Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś miał  może  do czynienia  z tym kołowrotkiem  Tict z omawianym powyżej  systemem ...?  jakie  koszty  zakupu i wielkości ?

To jest szpula custom do młynków Daiwy. Koszt 18000 jenów +3000 za każdą kolejną kasetę.

Wszystko masz na podanej wyżej stronie Tict, łącznie z modelami kołowrotków, do których to jest dostępne.

Dzięki   DonPablo   jeśli  dobrze  skumałem    do  do Exista mogę  sobie   taką  szpulkę  z kasetą  dokupić ,  a ja się  zastanawiałem  co ten kręcioł taki  do Daiwy/ Exist  podobny :ph34r:

po pierwsze  obstawiałem  ze  tict  robi coś u nich  w kooperacji ...

Pozwolę sobie zacytować z forumowego leksykonu zachowań:

..." Tego typu sformułowania to zwykły "wytrych" którym łatwo się włamać do przedziału gówno-burza...

Najczęściej używane przez abnegatów sprzętowych, którym coś się jednak udaje łowić.

Im sukcesy większe tym dolegliwość trudniejsza do wyleczenia.

Powodem użycia jest najczęściej duma ze złowienia większej ryby lub większej ilości ryb od dupka sprzęciarza, w domyśle,- i tak jestem lepszy mimo że łowię złomem ale ta ubogość plus buractwo sprzęciarza powoduje, że każdemu mogę gębę zatkać,- suweren w pełnej krasie. 

Psychologicznie też prosty mechanizm znany od zarania ludzkości, równanie w dół utrwalane od dzieciństwa przez: Kopciuszka, Kota w butach, Koziołka matołka itd..

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 10

Witam Kolegów.

Mam pytanie o kręciołka spro dassault w rozmiarze 4000, jest to nowość na 2017 rok i w necie jak i tu na forum brak opinii użytkowników. Miałem go w rękach na targach w poznaniu i naprawde ładnie kręcil, bardzo płynna praca. Jestem ciekaw jak pracuje pod obciążeniem i ogolne wrażenia z użytkowania.

Pozdrawiam Dominik

• 2 tygodnie później...
Gość EdekZfabrykiKredek

A wiadomo wiadomo będzie ciekawa wersja jeśli dobrze pamiętam 4000PGE ze silniczkiem elektrycznym podobnym jak w dendrou maru.

Nie pamiętam jak rozwiązane będzie sprzęgiełko aby przy ściąganie nie dostać z korbki po łapach.