bazyloss Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Proponuje wątek jak w dziale Cast startujemy http://www.daiwa.com/jp/fishing/item/reel/spin_rl/blast_16/index.html http://www.daiwa.com/jp/fishing/item/reel/spin_rl/iprimi/index.html Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez -BazyL- 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) zapomniałem napisać, że wątek w mojej intencji nie ma na celu wałkowania po kilka stron świeżych premier i wymiany spostrzeżeń, od tego są wydzielenia lub z góry osobne watki, ale bardziej wszelkie przedpremiery / zapowiedzi itp. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez -BazyL- 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Wyglada na to ze shimano biomaster zostaje ale tylko w wersji sw(nowy model 6000). http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3341 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Mnie spodobała się nowość od Savage Gear - kaczuszka na szczupaka i suma - występuje w gramaturze 28g i 70g. Pięknie przebiera nóżkami. Bardzo dobra jakość wykonania wszystkich elementów (niestety fotki zrobiłem na szybko telefonem i nie oddają stanu faktycznego...). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Czy miał ktoś możliwość połowienia lub chociaż miał w rączkach w sklepie http://allegro.pl/pewny-daiwa-ballistic-x-spin-210-10-40g-nowosc-i6288182474.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Mnie spodobała się nowość od Savage Gear - kaczuszka na szczupaka i suma - występuje w gramaturze 28g i 70g. Pięknie przebiera nóżkami. Bardzo dobra jakość wykonania wszystkich elementów (niestety fotki zrobiłem na szybko telefonem i nie oddają stanu faktycznego...).WP_20160811_14_05_05_Pro.jpgWP_20160811_14_04_39_Pro.jpgTe kaczuchy są niesamowite, też miałem je w ręku. Jak dla mnie mają tylko jedną wadę - cenę.Tutaj jest pokazujący ich pracę. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Smużaki na szczupaka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Trzeba przyznać, że ich wielkość jest imponująca, żuki mutanty z Czarnobyla... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Mnie spodobała się nowość od Savage Gear - kaczuszka na szczupaka i suma - występuje w gramaturze 28g i 70g. Pięknie przebiera nóżkami. Bardzo dobra jakość wykonania wszystkich elementów (niestety fotki zrobiłem na szybko telefonem i nie oddają stanu faktycznego...). Ciekawe czy ta kaczucha byłaby skuteczniejsza od innej przynęty smużącej? Może to strzał w dziesiątkę firmy Sg, a może tylko przerost formy nad treścią... Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez gringo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Ciekawe czy ta kaczucha byłaby skuteczniejsza od innej przynęty smużącej? Może to strzał w dziesiątkę firmy Sg, a może tylko przerost formy nad treścią... Pewnie nie.Ale zabawa zostanie przeniesiona na inny poziom. Miałem w łapie,kaczka ładniusia.Bankowo zainteresujedrapieżne ptaszyska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Pewnie nie.Ale zabawa zostanie przeniesiona na inny poziom. Miałem w łapie,kaczka ładniusia.Bankowo zainteresujedrapieżne ptaszyska.Masz zamiar nastawić się na rybołowa?Uważaj, są pod ochroną... :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/rod/trout_rd/presso-ltd_ags/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Na profilu fb St. Croix Polsa informacja o nowej serii Legend Glass, dostępna pod koniec tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Dla miłośników cięższego spina, model 3000 (waga 300g i hamulec 7kg) może być ciekawą pozycją: http://www.daiwa.com/us/contents/reels/bg_sw_spinning/index.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Wygląda na masywnie i solidnie zbudowany. Poczekamy , aż będzie to można organo-leptycznie pomacać.A cenę to już znamy???????? Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Wygląda na masywnie i solidnie zbudowany. Poczekamy , aż będzie to można organo-leptycznie pomacać.A cenę to już znamy????????+/- 120 usd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 eee taka okrągła już ta nowa BG a tak serio fajnie by było jakby okazał się to kołowrotek o mocy Slammera , a nawijający linkę w akceptowalny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mnie tylko ten MAGSIL trochę tu dręczy, jakoś za nim nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Ten model nie ma MagSealed. W ogóle większość Daiw ze średniej półki MagSealed ma tylko na osi kołowrotka. Też nie byłem fanem tego rozwiązania, wydawało mi się to tylko chwytem marketingowym ale moja Freams ma kulturę pracy jak kołowrotek z wyższej o klasę półki cenowej także może coś w tym jest. Ciekawe jak będzie pracować po przesmarowaniu bez magseal (na razie nie zamierzam). Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez trinited Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mnie spodobała się nowość od Savage Gear - kaczuszka na szczupaka i suma - występuje w gramaturze 28g i 70g. Pięknie przebiera nóżkami. Bardzo dobra jakość wykonania wszystkich elementów (niestety fotki zrobiłem na szybko telefonem i nie oddają stanu faktycznego...). Poza kaczuszkami są jeszcze szczurki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Szczurek jest nawet w wersji laboratoryjnej, do łowienia sumów w okolicy instytutów farmacji A prochu to nie wymyślili, bo imitacja gryzonia jako przynęta jest znana od co najmniej 40 lat. Tak łowią tajmienie Mongołowie, azjatyckie sumy Wietnamczycy, żmijogłowy w Malezji, a u nas bodajże Adam Sikora polował na głowatkę z muchą udajacą szczura. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 A prochu to nie wymyślili, bo imitacja gryzonia jako przynęta jest znana od co najmniej 40 lat. Tak łowią tajmienie Mongołowie, azjatyckie sumy Wietnamczycy, żmijogłowy w Malezji, a u nas bodajże Adam Sikora polował na głowatkę z muchą udajacą szczura. Być może nie jest to odkrycie na miarę koła, ale jako seryjny produkt stanowi nowość - a o tych tutaj piszemy Ja tam bardziej chyba dla zabawy nabędę szczurka i przetestuję go w przyszłym sezonie na nocnych łowach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ten model nie ma MagSealed. W ogóle większość Daiw ze średniej półki MagSealed ma tylko na osi kołowrotka. Też nie byłem fanem tego rozwiązania, wydawało mi się to tylko chwytem marketingowym ale moja Freams ma kulturę pracy jak kołowrotek z wyższej o klasę półki cenowej także może coś w tym jest. Ciekawe jak będzie pracować po przesmarowaniu bez magseal (na razie nie zamierzam).Mam Saltigę 2010 z magsealed smarowaną "klasycznie" i nie widzę żadnej różnicy...fakt że nie była na morzu... Co do tej Nowej BG, szkoda że pożałowali jej nowoczesnej rolki prowadzącej... Ale i tak może to być solidna maszyna.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 W Fishing Center dostępna jest już nowa seria blanków ETERNITY.http://www.fishingcenter.com.pl/batson_enterprises_blanki_spinningowe.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi