skuli Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam. Proszę Was o radę w sprawie kupna spinningu do du?źych wobler?łw. Mam wobler Jaxon Carpan F dł.11cm, waga 48.5g (na pudełku) lub 50g (w katalogu podaje producent). Szukam kija 2.40 lub 2.70m, kt?łry obsłu?źy takie woblery. Mo?źecie mi doradzić wyb?łr kija i jego gramatury. Nigdy nie łowiłem na casting. Więc szukam klasycznego spinningu.Za Wasze podpowiedzi będę wdzięczny.Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 proponuje cos znacznie krotszego, bezwladnosc dlugiego kija przy wyrzucie i operowaniu wiekszymi woblerami jest trudno pominac ... np. st.croix PS70HF ... ten kij jest wyborny pod duze woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuli Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dziękuje pitt za podpowiedź. Kupiłem teraz kij do trollingu Mikado Silver Eagle Pilk Dł. 2.70m, c.w. do 150g. Drugim zakupem będzie kij na ł?łdkę.Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dragon milenium fatso jerk 1.95m 20-60g będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 dragon milenium fatso jerk 1.95m 20-60g będzie dobry.sorki ?źe się czepiam ale do czego ten kij będzie dobry ? Łowiąc z łodzi czy gł?łwki mo?źe i owszem coś się tym da zrobić ale.. łowiąc a raczej spinningując tradycyjnie raczej na nic się nie zda. Sam mam problem bo długie wędzisko męczy rękę a kr?łtkie w wielu miejscach nie pozwala wysunąć łapy z zarośli w stronę wody. Ja te?ź szukam wędki mo?źliwie najdłu?źszej kt?łra wytrzyma rzuty takimi przynętami a nie zrobi mi zakwas?łw na przedramieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Ja mam shimano technium 2,7m 50-100g. U?źywam go na sumy i głowtaki. Jest lekki i nie męczy nawet po całym dniu. Szczeg?łlnie w połączeniu ze Slammerem 360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuli Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Witam. Dzięki za podpowiedzi. Kij 1.95 nadaje się raczej do wobler?łw bezsterowych. Pr?łbowałem na sucho kij Mikado Silver Eagle Pilk 2.70m, do 150g z woblerami o wadzę do 50g. Kij ma zapas mocy.Jak tylko będzie pogoda to go wypr?łbuję na rzece. Na ł?łdkę myślę 2.40 lub 2.50 jako drugi kij.Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi