Thomason Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Faktycznie ciekawe rozwiązanie z ta ławicą w jednym woblerku.Ciekawe tylko czy równie dobrze jak wygląda, bedą na niego reagowały ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Cholerna Netia Edytowane 5 Marca 2017 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Faktycznie ciekawe rozwiązanie z ta ławicą w jednym woblerku.Ciekawe tylko czy równie dobrze jak wygląda, bedą na niego reagowały ryby. To rozwiązanie ma dobrych parę lat. Widziałem morskie minnowy Daiwy ze stadkami z 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) DonPablo, a gdzie tam jest tak napisane ? Edytowane 5 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Odkopię tą sprawę, bo nie dawała mi spokoju str.12...dupa jasiu..korbka tylko magnezzzziiiuummmm Panowie, Exist Steez ma jednak magnezowe body: http://japantackle.com/daiwa-exist-steez.html"Machine-cut air metal body frame"http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/manufacturers_id/10/products_id/126/daiwa/exist-steez-custom-2506.html"High precision machine cut air metal housing" miałem więc rację.Pozostaje kwestia rotora. W/w strony tego nie precyzują, ale istnieje niewielka szansa, by był z czegoś innego, skoro nawet zwykły exist '05 miał magnezowy (AirMetal). Edytowane 5 Marca 2017 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Wydaje mi się, że ktoś tu jest po kilku głębszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) kurka, to Luvias też był magnezowy http://japantackle.com/reel-archives/spinning-reel-archives/spinning-discontinued-models/daiwa-luvias.html Edytowane 5 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Edytowane 5 Marca 2017 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 no widzę, że nie załapałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Czego?Sugerowałeś, że japantackle się myli w obu przypadkach, źle rozumiem? Edytowane 5 Marca 2017 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) nie, w sumie to ja popierdzieliłem, bo Magnesium Alloy, to przecież w praktyce to samo (zasugerowałem się zastosowaniem słodka/słona) Edytowane 5 Marca 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) tu jest, to po kolei opisane http://www.plat.co.jp/english/bass/daiwa/airity.htm ja to zawsze myślałem, że Exist Steez Custom był magnezowy http://jerkbait.pl/topic/77579-spinningowe-nowości/?p=2069650 przyznam, że zawsze zastanawiała mnie ta korbka, ale widocznie to nie było jakieś podkreślenie zaawansowania, tylko ostrzeżenie : uważaj, korbka też z magnezu - nie utrąć Edytowane 5 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 albo kwestia podkreślenia różnicy w stosunku do innych existów, gdzie korbki są zwykłe- aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Mocna wędka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Na taką ciekawostkę ostatnio trafiłem przeglądając strony japońskich sklepów wedkarskich. Jak na serię EXSENCE cena dość wysoka bo około $500. Specyfikacja techniczna trochę wyjaśnia wysoką cenę kołowrotka. W hierarchii Shimano plasuje się zaraz po Stelli. Gear Ratio : 6.2 Ball/Roller Bearing : 11/1 Weight : 245gLine Capacity : PE #1.2(12LB)-250m, #1.5(15LB)-200m, #2(20LB)-150m MAX Drag : 11.0kgRetrieve Per Turn : 99cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 spóźniłeś się o dwie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Najmocniej przepraszam w takim razie p.s. rozumiem że osobne wątki na forum mogą mieć tylko Stelle, TP, Existy ... i Stradicki ? Edytowane 14 Marca 2017 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Myślę Wojtku , że jak tylko nowy Exsence'ik będzie powszechniej dostępny , doczeka się natychmiast swojego wątku - jako użytkownik wersji poprzedzającej to czarne cudeńko absolutnie na to liczę . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jak znajdę czas to zacznę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Najmocniej przepraszam w takim razie p.s. rozumiem że osobne wątki na forum mogą mieć tylko Stelle, TP, Existy ... i Stradicki ?A po co to gadanie?Kołowrotek był sygnalizowany w tym wątku jako nowość już wcześniej- właśnie dwie strony temu.Jednak jeśli masz ochotę założyć do niego osobny wątek- śmiało, nikt Cię nie ogranicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 'Gadanie' wzięło się stąd, że przeniosłem ten post (był jako osobny temat) do wątku, w którym aktualnie piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jak znajdę czas to zacznę...W takim razie czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 wiecie o co chodzi (jak działa) ten hamulec "Rapid Fire Drag" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Możliwe że najbardziej na wyobraźnię potencjalnych nabywców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi