Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne wędki, ale tylko tylko patrzeć jak któryś z wybitnych pstrągarzy z tego forum wyrazi zdziwienie, tu cytuję: "jak taka wykałaczka pstrągowa może ważyć 110 g?" Bo przecież "delfin", "delta"....

Ale to jakiś problem ze z delfinem waga gotowego kija wyjdzie połowę z tych 110g ?

• Like 1

Piękne wędki, ale tylko tylko patrzeć jak któryś z wybitnych pstrągarzy z tego forum wyrazi zdziwienie, tu cytuję: "jak taka wykałaczka pstrągowa może ważyć 110 g?" Bo przecież "delfin", "delta"....

Dla każdego co kto lubi.

Jeden chce mieć wędkę lekką, drugi drewienka na blanku w różnych miejscach.

Najważniejsze, że jest z czego wybierać

Jak jeszcze jest co łowić, to już wogole bajka :)

• Like 5

Dla każdego co kto lubi.

Jeden chce mieć wędkę lekką, drugi drewienka na blanku w różnych miejscach.

Cały kłopot nie w tej ładnej różnorakości ale w tym, że wciąż przybywa tych co chcieliby mieć jedno i drugie naraz w jednym produkcie  ;)  :lol:

• Like 1

... nie byłoby kłopotu , gdyby wszystkie firmy sprzedawałyby swoje wyroby jako gotowe wędki oraz blanki  ;)  :)  .

Wtedy bez problemu można osiągnąć dwa w jednym.

Jednak widać obecnie koniunktura się odwraca i coraz więcej firm zapowiada duże ograniczenia w dostępie do półfabrykatów w postaci blanków i innych rzeczy....

Co do tego przedstawionego wyżej produktu , jak i podobnych z JP ; niektóre firmy z "górnej" półki mają niestety tendencję do niepotrzebnego przeciążania swoich gotowych wędek zbrojeniem  ;)  :( .

Dla mnie są i to bardzo , ale zaznaczam jeszcze raz - nie chodzi mi o blanki , a tylko i wyłącznie o ich uzbrojenie....

Nie jednokrotnie przekonałem się o tym sam .... ; oraz dodać też muszę  , że nigdy i nikt mnie mnie przekona do jakiegoś delfina i tych całych cudów na patyku....

.... i teraz chyba mamy równowagę zachowaną w " przyrodzie " ..... ;)  :)  :D

Edytowane przez miramar69
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Pytanie dla znawców Daiwy, czy ten nowy Ballistic w rozmiarze 2500 ma to tamo 'body" co rozmiar 1000/2000 tylko szpulę i rotor większy? Patrząc na wagę to tak by wychodziło :)

• 2 tygodnie później...

Emeraldas jak sama nazwa wskazuje jest zaprojektowany do łowienia mątw z angielskiego squid co automatycznie oznacza przydatność do wodzenia przynęt o masie circa 30g. Technika połowu zwykle opiera się na agresywnym podbijaniu z korby. Miałem dwa egzemplarze z pierwszego wypustu serii i były to bardzo udane kołowrotki. Kolejne edycje sporo różniły się ceną oraz miejscem produkcji. Myślę, że obecnie Emeraldas powinien być równie mocny i raczej warto rozważyć go jako ciekawą propozycję...

11885203_1212136768802301_73696198278928

Edytowane przez guciolucky
  • Like 6