Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś kupiłem super hiper przynęty fisharrow takie rybki małe z odbłyśnikiem w brzuszku.Poza wyglądem nie dały rezultatu poza wydaniem hajsu bo tanie nie były.Lepsze efekty miałem na zwykłego twisterka czy kajtka  niż na nie.Ogólnie stwierdzam że są lipne pod względem gumy jakieś takie twardawe.(oczywiście made in china) coś takiego mam 2" Wiec już nie wierze w nadzwyczajne przynęty bo jak ryba jest to bierze nawet na te podstawowe tradycyjne twisterki.

post-60821-0-57716200-1548247925.jpg

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 2

Ja również na jesień tym łowiłem i najlepiej sprawdzał mi się motor twister lub kajtek green pumpkin chart. parę wypadów chciałem się przekonać ale była lipa pojedyncze sztuki tylko. Zastrzegam że łowiłem na główce jigowej 2g innej metody nie stosowałem. Najefektywniej w tym samym czasie i łowisku waliły mi na tego kajtka w tym powyższym kolorze .Dam szansę jeszcze na wiosnę tym przynętą.

Edytowane przez woblery L.E.

Fish Arrow używam od 3-4 lat.Najlepsze to Flash J (bez łopatki),ale żeby mieć efekty,to nie wystarczy rzucać i zwijać,trzeba nadać przynęcie pracę.Jak to sie potrafi,to kejtechy i lunkersity się chowają. Jest jeszcze jedna dobra przynęta: OSP Myllar Minnow,ale to trzeba mieć grubszy portfel lub bezzaczepowe łowisko.

• Like 1

Kiedyś kupiłem super hiper przynęty fisharrow takie rybki małe z odbłyśnikiem w brzuszku.Poza wyglądem nie dały rezultatu poza wydaniem hajsu bo tanie nie były.Lepsze efekty miałem na zwykłego twisterka czy kajtka  niż na nie.Ogólnie stwierdzam że są lipne pod względem gumy jakieś takie twardawe.(oczywiście made in china) coś takiego mam 2" Wiec już nie wierze w nadzwyczajne przynęty bo jak ryba jest to bierze nawet na te podstawowe tradycyjne twisterki.

U mnie w sumie to samo.

Fish Arrow używam od 3-4 lat.Najlepsze to Flash J (bez łopatki),ale żeby mieć efekty,to nie wystarczy rzucać i zwijać,trzeba nadać przynęcie pracę.Jak to sie potrafi,to kejtechy i lunkersity się chowają. Jest jeszcze jedna dobra przynęta: OSP Myllar Minnow,ale to trzeba mieć grubszy portfel lub bezzaczepowe łowisko.

Ta przynęta(huddle) sama w sobie praktycznie nie pracuje więc robiłem nią animacje. Też na różnej głebokości być może przejrzystość wody miała wpływ na to iż waliły w motora czy kajtka lepiej bo woda była kryształ a FA jaki zakładałem to najbardziej transparentny , w sumie to na każdy kolor z opakowania bez większych rezultatów.Może łowisko nie mam pojęcia. Na wiosnę będę próbował dalej.

używam przynet FA od jakiegoś czasu na rzece i kiedy jest odpowiednia pora roku, wysokość wody, odpowiednio się dobierze ciężar główki, skuteczne zaanimuje i poda to...wiedzą ci co potrafią to wszytko na raz. Samo rzucenie przynęty do wody nawet za kilkadziesiąt złotych nie zagwarantuje wiekszej ilości brań. Wiec moja rada trzeba ćwiczyć.

• Like 2

Nawiązując do Fish Arrow - w tym roku wchodzi specjalna główka jig dedykowana specjalnie do flash-j oraz spli tail ( flash vib head), które generują nową, ciekawą pracę tych przynęt. Na razie tylko w jednym ciężarze 21 g ale za to w 3 kolorach. Później pojawią się też lżejsze wersje.

http://www.fisharrow.co.jp/6945/

Praca pokazana jest w około 2:10 filmu.

Edytowane przez yffea
  • Like 1

Graphiteleader zaprezentował kilka nowych modeli na ten rok. Wrażenie, a zwłaszcza ceną robi nowe corto AT za 120tys jenów :))

Ale myśle, że na naszym rynku mogą fajnie namieszać nowe odsłony finezzy! --> http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/products/19-finezza/

• Like 4