Skocz do zawartości

Pinion gear?????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pytanie, co to jest ten cholerny pinion gear Embarassed ,ostatnio o nim tyle na forum ,ze podparty dwoma łożyskami,ze jak jednym to lepiej dołożyć drugie,że lepiej smiga młynek,kurde jak to wyglada i gdzie sie to w młynku znajduje,moze i głupie pytanie,ale kurde no nie wiem,czy moze sie trafic ze taka:cerata,tp lub stelka mogą tego piniona nie mieć 2 łożyskami i jaki wpływ na prace młynka ma brak 1 łożysk na pinion-ie :mellow:

Witam,mam pytanie, co to jest ten cholerny pinion gear Embarassed ,ostatnio o nim tyle na forum ,ze podparty dwoma łożyskami,ze jak jednym to lepiej dołożyć drugie,że lepiej smiga młynek,kurde jak to wyglada i gdzie sie to w młynku znajduje,moze i głupie pytanie,ale kurde no nie wiem,czy moze sie trafic ze taka:cerata,tp lub stelka mogą tego piniona nie mieć 2 łożyskami i jaki wpływ na prace młynka ma brak 1 łożysk na pinion-ie :mellow:

Pinion gear czyli w dosłownym tłumaczeniu przekładnia zębata, a w mniej dosłownym ale bliższym prawdy wałek napędu rotora...

Co do ilości łożysk podpierających ów element, to nie za bardzo można sobie podokładać dodatkowe bo najczęściej nie ma gdzie... :lol: Jak konstruktor nie wymyślił, to już na ogół kicha...

A co do tych zachwytów, że cośtam ma wałek aż na dwóch łożychach, to nieśmiało napiszę, że akurat większość przyzwoitych kołowrotków tak ma i że to żaden cud nadzwyczajny... <_<