Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

zapomniałem napisać, że wątek w mojej intencji nie ma na celu wałkowania po kilka stron świeżych premier i wymiany spostrzeżeń, od tego są wydzielenia lub z góry osobne watki, ale bardziej wszelkie przedpremiery / zapowiedzi itp.

Edytowane przez -BazyL-
  • Like 3

Mnie spodobała się nowość od Savage Gear - kaczuszka na szczupaka i suma - występuje w gramaturze 28g i 70g. Pięknie przebiera nóżkami. Bardzo dobra jakość wykonania wszystkich elementów (niestety fotki zrobiłem na szybko telefonem i nie oddają stanu faktycznego...).

post-59071-0-29980400-1470953994_thumb.jpgpost-59071-0-17856100-1470954005_thumb.jpg

• Like 2

Mnie spodobała się nowość od Savage Gear - kaczuszka na szczupaka i suma - występuje w gramaturze 28g i 70g. Pięknie przebiera nóżkami. Bardzo dobra jakość wykonania wszystkich elementów (niestety fotki zrobiłem na szybko telefonem i nie oddają stanu faktycznego...).

attachicon.gifWP_20160811_14_05_05_Pro.jpgattachicon.gifWP_20160811_14_04_39_Pro.jpg

Te kaczuchy są niesamowite, też miałem je w ręku. Jak dla mnie mają tylko jedną wadę - cenę.

Tutaj jest

pokazujący ich pracę. Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Ciekawe czy ta kaczucha byłaby skuteczniejsza od innej przynęty smużącej? Może to strzał w dziesiątkę firmy Sg, a może tylko przerost formy nad treścią...

Edytowane przez gringo
  • Like 1

Ciekawe czy ta kaczucha byłaby skuteczniejsza od innej przynęty smużącej? Może to strzał w dziesiątkę firmy Sg, a może tylko przerost formy nad treścią...

Pewnie nie.

Ale zabawa zostanie przeniesiona na inny poziom. :D

Miałem w łapie,kaczka ładniusia.Bankowo zainteresuje

drapieżne ptaszyska.

• Like 2

Pewnie nie.

Ale zabawa zostanie przeniesiona na inny poziom. :D

Miałem w łapie,kaczka ładniusia.Bankowo zainteresuje

drapieżne ptaszyska.

Masz zamiar nastawić się na rybołowa?

dz_04.2009_16.jpg

Uważaj, są pod ochroną... :D :D :D

• Like 2

Ten model nie ma MagSealed. W ogóle większość Daiw ze średniej półki MagSealed ma tylko na osi kołowrotka. Też nie byłem fanem tego rozwiązania, wydawało mi się to tylko chwytem marketingowym ale moja Freams ma kulturę pracy jak kołowrotek z wyższej o klasę półki cenowej także może coś w tym jest. Ciekawe jak będzie pracować po przesmarowaniu bez magseal (na razie nie zamierzam).

Edytowane przez trinited

Poza kaczuszkami są jeszcze szczurki  ;)

post-59931-0-85366500-1471817799_thumb.jpg

post-59931-0-36761100-1471817804_thumb.jpg

• Like 3

Szczurek jest nawet w wersji laboratoryjnej, do łowienia sumów w okolicy instytutów farmacji :D

A prochu to nie wymyślili, bo imitacja gryzonia jako przynęta jest znana od co najmniej 40 lat. Tak łowią tajmienie Mongołowie, azjatyckie sumy Wietnamczycy, żmijogłowy w Malezji, a u nas bodajże Adam Sikora polował na głowatkę z muchą udajacą szczura.

Edytowane przez etherni

A prochu to nie wymyślili, bo imitacja gryzonia jako przynęta jest znana od co najmniej 40 lat. Tak łowią tajmienie Mongołowie, azjatyckie sumy Wietnamczycy, żmijogłowy w Malezji, a u nas bodajże Adam Sikora polował na głowatkę z muchą udajacą szczura.

Być może nie jest to odkrycie na miarę koła, ale jako seryjny produkt stanowi nowość - a o tych tutaj piszemy  ;)

Ja tam bardziej chyba dla zabawy nabędę szczurka i przetestuję go w przyszłym sezonie na nocnych łowach. 

• Like 1

Ten model nie ma MagSealed. W ogóle większość Daiw ze średniej półki MagSealed ma tylko na osi kołowrotka. Też nie byłem fanem tego rozwiązania, wydawało mi się to tylko chwytem marketingowym ale moja Freams ma kulturę pracy jak kołowrotek z wyższej o klasę półki cenowej także może coś w tym jest. Ciekawe jak będzie pracować po przesmarowaniu bez magseal (na razie nie zamierzam).

Mam Saltigę 2010 z magsealed smarowaną "klasycznie" i nie widzę żadnej różnicy...fakt że nie była na morzu...

Co do tej Nowej BG, szkoda że pożałowali jej nowoczesnej rolki prowadzącej... Ale i tak może to być solidna maszyna..

• Like 1