źe w kwestii uroku ich old-school'u. Ale to ju?ź taka wędkarska dewiacja, to marzenie o ładnym kolorze Sam mam zamiar nabyć kilka tender?łw i invander?łw, na zbli?źający się, wiślany sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Dorado tender,ma dość bogatą kolorystykę,sprawdza mi się tam gdzie bolenie nie chcą siadaćna typowe expresowe przynęty boleniowe.Często na Warcie ,jak bolki ignorują JAZ-y,gusmany czy fafiki puszczam tendera ,wolniej i głębiej i przynosi efekt w postaci bolka.Długo le?źały w moim pudełku,i nie wierzyłem w ich skuteczność,a ich łowność odkryłem przez przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 @duce13 Ty chyba nie rozumiesz istoty forum, po to jest by zakładać tematy i dyskutować. Dopuki temat jest mądry i ludzie sie wypowiadają doputy to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 @duce13 Ty chyba nie rozumiesz istoty forum, po to jest by zakładać tematy i dyskutować. Dopuki temat jest mądry i ludzie sie wypowiadają doputy to ma sens. Ale?ź absolutnie rozumiem i cieszę się z tego, ?źe ka?źdy mo?źe znaleźć tu pomoc. Trochę się śmieję z kolegi Sebka (z sympatią!), ?źe jego pytania o woblery boleniowe to ju?ź stała rubryka prawie A dodatkowo moje zdanie jest takie, ?źe nic nie pomo?źe wiedza zebrana na forum jeśli się nie weźmie przynęty nad wodę i nie sprawdzi samemu. Bo do przynęty trzeba mieć zaufanie, trzeba w nią wierzyć, a tego trzeba nią porzucać. @Sebek - kup kilka naprawdę spradzonych przynęt boleniowych, prawdziwych klasyk?łw, ogranicz się do kilku wobk?łw. Na początek wystarczy. Bo inaczej p?łjdziesz nad wodę, otworzysz pudełko i będzie 'osiołkowi w ?źłoby dano' - same killery, co tu zało?źyć? Przerabiałem z pudełkiem kleniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Ja ju?ź mam takie dylematy, tak du?źo przynęt- tak mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. Jak 16 - 18 PLN za boleniowy wobler to jest tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. Jak 16 - 18 PLN za boleniowy wobler to jest tanio... A taniej mo?źna coś dobrego kupić?w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. Jak 16 - 18 PLN za boleniowy wobler to jest tanio... A taniej mo?źna coś dobrego kupić?w Mo?źna... 0.6 Heinekena za ok 4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. Jak 16 - 18 PLN za boleniowy wobler to jest tanio... Siek Siga tańszy - chyba z 15 zł - zakładając, ?źe rękodzieło to ponad 20 zł, Thrill około 20, Hermes koło 16-18... chyba Tender nie wychodzi tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Tak naprawdę ka?źda z firm robiących wobki zrobiła jakiegoś, kt?łry nadaje się na bolenie ! I z moich obserwacji najwa?źniejszą rolę odgrywa kolorystyka i poprowadzenie a nie firma! Sam mam hermesy w ilości chyba 8 kolor?łw i zdarzało się ?źe tylko na jeden kolor brały bolki i to jeszcze prowadzone średnio wolno ! Powracając do wobka z tematu to ja osobiście bym go przemalował na czarno a bynajmniej grzbiet bo w moich stronach niebieski działa raczej odstraszająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Fajnie pracujący wobler, w dodatku dosyć tani. Jak 16 - 18 PLN za boleniowy wobler to jest tanio... A taniej mo?źna coś dobrego kupić?w Mo?źna... 0.6 Heinekena za ok 4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Siudaki są tanie. No i jak wejdzie wobler Roberta to te?ź cena ma być z tego co pamiętam atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Te woblery zaczynają mieć tak chore ceny, ?źe chyba trzeba zacząć samemu strugać Kiedyś kupowałem rękodzieła bo były tańsze ni?ź firm?łwki a teraz .... Internet ma wielką moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Trochę odgrzeje kotleta Minęło 5 lat od ostatniego posta w sprawie Tendera?Pytam bo ostatnio dość wrzało w wątku boleniowym na temat przynęt- jestem ciekawy waszych opinii - sam przy najbliższej okazji zamierzam się zaopatrzyć w m.in. w tendery celem przetestowania, ale przydałyby się jakies podpowiedzi co do skutecznych sposobów prowadzenia i w porównaniu do innych wabików.P.S. Nie chce robić reklamy, ale ostatnie 2 wypady nad Odre z ukierunkowaniem na klenie pokazały wyższość " Dorad" w porównaniu np z "Widłami"i jestem ciekawy czy waszym zdaniem wobler pod bolenia z tej stajni też ma to "coś" w sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 No i tera z polek znikna Dorado, a Widel zbankrutuje ???? Kazda woda inna, rozne klenie, pory dnia, roku, humory ryb. Kleni na Widly nie lowie, ale boleniom smakuje Chiciorek. Szkoda jedynie, ze taki lekki jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Nigdy nie złowiłem na niego bolenia, ale za to klenia czy sandacza już tak. Całkiem fajny woblerek za nieduże pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi