zielan Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 pod ladą czarna dziura czekać, czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Takich informacji udzielił mi właściciel sklepu, podobno wyprzedają zapasy. Ale czy mówił prawdę tego nie wiem, choć zazwyczaj ma wiarygodne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Tu masz pełną specyfikację i można już kupić/zamówić. http://spinreels.com/Tam jest gdzieś tabela z danymi jak waga, pojemności szpulek itp niestety poza rozmiarówka nic tam nie widzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Nie chciałbym żeby zabrzmiało to jak powątpiewanie w słowa kolegi, który miał zaszczyt pomacać się z nowym TP, ale rzeczywiście dziwnym jest, że japońce żadnych przecieków nie popuszczają (a tam naród na nowinki aż nogami przebiera) a tu sklepik w regionie trzeciego swiata (dla nich) sobie ma i daje klienteli w łapki przed piemierą. Światową. Bo że w katalogu Isuzu Shimano na Polskę nie ma, to raczej nie dziwi. Też ciekawy jestem. Oby buda full metal jacket. Rotor z pewnością jak w Stradiku. Długa szpula. I takie tam. Nie mogę jakoś wyobrazić sobie TP w kolorze innym, niż srebrny/szary. Ale kiedyś niebiały Stradic też był nie do pomyślenia. To czekamy. Może kolega puści jeszcze trochę farby? Jak się powiedziało A...Ja tam koledze wierzę ????, bo jak to mówi przysłowie z "mądrego" serialu są rzeczy na tym świecie, które nawet fizjologom się nie śniły...???? PS. Nowy luvias LT ładniutki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Nie chciałbym żeby zabrzmiało to jak powątpiewanie w słowa kolegi, który miał zaszczyt pomacać się z nowym TP, ale rzeczywiście dziwnym jest, że japońce żadnych przecieków nie popuszczają (a tam naród na nowinki aż nogami przebiera) a tu sklepik w regionie trzeciego swiata (dla nich) sobie ma i daje klienteli w łapki przed piemierą. Światową. Bo że w katalogu Isuzu Shimano na Polskę nie ma, to raczej nie dziwi. Też ciekawy jestem. Oby buda full metal jacket. Rotor z pewnością jak w Stradiku. Długa szpula. I takie tam. Nie mogę jakoś wyobrazić sobie TP w kolorze innym, niż srebrny/szary. Ale kiedyś niebiały Stradic też był nie do pomyślenia. To czekamy. Może kolega puści jeszcze trochę farby? Jak się powiedziało A...Niedługo się zdziwisz.Kraj "trzeciego świata" będzie równouprawnionym z Japonią. Jak mnie palce swędzą ohhh. Muszę się powstrzymać :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Dla zainteresowanych nowym Daiwa luvias Pełna lista i parametry w linku https://www.daiwa.com/global/ja/fishingshow/2020ss/luvias/index.html I poglądowa grafika 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 miała być certate 2500s do lajta.....a teraz to mi problem tylko zrobili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 miała być certate 2500s do lajta.....a teraz to mi problem tylko zrobili.... Nie jesteś osamotniony, bo u mnie wystapil ten sam "problem" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nowy Luvias 3000lt (hybryda) miażdży czache!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Ale przez tę dupkę nie wygląda tak monokokowo jak cerata czy exist ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Dla zainteresowanych nowym Daiwa luviasPełna lista i parametry w linku https://www.daiwa.com/global/ja/fishingshow/2020ss/luvias/index.html I poglądowa grafika Odpowiedź Daiwy na Vanquisha Luvias 2500S o 10g lżejszy niż Vaniek 2500S Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Odpowiedź Daiwy na Vanqusiha Luvias 2500S o 10g lżejszy niż Vaniek 2500S Co dalej? Pozostaje chyba tylko tytan by lżej było :) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 już nie mogę się doczekać aż pojawi się na naszym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nie jesteś osamotniony, bo u mnie wystapil ten sam "problem" W takim razie i ja mam ten sam problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Co do pojawienia się nowości to te od Shimano mają być u nas dostępne w Marcu tego roku wiec pewnie będzie prezentacja na Rybomani. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Odpowiedź Daiwy na Vanqusiha Luvias 2500S o 10g lżejszy niż Vaniek 2500S Co dalej? Mocna odpowiedź :-) Koncepcja rotora co prawda żywcem zerżnięta ze Stelli 18, ale zgodzę się, że pomysł budy, niezależnie czy to innowacja czy odgrzewany kotlet, budzi duże zainteresowanie. Coraz bardziej chyba świat idzie w kierunku młynków bezobsługowych. Shimano też coraz trudniej samemu rozbebeszyć, a jeszcze trudniej dobrze poskładać. Może nasi kochani hegemoni rynku zwęszyli, że oprócz zysku na samym sprzęcie można by też owieczki przystrzyc i na serwisie? Edytowane 8 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Luvias nigdy nie był w klasie certate to fajne kołowrotki ale jednak segment niżej. Jeśli chodzi o design to w moim odczuciu efekt finalny, mocno psują szerokie rotory montowane w Daiwach od jakiegoś czasu, starsze były bardziej dopasowane i zdecydowanie ładniejsze, teraz korpus jest ładny a rotor jak od czegoś zupełnie innego. Nie wiem czemu mają służyć te szerokości, zresztą w S jest podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Chyba największe rotory, z ostatnich daiw i Shimano, to miały Daiwy r4, w związku z ich średnicami szpul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Chciałem coś na temat pozycjonowania skrobnąć, bo mi tu nie wszystko pasuje. Oczywiście oferta D nie musi dokładnie odpowiadać zakresem S.Ale dla mnie właśnie Luvias jest odpowiednikiem Vanquisha, mimo że V to taka już "niedostella". Ta sama koncepcja, ukierunkowana w Luviasie od początku na lekkość, przeznaczenie UL/L, ogólna delikatność budowy.Certate to taki TP/TP XD, mimo że już jakościowo nie ma raczej wątpliwości, że Certate zostawia go/je teraz w tyle. Metalowy korpus, plastikowy (powiedzmy, że dla mnie zajony, ci4 też wciąż plastik, trochę może lepszy, ale zawsze) rotor, solidność i przeznaczenie do M/MH.Exist - Stella, jak tam kto chce, ale niby podobna półka, chociażby w sensie, że flagowce. Luvias może i fajny, ale to Certate raczej się tu wybija, jeżeli nie będzie między nimi dużej różnicy cenowej, to Luviasik cienko piszczy... Dawne Tournamenty/TD też miały malutkie korpusiki, przez co rotory wydawały się wielkie... Edytowane 8 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Chyba nie istnieje w świadomości producentów pozycjonowanie modeli ze względu na moc, choćby LT 3000 z wielką przekładnią i korbką 60mm o tym świadczy Edytowane 8 Stycznia 2020 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Po coś tam np. w S jest podział na Lightweight i Solidcore i w praktyce rzeczywiście coś jest na rzeczy, a przecież jedne i drugie występują w dużej gamie wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Koncepcja rotora co prawda żywcem zerżnięta ze Stelli 18Air Rotor jest koncepcją Daiwy, która pojawiła się ponad pięć lat temu.Jeśli już coś zostało "zerżnięte" to przez Shimano i resztę. Szerokie rotory z zamionami w kształcie elipsy pozwalają na lepszy rozkład sił działających na podstawę rotora, co pozwoliło na stworzenie mocniejszych, a zarazem lżejszych rotorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Nie o to kompletnie chodziło. Idzie tylko i wyłącznie o wysokość centralnej, cylindrycznej części rotora. Skrócenie jej o połowę i zwężenie oraz ewentualne uzupełnienie plastikową osłoną/nakładką wydaje się całkiem sensowne, tak wysoki kołnierz z ciężkiego materiału niczemu nie służył, nie wzmacniał znacząco, parę gramów odleciało. Pierwszy raz widziałem to chyba w 18 Stelli, choć w mniej znanych konstrukcjach mogło się tam kiedyś pojawiać, nie przeczę.Zerknij tutaj: Edytowane 8 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Też mi koncepcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Koncepcja nie koncepcja. Jeśli jakieś rozwiązanie może być lżejsze bez utraty na mocy i wytrzymałości jest dla mnie na plus.Czekam na tego luviasa i cenę bo brzydki nie jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi