Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

"dziwnie" mały stożek w szpuli...w opisie, że ABSII, ale wygąda jakby miała nawijać jak daiwy z lat 90tych czy większość młynków karpiowych daiwy...

http://www.daiwa.com/jp/fishing/item/reel/spin_rl/steez_sp_17/index.html

Edytowane przez MefistoFishing
  • Like 1

Największa niespodzianka- to już nie jest exist :o

Ciekawa zagrywka marketingowa, także z ceną.

Byly Steezy JDM w generacji 05, beda w generacji 15.

Z tego co widac po srednicach szpulek to mamy tu 2004h i 2506h.

Musza kombinowac, bo ile mozna miec takich samych kolowrotkow (nawet topowych) ? :)

Zawsze mnozyli linie produktow, modele specjalne, limitowane itd itp.

Z pewnoscia pare osob juz nerwowo jezdzi myszka po pokladce oczekajac kwietnia 17 by zanabyc Stizika :)

...ciekawe co Shimano wysmazy na 2017. Bo watpie by poprzestali na tej wersji specjalnej TP.

Ale to tylko moje przeczucie.Nic nie wiem , ale chetnie sie dowiem ...  :)

Moim zdaniem nic nie będzie :) wszystko co miało być w modelach spinnigowych wyczerpali..patrzać wedle lat....pewne jest, że nowa stella albo wyjdzie na koniec 2017 roku, albo na początku 2018....chyba, że będzie jak piszesz i w siemano jakieś LIMITED :)

Moim zdaniem nic nie będzie :) wszystko co miało być w modelach spinnigowych wyczerpali..patrzać wedle lat....pewne jest, że nowa stella albo wyjdzie na koniec 2017 roku, albo na początku 2018....chyba, że będzie jak piszesz i w siemano jakieś LIMITED :)

aaaa....powinien być...najwyższa pora .... nowy karpiowy AERO TECHNIUM MGS :) -----> to by mnie ucieszyło :) ale nikt nic :(

Byl Vanquish 13 Limited....Teraz wyskakuje TP17 "special edition"....moze w polowie roku Vanquish 17 wersja special?

Czas pokaze ...

Z kablakowych Shimano ja i tak tylko Stelle 10tki :)

Byl Vanquish 13 Limited....Teraz wyskakuje TP17 "special edition"....moze w polowie roku Vanquish 17 wersja special?

Czas pokaze ...

Z kablakowych Shimano ja i tak tylko Stelle 10tki :)

vaniek...kto wie...? :) nowy vaniek jest zajebisty....łowiłem i starszym czornym i teraz łowiłem cały rok C2500HGS i moim zdaniem lepsiejszy jest, ładniejszy i mniej śmierdzi pudełko jak jest nowy :) aaaa karbonowa korbka to w ogóle rewelacja wizualnie i wagowo :)

Mówię o tym, że stałoszpulowiec steez to był exist. Z zachowaniem nazwy modelu.

Teraz jest to steez jako odrębny model, za cenę o 35% niższą.

:)

eeee....tak nie było nigdy....

w Japonii sto lat temu był EXIST i EXIST STEEZ CUSTOM w tym samym czasie...custom był droższy...wtedy jeszcze daiwa nie oszukiwała sowich klientów dając kręcioł z najwyższej półki w obudowie z ALUMINIUM... w UE/USA był w innej szacie taki ale jako STEEZ

Potem w Japonii wyszedł EXIST z kwadratowymi dziurami w szpuli...w Europie i USA to samo ale w innej kolorystyce pod nazwą STEEZ --- ( tu już oszukali wszystkich zmieniając materiał na kompletny ZAION ---który jest kilkukrotnie tańszy od aluminium, a w dodatku podniesli cenę w Japonii )

w 2015...jak każdy wie wyszedł ostatni wypust....jaki jest każdy widzi :) 

2017 będzie widać STEEZ jako całkiem co innego....

• Like 1

no jak ? Steez Exist Custom, to nie był Exist :)

a jeśli masz na myśli Steez US, to też nie do końca Exist :)

oczywiście możemy się czepiać nomenklatury i rozbierać na części pierwsze, ale przecież będziemy mieli równolegle Exist i Steez na rynku JP, to producent decyduje co jest Exist, a co Steez :) :)

napisałeś, że "to nie jest już Exist", a Exist jest nadal i pewnie będą następne generacje, Steez to wersja oparta na Exist, ale tą drogą , to mógłbym napisać, że moje Presso, to "prawie Exist" ;)

Edytowane przez BazyL

No fakt, ja tego czarnego steeza na Stany i Australię, traktowałem jako exista. I błąd.

Ale, tak jak piszesz, tamten bazował jeszcze na exist.

Teraz cena wskazuje na to, że będzie bazował na luviasie...

Edytowane przez DonPablo
  • Like 1

Artur, a EXIST STEEZ CUSTOM, to nie był przypadkiem w pełni magnezowy ?

hmmmm...obawiam się, że magnezową to on miał jeno korbkę :) całe ramię korbki :) i był tylko do słodkiej wody....i też pod fluorocarbon przez co miał jeszcze bardziej debilny stożek :)