Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Był kiedyś Biomater SW i "zwykły" Biomaster.  Stradlic jakby zajął jego miejsce. Ja tam nie bronie Stradiców nie mam w tym interesu, ale poza mocą to pewnie kierują się jeszcze przedziałem cenowym żeby zwyczajnie nie było przepaść długo długo nic a później jest TP SW i Stella SW. Bo czemu by nie wziąć pieniążków również od tych których na TP czy Stelle SW nie stać zwyczajnie, rynek nie lubi próżni :) a czy on będzie kręcił 20 lat ? Kogo to obchodzi jak za 4 czy 5 się wypuści nowszy lepszy :) jakbym miał kupić jeden młynek na 20 lat to bym umarł z nudów przy kręceniu nim :)

Nowa Poison Ultima, smaczna i cena również smaczna a to jeszcze bez VATu :lol:

http://fishing.shimano.co.jp/product/rod/6221

• Like 2

Może Allan Hawk przetestuje? Niektóre budżetowe Shimano SW wypadły w prawdziwie morskich testach całkiem nieźle, np. Saragossa. Ten Stradic nie byłby zły, ale przypuszczam że cena będzie nieadekwatnie wysoka. W tym segmencie zawsze lepiej będzie dołożyć ciut do Twina SW, który jest sprawdzonym rozwiązaniem.

Twin Power SW to potężna maszyna. Sam go używam do ciężkich Minnow'ów i dużych przynęt powierzchniowych. Ale do lekkich (jak na warunki morskie) przynęt (5-20g) kołowrotki takie jak TP XD, czy ten nowy Stradic SW pasują idealnie. Co ciekawe do takich przynęt Irole i Brytole używają zwykłych Stelli, Sustainów, a nawet Stradicow ci14 (!!!!).

Zresztą tak średnio pasuje TP4000SW do 2.6 m kijka do 25g ;) A wygarniam nim (z TPXD, a niedługo pewnie z Stradiciem SW) naprawdę wielkie ryby ;)

post-45603-0-34531800-1597007922_thumb.jpg

Edytowane przez tpe
  • Like 5

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Używał któryś z kolegów Salmo Rail Shad?. Ostatni zobaczyłem takie ustrojstwo w sklepie i jestem ciekaw opinii użytkowników. Trzeba przyznać że przynęta do najtańszych nie należy

Ne miałem, ale coś mi się wydaje, że przy tak ukształtowanym drucie podczas prowadzenia hybryda szybko zmieni się z wertykala w twitcha. Pewnie dwa oddzielne oczka załatwiłyby sprawę lepiej. To miało być ułatwienie dla leniwych?

Ne miałem, ale coś mi się wydaje, że przy tak ukształtowanym drucie podczas prowadzenia hybryda szybko zmieni się z wertykala w twitcha. Pewnie dwa oddzielne oczka załatwiłyby sprawę lepiej. To miało być ułatwienie dla leniwych?

Postanowiłem sprawdzić i kupiłem. Jeśli dojedzie to w weekendem przetestuje.

• 2 tygodnie później...

urodo nie grzeszo...

btw. specjalistów od ergonomii w fuji, co se miesiącami łamali głowy i twarde dyski coby te vssy i tvsy idealnie w łapie leżeli, pewnie uj jasny strzela jak widzą te odwrotnie pomontowane uchwyty już chyba częściej niż normalnie, po bożemu

• Like 1

urodo nie grzeszo...

btw. specjalistów od ergonomii w fuji, co se miesiącami łamali głowy i twarde dyski coby te vssy i tvsy idealnie w łapie leżeli, pewnie uj jasny strzela jak widzą te odwrotnie pomontowane uchwyty już chyba częściej niż normalnie, po bożemu

Faktycznie są bardzo ,,surowe". Łowię poprzednią serią i nie oddam :) .Mają wiele zalet. Rewelacyjny blank, super właściwości rzutowe i perfekcyjne czucie. Jak się uda to model z tej trzeciej serii też u mnie zagości :rolleyes:

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...