gorgol Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam,mam pytanie, co to jest ten cholerny pinion gear ,ostatnio o nim tyle na forum ,ze podparty dwoma łożyskami,ze jak jednym to lepiej dołożyć drugie,że lepiej smiga młynek,kurde jak to wyglada i gdzie sie to w młynku znajduje,moze i głupie pytanie,ale kurde no nie wiem,czy moze sie trafic ze taka:cerata,tp lub stelka mogą tego piniona nie mieć 2 łożyskami i jaki wpływ na prace młynka ma brak 1 łożysk na pinion-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Tu masz wszystko pięknie poopisywane: http://reeltalk.reelschematic.com/content.php?120-Spinning-R eel-Maintenance-Part-Two Taka Stella AR2500 na ten przykład jednym tylko łożyskiem ma to podparte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Dzieki,tylko sobie poogladam,bo z angielskim ciezko lepiej idzie mi z francuskim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jak masz windowsa 7 to sam tłumaczy translatorem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam,mam pytanie, co to jest ten cholerny pinion gear ,ostatnio o nim tyle na forum ,ze podparty dwoma łożyskami,ze jak jednym to lepiej dołożyć drugie,że lepiej smiga młynek,kurde jak to wyglada i gdzie sie to w młynku znajduje,moze i głupie pytanie,ale kurde no nie wiem,czy moze sie trafic ze taka:cerata,tp lub stelka mogą tego piniona nie mieć 2 łożyskami i jaki wpływ na prace młynka ma brak 1 łożysk na pinion-ie Pinion gear czyli w dosłownym tłumaczeniu przekładnia zębata, a w mniej dosłownym ale bliższym prawdy wałek napędu rotora...Co do ilości łożysk podpierających ów element, to nie za bardzo można sobie podokładać dodatkowe bo najczęściej nie ma gdzie... Jak konstruktor nie wymyślił, to już na ogół kicha...A co do tych zachwytów, że cośtam ma wałek aż na dwóch łożychach, to nieśmiało napiszę, że akurat większość przyzwoitych kołowrotków tak ma i że to żaden cud nadzwyczajny... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Acha, to teraz juz wiem nie było tak od razu ze wałek, dzieki wielkie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi