tomi78 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Szukam chętnych na wyjazd 28.04 do 3.05 dwie opcje do wyboru .Koszt około tyśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Tylko Fly, czy spinn też wchodzi w grę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Na SŁowenii chyba tylko mucha, o ile się dobrze orientuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Nie wszędzie ale na większości górnych odcinków rzek tylko mucha.Na dolnych odcinkach spinning jest dozwolony ,jakoś te głowatki muszą łowić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 I już po wyjeździe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Biały lipas z białej wody ,jeden z kilku złowionych na sucharka .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 I już po wyjeździe ....mógłbym tam siedzieć bez wędki...szczęściarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Bajkowe miejscówki z mnóstwem podwodnych mieszkańców . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Tęczorek jakich wiele na Soczy.Walecznością jednak biją na głowe nasze potoki .Kilka skoków na wysokość metra to prawie norma.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Byłbym zainteresowany może trochę szczegółów na prw. jeśli są jeszcze wolne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 OK sorry źle przecztyałem daty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchar Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Czołem, KoledzyWybieram się do Słowenii na pstrągi i mam w związku z tym pytanie do bywalców tamtejszych łowisk. Co prawda łowię zarówno ma muchę jak i na spinning, ale wolałbym pojechać tam ze spinem w reku. Czy jest w ogóle taka możliwość, czy też wszystkie najlepsze odcinki są odcinkami muchowymi? Kolejna sprawa, czy ktoś ma jakies spinningowe lub muchowe doświadczenia z pstrągiem marmurkowym? Szczerze mówiąc nigdy nie zetknąłem się z tą rybą, a z tego co można zobaczyć tutaj to zdobycz cenna i pożadana?No i jeszcze to: dokąd sie wybrać żeby nie zostać obdartym przez tamtejszych górali do suchej nitki? Z góry dziekuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Temat przerabiałem jak szykowałem się na wyprawę z braćmi Kalkowskimi w tamte rejony. Z tego co wiem to wszystkie najlepsze odcinki są muchowe. Ja miałem awarię rodzinną i nie pojechałem, ale chłopaki nałowili że hej. Widziałem zdjęcia i filmiki, marmurki tak duże że mogą zjeść krowę. To dobry cel podróży. Pogadaj z Rognisem, ja bym na Twoim miejscu wziął przewodnika przynajmniej na jeden dzień. Na najlepszych miejscach są piekielnie drogie dniówki, opłaciłem to wiem Wyniki też niesamowite, więc przygotuj się na wydatki, warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Na najlepszych miejscach są piekielnie drogie dniówki, opłaciłem to wiem Opłaca się na miejscu, więc nie rozumiem ... skoro nie dotarłeś ... A propos marmurków - w dzień stoją przyklejone do dna i miejscowi łowią je na muchy ala jigi, czyli bardzo mocno obciążone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Nie byłem tam nigdy ale czytałem entuzjastyczne relacje.Tyle tylko że o ile dobrze pamiętam to licencja za jeden dzień może sięgać 50€; nie wiem ile w tym prawdy ale przed wyjazdem warto się dokładnie zorientować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchar Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 A propos marmurków - w dzień stoją przyklejone do dna i miejscowi łowią je na muchy ala jigi, czyli bardzo mocno obciążone.Wynika z tego, że jigowanie kogucikami powinno być OK? Dozwolone jest łowienie na muchy na zestawie z np pałeczką tyrolską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 A propos marmurków - w dzień stoją przyklejone do dna i miejscowi łowią je na muchy ala jigi, czyli bardzo mocno obciążone.Wynika z tego, że jigowanie kogucikami powinno być OK? Dozwolone jest łowienie na muchy na zestawie z np pałeczką tyrolską? Wątpie. Musi być linka muchowa i zero dodatkowego obciążenia.Koguciki bez zadziorów i na pojedynczym haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 @hlehle kumple zdali mi szczegolowa relacje gdzie i co zlowili, wiec wiem co stracilem Co do oplacania to mielismy wczesniej zarezerwowane imienne licencje, czekaly juz wypisane na miejscu wiec musialem jakos honorowo wybrnac z sytuacji. Musialem zrezygnowac dzien przed albo w dniu wyjazdu, no i trzeba bylo beknac. Chyba to byly jakies odcinki specjalne z ograniczona liczba miejsc. Niestety to byly te najdrozsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 @hlehle kumple zdali mi szczegolowa relacje gdzie i co zlowili, wiec wiem co stracilem Co do oplacania to mielismy wczesniej zarezerwowane imienne licencje, czekaly juz wypisane na miejscu wiec musialem jakos honorowo wybrnac z sytuacji. Musialem zrezygnowac dzien przed albo w dniu wyjazdu, no i trzeba bylo beknac. Chyba to byly jakies odcinki specjalne z ograniczona liczba miejsc. Niestety to byly te najdrozsze... Tzw. trophy.Nie łowiłem na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Trophy - sa fajne dziennie może tam łowić chyba tylko 5 osób i za tą przyjemnosc płaci sie 90euro za dzien przynajmniej na Sava Bohinjka. Ogolnie ceny za dzien łowinie na normalnych odcinkach chodza po ok. 30euro.Przy zakupie licencji trzeba dokladnie sie zorientowac co i jak bo placi sie za poszczegolne sektory a kontrole sa czeste co akurat popieram:)Jechac napewno warto sa ryby i piekne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Witajcie,jeśli ktoś w te wakacje planuje wyjazd do Bośni i Hercegowiny na ryby to polecam odcinek specjalny na rzece Trebižat w miejscowości Lijubski. Piękna rzeka i piękne ryby - potężne zdziczałe tęczaki, endemiczne pstrągi miękkogębe oraz potoki. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Kolego, możesz więcej napisać.? Przybliżyć koszty, logistykę ?Jest co tam robić poza moczeniem kija ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Przy takim rybostanie, to bym z rzeki nie wychodził ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Kolego, możesz więcej napisać.? Przybliżyć koszty, logistykę ?Jest co tam robić poza moczeniem kija ?Koszty oczywiście są względne . My za licencję zapłaciliśmy 10 euro/dzień. Za nocleg w dwupokojowy apartamencie z kuchnią i klimatyzacja również po 10 euro za dobę. Obiad w porządnej restauracji dla 3 chłopów z piwkiem oraz kawą to koszt około 100 zł.No i jeszcze przejazd, ale to zależy od auta. Benzyna nieco tańsza niż u nas. Piwo i wino tańsze od wody .Oczywiście, że jest co oglądać - Sarajevo, Mostar, wodospady Kravica, Blagaj, Hutovo Blato, pełno ruin zamków i pięknych rzek.Z Ljubuski nad morze jest 40 km. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Dzięki ślicznie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi