Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc po opisie oszczędności, jeszcze raz oszczędności.

Jakościowej rewolucji nie przewiduję.Mam sentyment do tego modelu , dawno temu używałem .Cena też niezbyt atrakcyjna, kilka złotówek i mamy Ultegre FB.

Zmiany na 2019 rok :

- ilość łożysk 6+1

- większe, aluminiowe pokrętło szpuli

- bardziej precyzyjny hamulec przedni

- wkręcana korbka (stary model miał ją skręcaną nakrętką)

- metalowy klips do żyłki

- ceramiczna rolka kabłąka zamiast łożyska

- grafitowy, lżejszy rotor

Z oszczędności na pewno brak zapasowej szpuli

Edytowane przez Szymon82

Jakościowej rewolucji nie przewiduję . Mam sentyment do tego modelu , dawno temu używałem .

Zmiany na 2019 rok :

- ilość łożysk 6+1

- większe, aluminiowe pokrętło szpuli

- bardziej precyzyjny hamulec przedni

- wkręcana korbka (stary model miał ją skręcaną nakrętką)

- metalowy klips do żyłki

- ceramiczna rolka kabłąka zamiast łożyska

- grafitowy, lżejszy rotor

Z oszczędności na pewno brak zapasowej szpuli

Też mam do niego sentyment, łowie nim od 2009r, do dzisiaj, pracuje prawie jak w dniu zakupu, mały luz się znajdzie. A Stella leży w pudełku. Na dodatek jesienią zakupiłem jedne z ostatnich Redów ze starego modelu, dla mnie i dla kolegi. A nich leży obok Stelli.Jeść nie woła.

Panowie a na forum nic o nowości od Spro ? Red Arc 2019 , tym razem odmieniony ...

https://www.expertfloat.pl/info/redarc-tuff-body-ponownie-dostepny

https://www.youtube.com/watch?v=_drR898qw6o

Mam już 10300 i korzystam. Czekam na szpule zapasową. Pisałem w wątku do chwalenia się nowym sprzętem o nim :) Edytowane przez ASAPfishing

chętnie bym zamówił, tylko kto mi powie jak to się otwiera do smarowania ? :)

W kołnierzu odkręcanej pokrywy napędu, widzę trzy symetryczne otwory.

Najprawdopodobniej będzie potrzebne takie mniej-więcej narzędzie, oczywiście o odpowiednim rozstawie pinów :

post-52249-0-08605900-1547409722_thumb.jpg

Też mam do niego sentyment, łowie nim od 2009r, do dzisiaj, pracuje prawie jak w dniu zakupu, mały luz się znajdzie. A Stella leży w pudełku. Na dodatek jesienią zakupiłem jedne z ostatnich Redów ze starego modelu, dla mnie i dla kolegi. A nich leży obok Stelli.Jeść nie woła.

Z tą stellą ciekawa historyjka.Chyba fotelowa wersja albo iluzja lub zajechana wersja?

Widziałem ten filmik w innym wątku. Przypomniało mi się jak kilkanaście lat temu trafiłem na film crash testu Shakespeare Ugly Stik Custom Graphite. Gość najpierw szczytem dotknął dolnika następnie położył na podeście drewnianym podeptał a z postury wyglądał na 150kg następnie podniósł wędkę i znów ją w podobny sposób wygiął. Niestety nie mogę już tego filmu znaleźć. Po takim pokazie zakupiłem 210cm 15-40g był to mój pierwszy kij na sandacza z łódki. Mam go do tej pory co prawda tylko blank bo wędka została przezbrojona z spinningu na cast ma u mnie dożywocie, dała mi wiele pięknych ryb. Nowa wersja pobudziła wspomnienia chyba będzie nowy nabytek.   

http://www.uglystik.com/on/demandware.store/Sites-PureFishing-Site/default/Product-Variation?pid=1365093&dwvar_1365093_MFRPN=USESCA1062MH

• Like 1

5,50 to jest test !Mega filmik :) Ciekawe ,który z producentów blanków zgodzil by się na taki test swoich wyrobów :)

Te kije to są blendy nic innego.Do tego sporo żywicy i jest wytrzymałość.Włókno szklane w zapewne wiekszej proporcji do mat węglowych.

Zapewne jego czułość nie idzie w parze z wytrzymałością.

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 2

Te kije to są blendy nic innego.Do tego sporo żywicy i jest wytrzymałość.Włókno szklane w zapewne wiekszej proporcji do mat węglowych.

Zapewne jego czułość nie idzie w parze z wytrzymałością.

czułość? przecież nikt nie będzie się z kijem całował :P