Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że może małych rozmiarów nie ma jeszcze... a potem się pojawią, ale raczej płonne nadzieje. Ciekawe co wypełni tę lukę, czy np. TP SW. Pewnie też tylko analogiczne wielkości. Ciekawe, co było powodem takiej decyzji Shimano. Przecież sprzedawały się raczej dobrze.

Myślałem, że może małych rozmiarów nie ma jeszcze... a potem się pojawią, ale raczej płonne nadzieje. Ciekawe co wypełni tę lukę, czy np. TP SW. Pewnie też tylko analogiczne wielkości. Ciekawe, co było powodem takiej decyzji Shimano. Przecież sprzedawały się raczej dobrze.

Kanibalizowaly normalne 4000?

Już jej nie ma. Są tylko większe rozmiary.

Nie ma i nie będzie.

Ciekawe czy też Shimano zadowolene było z wyników próby z tp4000 z 2015.

Czyli albo PG albo Hg albo xg.

Bez "standardowego" przełożenia.

Zapewne kolejna generacja tp przyniesie odpowiedź.

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Próba ogarnięcia tego segmentu względnie małych ale bardzo mocnych kręciołów modelem TP XD też jakby kulą w płot. Brak normalnych i niskich przełożeń oraz wielkości np. 6000 nic w zasadzie nie kreuje nowego. Biomastery i Stradiki SW też chyba przeszły jakoś bez echa i nic dziwnego: okrojone tak, że nie spełniały swojej podstawowej funkcji, tj. zapewnienia i utrzymania odpowiedniej mocy a ich cena była nieadekwatna do prezentowanego standardu. Daiwa się tu ładnie wgryzła wypuszczając BG.

Rok 2020 dla zwolenników Shimano istotnie zapowiada się ciekawie.

Też ciekawi mnie, jaki wstawią rotor. Korpus pewnie jak w Stelli, tyle że alu. Mam nadzieję, że pełny. Półplastikowy Vanquish 19 został przeze mnie skreślony na starcie. Do Twina mam póki co jakiś tam sentyment i zaufanie.

Niewykluczone że za 10-20 lat pozostanie nam tylko uprawiane w konspiracji po domach wędkarstwo akwariowe :-( Może czas się przyzwyczajać...

Mam nadzieje, ze jednak nie za 10 lat...

Zamiast przyzwyczajac sie, polecalbym skupic sie na probach relizacji planow i marzen wedkarskich, w miare mozliwosci i potrzeb .

• Like 2