Myśle ze oferta kijow, linek czy blankow pozwoli na ciekawa dyskusje!
W obecnych czasach mozna w okreslonych warunkach lowic kropki uzywajac bardzo lekkich kijkow, cienkich plecionek, mikro przynet.
Lowicie tak?
Jesli tak, podzielcie sie wrazeniami, na co, jakiej wielkosci ryby, w jakich warunkach, ile trwa hol, czy macie sytuacje ze brakuje w kijku mocy? Jakich przynet uzywacie?
Ultra light staje sie szeroko rozpowszechniony, szkoda by go omijac w kwestii kropkow.
Ja sam do maja lub czerwca uzywam Sg Parabellum do 7 g, z Techronem 0,04mm i lowi mi sie super, szeroki wachlarz przynet, microjigi i drewno, obrotki, gumy...
Kropek 48 w okolo 30 sekund wyciagniety ze spokojnego dolka, przyciagniety okolo 5 metrow pod nogi, podebrany, ale zaznaczam ze holuje dosc zdecydowanie.
Pytanie
Kuballa44
Myśle ze oferta kijow, linek czy blankow pozwoli na ciekawa dyskusje!
W obecnych czasach mozna w okreslonych warunkach lowic kropki uzywajac bardzo lekkich kijkow, cienkich plecionek, mikro przynet.
Lowicie tak?
Jesli tak, podzielcie sie wrazeniami, na co, jakiej wielkosci ryby, w jakich warunkach, ile trwa hol, czy macie sytuacje ze brakuje w kijku mocy? Jakich przynet uzywacie?
Ultra light staje sie szeroko rozpowszechniony, szkoda by go omijac w kwestii kropkow.
Ja sam do maja lub czerwca uzywam Sg Parabellum do 7 g, z Techronem 0,04mm i lowi mi sie super, szeroki wachlarz przynet, microjigi i drewno, obrotki, gumy...
Kropek 48 w okolo 30 sekund wyciagniety ze spokojnego dolka, przyciagniety okolo 5 metrow pod nogi, podebrany, ale zaznaczam ze holuje dosc zdecydowanie.
Zapraszam do dyskusji!
Top użytkownicy dla tego pytania
41
21
17
12
Popularne dni
24 Lis
42
11 Sie
34
26 Sty
28
20 Gru
21
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 41 odpowiedzi
ezehiel 21 odpowiedzi
DanekM 17 odpowiedzi
Kuballa44 12 odpowiedzi
Popularne dni
24 Lis 2016
42 odpowiedzi
11 Sie 2016
34 odpowiedzi
26 Sty 2017
28 odpowiedzi
20 Gru 2016
21 odpowiedzi
Popularne posty
gajosik
Boże... mi już sił brakuje na zamknięte umysły.... przecie nie każde 6lb można postawić na równi z innym 6lb. Z polskiego na nasze różne są konstrukcje blanków i nawet opis 6lb nie świadczy o tym że z
gajosik
To pewnie wielu kolegom się narażę, ale uwielbiam wsadzać kij w mrowisko Jak ktoś potrafi posługiwać się dobrej klasy kijem 8lb i plecionka PE 0.4-0.6 lub mono 6-8lb to poradzi sobie z taką rybą be
Myku1987
Swoją przygodę zacząłem z pstrągami od kija 12lb a po roku zszedłem do 8lb, po kolejnym sezonie zszedłem do 6lb i tak już łowię 4 lata. Tak jest mi najwygodniej, ryby praktycznie nie spadają i są o wi
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi