Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Interesujące rozwiązanie uchwytu kołowrotka

Ciekawe czy się przyjmie/ upowszechni ?

jestem calkowicie za. w moich ulubioych wedkach (abu veritas i shimano poison adrena) jest cos na ten ksztalt. Woogole uchwyty typu korek to chyba jakas zryta tradycja zaczerpnieta z rakiet tenisowych czy inych takich ;)

• Like 1

A się natomiast brzydzę pianki. Użytkowo i wizualnie tylko korek, szeroko rozumiany, tj. wszelkie konglomeraty w tym. A uchwyt dla mnie najwygodniejszy to skks z insertem drewnianym, zaraz potem tvs i zwykły dps. Wszelkie profilowane na maxa mają tę przypadłość, że albo się trafi i wtedy kest ideolo (10-20% przypadków) albo niestety nie. Każdy ma inną dłoń i zrobienie uchwytu wygodnego dla każdego nie jest możliwe

Edytowane przez smokwelski

Nigdy nie miałem pianki, która łapię wodę ...

A sluz z ryb? Szczegolnie makrela ladnie wszystko brudzi. O ile woda zejdzie to smrod zostaje. Z woda glownie o korek chodzilo. Wiem, ze sa rozne specyfiki, ale to juz pochodna problemu a nie rozwiazanie.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Pianka nie jest wynalazkiem ostatnich lat. Nie tak dawno były czasy, w których pianki charakteryzowały wędki gorszego sortu i nikt by nie kupił dobrego spinningu w nią uzbrojonego. Korek stał się drogi, więc trzeba było wypromować jakiś substytut. 

Sztućce metalowe też są be?

Pianka nie jest wynalazkiem ostatnich lat. Nie tak dawno były czasy, w których pianki charakteryzowały wędki gorszego sortu i nikt by nie kupił dobrego spinningu w nią uzbrojonego. Korek stał się drogi, więc trzeba było wypromować jakiś substytut.

Sztućce metalowe też są be?

Sztućce metalowe do wędkowania ?

Znam bardziej ergonomiczne narzędzia do uprawiania wędkarstwa.

Edytowane przez Guzu