Skocz do zawartości

Spinningowe Nowości

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Zestawy for Bass dodatkowo sa w dwóch wersjach - z czerwoną lub z żółtą skrzynką i różnymi kolorami woblerów. W przyszłym tygodniu nagram jak to wygląda.

Tu musi być mała korekta - Zestawy for Bass i Salt w czterech wersjach kolorystycznych a pozostałe pstrągowe w dwóch

post-77362-0-73008000-1738095296_thumb.png

post-77362-0-94894600-1738096093_thumb.png

Edytowane przez JDM fan

Tu musi być mała korekta - Zestawy for Bass i Salt w czterech wersjach kolorystycznych a pozostałe pstrągowe w dwóch

O widzisz - nie przelądnąłem wszystkich które mam ale zorobię to i postaram się pokazać różnice w kolorach woblerów i pudełek (jesli mam wszytskie wersje kolorystyczne - mam po 4 zestawy). Oprócz Salt - tego nie mam.

• 2 tygodnie później...

Panowie. Kiedy premiera nowego Exista, Stelli i Exsence? Czyżby w przyszłym roku? Niesamowite jak ten czas leci, jak krótkie jest życie...

W tym roku nowa ultegra, complex, tp xd, stella sw (duuuże modele - od 10 000 w górę). O reszcie, póki co, cisza.

Edytowane przez Kokosz

Zlamałem Diaflasha

Wymieniłem na tańsza wersję Twin power,która pekła w rękojeści (w korku)

Okazało się ,że Shimano dla zysku odcinek wędziska w rękojeści z włokna węglowego zastąpili rurką z włokna szklanego !

Nie próbowałem już serii Power Loop

Wróciłem do spinnigow Kormorana oraz Daiwa Shogun i seria Whisker

Kłaniam się Marian

Sądzę, że Power Loop Zander byłby najmocniejszy z tych trzech.

Ja miałem (i mam, nawet prawie nówkę) Shimano Power Loop Spinning 270 10-40g. Przeszedł bardzo wiele.

Dzień Dobry

Wędziska SHIMANO serii Power Loop/Twin Power/Diaflash pojawiły sie pod koniec lat 80-tych

Cenowo Power Loop ok np. 300,zł / Twin Power ok 600,-zł / Diaflash 3-4X Twin Power 

Łamliwość I miejsce Diaflash ,pożniej Twin Power , Power Loop trudnosci żeby uszkodzić  :)

Po ostrzeżeniu od przedstawiciela Shimano jakie są Dia..., kupiłem Twin Power-a

I po ok 2 latach przekonałem się , że nawet taka firma też ma "tajemnice handlowe"

W dolniku w korku była ukryta "fuszerka"

Blank  ok 5cm dalej wklejona rurka z włókna szklanego

Przy wyrzucie wszystko się rozleciało

Miałem co robic dłuzszy czas

Na szczęście miałem prawdziwy korek nawet nie " oskurowany" z warswty wierzchniej

Kłaniam się Marian

• Like 2

• 3 miesiące temu...