platynowłosy Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam Panowie Znacie metodę łowienia drapieżników, znaną pod nazwą JOKER?Guma pod tą metodę ma spłaszczony ogon, jak u bobra.Jeżeli tak, to jakie są Wasze z nią doświadczenia?Tu linki do tematu:https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1GIWA_plPL672PL672&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=joker%20angeln Czy widzieliście w PL sklepach takie gumy? W D są z dystrybucji Quantuma.Jeżeli znacie ich źródło, poproszę o namiary. PozdrawiamAlek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Alku kilka lat temu widziałem właśnie filmik z gumami quantum w roli głównej.Ostro się wtedy napaliłem żeby spróbować tak łowić. Jednak fascynacja mi przeszła może dlatego, że spróbowałem innych metod a joker poszedł w zapomnienie.A gumy wydaje mi się że widziałem w FM... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ciekawe Szeroki plaski ogon pomaga szybowac przy opadzie.Moze byc pojsc krok dalej i lowic na imitację plastug ?Kluczem z pewnością jest rozmieszczenie obciążenia względem mocowania do linki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Archetypowym ojcem tej konstrukcji jest Flying lure, mocno rozpowszechniony w naszym kraju około dwie dekady wstecz. Zasada działania ta sama. Pamiętam dobrze, że była to przynęta głęboko łykana przez szczupaki wydłubanie tej przynęty było masakryczne, często lała się krew. Poza tym znalazłem dwa razy szczupaka z wystającym z boku brzucha Flaing lure, oczywiście szczupaki były martwe. Na sandaczach nigdy tej konstrukcji nie używałem, więc tu nic napisać nie mogę. W Stanach łowiono na nią basy i tam powstała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerek48 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 witam Masz tu chyba są dostępne .Tylko nie wiadomo czy same gumy czy zbrojone ...http://www.warciak-fishing.pl/wedkarstwo-quantum,464.html#read 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzegorzyk Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ja próbowałem ,ale się nie przekonałem . Masz linka : http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/quantum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kefaspirit Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Pamiętacie flying fishing lure- czyli tubowe gumy w kształcie ośmiorniczki- to Joker widać ma tą samą zasadę działania- wygląda, że ma wiernie imitować ruchy uciekającego raka- ogon podczas ściągani się podwija jak odwłok u raka, a potem swobodnie szybuje. Pewnie też ustawienie haka powoduje dużą skuteczność zacięć- trzeba by spróbować.P.S. widze że się spóźniłem z wypowiedzią - nomen omen Joker mnie uprzedził :-) Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez kefaspirit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PablovelLoco Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Mi na sandaczach sprwdził się kilku-krotnie podobny patent czyli spory twister z długim ''tułowiem'' uzbrojony odwrotnie w hak ofsetowy z obciażeniem blisko łuku kolankowego.Podczas podbicia ogonek twistera stawia opór i dość chaotycznie pracuje,podczas opadu przynęta szybuję prawo-lewo-przód też chaotycznie i w tym chyba tkwi cały sekret.Przy klasycznym jigowaniu przynęta w opadzie zawsze lub prawie zawsze ''podróżuje'' po dość prostej trasie w kierunku wędkarza,przy takim uzbrojeniu po podbicu przynęta pokonuje mniejsze dystanse w różnych losowych kierunkach,co powinno się podobać ospałym sandaczom czy dużym okoniom.Metoda ciekawa do zastosowania na dość płytkich 2-3m miejscówkach z wodą stojacą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 A ja myślałem ze "joker " to z uśmiechem na gębie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lepton Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Flying Lure przy umiejętnym prowadzeniubyły rewelacyjne.Pomimo,że były dedykowane sandaczowi, o wiele bardziej podobały się szczupakom.Źle jednak pracowały z metalowymi przyponami. Ze względu na "wady" opisane przezRoberta (joker),oraz zaporową cenę,u nas w kraju nigdy nie zdobyły popularności. Jocker FUDGE HEAD firmy Quantum . . . . . . . . . . są tylko marną próbą naśladowania pracy Flyinga.W moim arsenale ze względu na marne wyniki nieznalazły miejsca.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 platynowłosy Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam Panowie Dzięki za pomoc. Spróbuję. I dam znać jak poszło.Łowisko:Skandynawia. Cel: szczupak i sandacz. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
platynowłosy
Witam Panowie
Znacie metodę łowienia drapieżników, znaną pod nazwą JOKER?
Guma pod tą metodę ma spłaszczony ogon, jak u bobra.
Jeżeli tak, to jakie są Wasze z nią doświadczenia?
Tu linki do tematu:
https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1GIWA_plPL672PL672&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=joker%20angeln
Czy widzieliście w PL sklepach takie gumy? W D są z dystrybucji Quantuma.
Jeżeli znacie ich źródło, poproszę o namiary.
Pozdrawiam
Alek
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi