Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

nie bardzo wiem co masz na myśli, kliknij "+" na czarnym polu pod zdjęciami

https://translate.google.pl/translate?sl=ja&tl=en&js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Ffishing.shimano.co.jp%2Fproduct%2Freel%2F5027&edit-text=&act=url

Edytowane przez BazyL

Czy ten fw tune to chyba czysta kosmetyka w porównaniu do serii w wersji c2000s/HGS ?

To co mi sie rzuciło w oczy to:

- 5 g cięższy

- kolor

- długość korby

- materiał rotora.

No i cena.

Jesli Shimano JP twierdzi ze to najlzej krecacy kolowrotek jaki maja w ofercie, to chyba nie tylko kosmetyka ? :)

Gość EdekZfabrykiKredek

Czy ten fw tune to chyba czysta kosmetyka w porównaniu do serii w wersji c2000s/HGS ?

To co mi sie rzuciło w oczy to:

- 5 g cięższy

- kolor

- długość korby

- materiał rotora.

No i cena.

Jaki znowy inny materiał z którego wykonany jest rotor.

No gdzie tam :) mi się bardziej podoba niż wersja cywilna. a jeszcze są przecie szpulki tuningowe  :wub:  gdyby nie to że muszę szukać kija pstrągowego pewnie bym sobie takiego zamówił. 

mówimy o tym vanqushi ze złotym knobami ??

Przecież on wygląda tragiczne i te srebne boczki co gryzą się z tym czarnym kolorem ;p

Jesli Shimano JP twierdzi ze to najlzej krecacy kolowrotek jaki maja w ofercie, to chyba nie tylko kosmetyka ? :)

"Lekkość kręcenia czasem zalezy od tego jak jest posmarowany. Może ten jedzie na sucho :-)"

Z tego co wyczytałem, jedyna różnica techniczna sprowadza się do innego łożyska rotora,

"Oil Tune Bearing

The rotor bearing adopts bearings subjected to oil tune rather than grease tune, pursuing lightness of rotation"

które jest dostosowane do smarowania olejem a nie smarem, lub jest to takie samo łożysko po prostu poddane smarowaniu olejem.

Reszta to kosmetyka :)

Edytowane przez DonPablo
  • Like 1