vako Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) No uprzedziłeś mnie . Ciekawy patent. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zdecydowanie fajny pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Kilka migawek z Osaki . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Nie znalazłem odpowiedniego wątku żeby zadać to pytanie więc zadam je tutaj Czy orientuje się ktoś może czy nowy Luvias LT 2000S będzie się mocno różnił mocą od rozmiaru 2500S ? Różnica w wadze jest raptem 5g więc zastanawiam się czy to wynika tylko z różnicy w szpuli i ewentualnie długości korby a bebechy są te same ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Ktoś rozkminiał już tego Spherosa SW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Widzę że nowości spiningowe na 2020 rok to tylko same kołowrotki od paru stron . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Widzę że nowości spiningowe na 2020 rok to tylko same kołowrotki od paru stron .Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sam zmienił ten trend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Trochę o wędkach ,na przykład nowe kije Daiwy ,nowa odświeżona seria Silver Creek kijek 235cm do 21 gr interesuje mnie ten model pod sandacza ,na forum jest bardzo mało na jego temat (w ogóle o Silver Creek jest mało). Nowości firmy Mikado konkretnie nowa inazuma pro ,mnie interesuje model perch ,czy blanki są te same co w wersji flash perch? Doszła nowa gramatura pro perch do 16gr. Ciekawym wędziskiem jest też w ofercie Okumy model Psycho Perch parę nowości budżetowych .Może ktoś z forumowiczów już kupił ,powyższe wędki z ciekawością poczytam opinii .Troszkę o wędkach , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Ktoś rozkminiał już tego Spherosa SW ?Nie macałem ale kilka danych mogę podać to co się dowiedziałem. Wersja 3000XG jest hybrydą. Korpus 4000.Szpulki pasują od Nasci i Ultegry.Chciałem zamawiać na próbę gdyby szpulki pasowały od np. Stradicow FK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Kolejna porcja nowości z YokohamaFishigShow 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Trochę o wędkach ,na przykład nowe kije Daiwy ,nowa odświeżona seria Silver Creek kijek 235cm do 21 gr interesuje mnie ten model pod sandacza ,na forum jest bardzo mało na jego temat (w ogóle o Silver Creek jest mało). Nowości firmy Mikado konkretnie nowa inazuma pro ,mnie interesuje model perch ,czy blanki są te same co w wersji flash perch? Doszła nowa gramatura pro perch do 16gr. Ciekawym wędziskiem jest też w ofercie Okumy model Psycho Perch parę nowości budżetowych .Może ktoś z forumowiczów już kupił ,powyższe wędki z ciekawością poczytam opinii .Troszkę o wędkach ,Łowiłem sandacze na lekko tą starszą wersją Daiwy...zarówno 3-14g / 2.35m jak i tą 5-21 / 2.35mDawały radę. Pierwszy wypust dawał radę do gumy 7-8 cm na główkach 12g...14g już trochę miękła wklejka ale dobić dało radę.Granatowa seria 5-21g dawała radę z gumą Bass 3" (8-8.5cm w zależności od wypustu) i główką 15g...komfort jeszcze jako taki był przy małym uciągu wody, w samym warkoczu już troszkę brakowało mocy wklejce. Ale ogólnie kije warte swojej ceny i warto je mieć, jeśli ktoś lubi mieć coś do łowienia okoni na ciężko, sandaczy na lekko. Dobrze wyważone kije które dobrze trzymają rybę, całkiem krótkie dolniki. Wada ? Kiedy sandacze brały w toni, z dużej odległości brakowało dźwigni żeby w porę dobrze zaciąć...jakby kijek występował w długości 2.50 - 2.60 to byłoby super.Najnowsza seria ? Na pewno kupię jeden egzemplarz...na pewno 2.35m...tylko nie wiem czy 3-14 czy 5-21 Inazuma Pro perch ? Wygląda na to, że trochę osłabili ten patyk, tzn. że wersja z c.w 18g będzie realnie obsługiwać te 18g, a nie jak stara 20g+...I patrząc po zdjęciach zapowiada się na dłuższe dolniki...w celu poprawy wyważenia...bo stara Inazuma F.P wyważenie miała do bani... :/ Czekam też na wejście do sprzedaży wędki Mikado Noctis Solid Jig 2.50m / 4-18g...to może być to czego będę potrzebował na mieszanie wody w swoich miejscówkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Konkret odpowiedż. O to mi chodziło ,już wszystko wiem .Dzięki Catrol . A od siebie co byś mi polecił ,na sandacza na lekko myślę też o inazumie flash perch 240cm do 18gr i własnie jest fajna cena na starszą siver creek tylko nie wiem czy 14 gr czy 21? Do cięższych główek uzywam kamisori zander do 28 gr .Pozdro. Edytowane 23 Lutego 2020 przez alex71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Stara Silver Creek (Ta z szarym oplotem ozdobnym) 3-14g pozwalała znośnie łowić twisterem Relax'a 3.5 cm (VR 1) na główce 3g o ile plecionka była cienka to był taki minimalny komfort łowienia. Cykadę Spin-Mad'a ukleję 2.5g też szło poprowadzić i całkiem znośnie daleko posłać - na cienkiej lince. Druga seria, z granatowym oplotem 5-21g przynajmniej mi dawała komfort od główki 5g...guma 5cm + 5g...od biedy 4g główka. Ja osobiście używam do sandaczowania na "ciężko" :Inazuma Flash Perch 2.60 / 20gStradic FL 4000Sufix 8-carrier hot yellow 0.16mm Na lekko :Daiwa Silver Creek 2.35 / 5-21gStradic FK 4000 (JDM 4:8:1) - Stradic właśnie umarł po 4 latach ciężkiej orki, zostanie z niego tylko trochę części na giełdzie :/Sunline Super PE8 PE # 1 W tym roku planuję kupić Mikado Noctis Solid Jig 2.50 / 4-18g oraz nową Daiwę Silver Creek 2.35 / 5-21g...a może 3-14g ? Może nowa Inazuma Pro Perch 2.60...? Nie wiem jeszcze, czas pokaże do czerwca mam czas Jak tylko Noctis'a przyprowadzę to będę wiedział co pójdzie na giełdę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Trochę o wędkach ,na przykład nowe kije Daiwy ,nowa odświeżona seria Silver Creek kijek 235cm do 21 gr interesuje mnie ten model pod sandacza ,na forum jest bardzo mało na jego temat (w ogóle o Silver Creek jest mało). Nowości firmy Mikado konkretnie nowa inazuma pro ,mnie interesuje model perch ,czy blanki są te same co w wersji flash perch? Doszła nowa gramatura pro perch do 16gr. Ciekawym wędziskiem jest też w ofercie Okumy model Psycho Perch parę nowości budżetowych .Może ktoś z forumowiczów już kupił ,powyższe wędki z ciekawością poczytam opinii .Troszkę o wędkach ,mam psycho perch 230 3-18 wpleciona w szx\zytowke delikatniejsza szczytowka nie wklejka .moim zdaniem ogarnie glowki 5-12g mysle ze wobki tez .mysle tez ja wyprobowac na boleniach ae do maja daleko . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 (edytowane) Jackall T-Connetion Stream https://www.jackall.co.jp/timon/products/rod/tconnection/t-connection-stream/ Edytowane 27 Lutego 2020 przez BazyL 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Salmon&Steelhead od Daiwa https://www.daiwa.com/jp/fishing/item/rod/trout_rd/silvercreek_ns/index.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Jaki piękny travelek jest. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Czy jest z Nami na pokładzie ktoś, kto ma wiedzę - kiedy w sklepach będą dostępne nowości firmy "Spro" na bieżący rok ? Wypatrzyłem sobie pewną wykałaczkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Ale wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Ale wariat Zepsuty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 http://www.fisharrow.co.jp/7804/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 http://www.fisharrow.co.jp/7804/ DSC_5270-1.jpg http://www.fisharrow.co.jp/7804/ DSC_5270-1.jpgMoże pozamiatać Tylko pewnie cena będzie kosmiczna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 ...zabrakło tylko pracy operatora na podzielonym ekranie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Przy obecnym kursie pln/jpy to wszystko w JP jest drogie, sama cena zakupu to około 37zł za paczuszkę 6szt. Edytowane 17 Marca 2020 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi