OloPe Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Byłem tak blisko a nawet nie wiedziałem. Następnym razem odwiedzę ale raczej nie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Cześć występują tam lipasy I inne ryby np.marmury czy głowy? Widziałeś kogoś z muchówką? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Cześć występują tam lipasy I inne ryby np.marmury czy głowy? Widziałeś kogoś z muchówką? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaLipienie są. Na odcinku o którym pisałem wolno łowić wyłącznie na spinning (co ciekawe wolno łowić z kulą wodną). Jednak kilka kilometrów wyżej jest piękny muchowy odcinek specjalny. Rójki są zazwyczaj dość obfite, a wieczorem i rano ale szczególnie wieczorem ryby ładnie zbierają. Łowilismy na suchą ale tylko w środku dnia i przy wysokiej wodzie - bez większych sukcesów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Co ciekawe Duo zrobiło specjalny kolor woblera pod tą rzekę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Panowie, Z tego co czytam "tu i tam" to na Słowenii głównie nimfa i streamer są skuteczne - czyli rozumiem że rzadko tam są zbiórki. Ja natomiast najchętniej łowiłbym na suchą. Z moich doświadczeń wynika, że łatwiej pstrąga zachęcić do zebrania suchej jak stoi na relatywnie płytkiej wodzie - i tu moje pytanie do tych co widzieli tamte wody. Czy jest sens szukać tam łowienia na najmniejszych (czyli płytszych) rzeczkach/dopływach tych głównych jak Soca czy Idrica? Widzę na mapach że są tam dostępne takie małe rzeczki. Czy ktoś może się wypowiedzieć co do małych tam rzeczek i suchej muchy?(myślę o wyjeździe we wrześniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Sucha jak najbardziej a w szczególności w dopływach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Sucha jak najbardziej a w szczególności w dopływach . Dzięki za odzew - namierzyłem parę małych rzeczek o których w necie dobrze piszą - czy mógłbyś słowo o nich napisać? (próbuję się przygotować do wyjazdu - tak czy inaczej to długie rzeczki - warto by mieć jakąś lepszą wstępną orientację niż wszystko na miejscu sprawdzać bo czasu nie starczy) - Radovna (okolice Bled), - Trziska Bistrica (okolice Bled) - Kokra (dalsze okolice Bled), - Unec - Unica (90 km od Bled na Południe), - Trebuscica (90 km od Bled na Południe) 2. Przy okazji proszę aby ktoś się wypowiedział jak tam jest z dostępem do rzek – na fotkach widzę piękne krajobrazy, kaniony itp. – czy tam się chodzi kilometrami do dzikich rzeczek? – czy zwykle jakaś droga, czy most jest w okolicy aby zejść w miarę szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Hej, Mam pytanie do kolegów, którzy są zaznajomieni ze słoweńskimi wodami. Razem z kumem chcemy w tym czerwcu pojechać do Słowenii na rybki. Jesteśmy początkującymi muszkarzami (swoją przygodę zaczęliśmy zeszłej jesieni, ale metoda zapaliła w nas bakcyla), dlatego chcielibyśmy pojechać nad wody raczej „prostsze” do łowienia. Nam nawet już nie chodzi o te ogromne marmoraty tylko żeby mieć realną szansę na sporo teczakow i potoków na suchą muchę i nimfę. Stąd moje pytanie - czy mógłby ktoś polecić dla nas jakieś fajne miejsce? Jeżeli tez to od razu może jakiegoś przewodnika i bazę noclegową. Wiem, ze da się uniknąć kosztów biura podróży, ale zawsze najlepiej jechać na sprawdzone Z góry dziękuję za pomoc!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Byliśmy jakiś czas temu na Sava Bohinka w okolicach Bled.Dużo informacji znajdziesz:https://www.ribiska-druzina-bled.si/sava-bohinjka/?lang=en Piękna rzeka, tylko naprawdę trzeba uważać, ze względu na uciąg i baaardzo głębokie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Jak jesteście poczatkujący - to polecam Bośnie -Rybnik i Plive. Zdecydowanie łatwiejsze łowienie jak w Słowenii. przepiękne lipienie i potoki. W drodze powrotnej możecie jeszcze zaczepić o jakaś rzekę z tęczakami (kiedyś tam było chyba 3 rzeki z gigantycznymi tęczakami -nie wiem jak teraz ) , albo wracać przez Słowenie.Ale jak łowicie dopiero od kilku miesięcy, albo w sumie macie za sobą kilka wypadów - to szukał bym zdecydowanie łatwiejszych łowisk jak Słoweńskie. Wiem ze Michał organizuje wyprawy do Bośni "po pieniądzach" https://live4flyfishing.eu/pl/bosnia-guiding-trip/ Gdybyście jednak zmienili zdanie i zamiast Słowenii zdecydowali się a Bośnie - dajcie znać. Podeśle trochę informacji, namiary na przewodnika, noclegi itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Polecam Ribnik. Lipieni jak u nas komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Na savie bohinjka łatwo jest połowić teczakow w okolicy 30-40cm. Te większe wymagają już trochę wprawy i techniki, no i trudno je wyholować bo od razu odjeżdżają w dół. Chyba nigdzie nie straciłem tylu dużych ryb co na Savie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Haauki, sprawdź skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Zastanawiam się jak to jest że u nas "kormorany wszystko wyjadły" a na południu Europy "ryb jak u nas komarów" ? Edytowane 15 Czerwca 2021 przez kret000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Bo tam się walczy z kormoranami w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Panowie, a jesteście w stanie polecić jakąś wodę w Słowenii dla spinningisty? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Bo tam się walczy z kormoranami w zimie. A może już tam się tym leniwym .... nie chce zimować, skoro u nas warunki dogodne? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzynek Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zależy gdzie w Słowenii będziesz. O górach i pstragach na Sawie Ci nie pomogę, ale w którymś wątku koledzy się na ten temat wypowiadali. Jednak jeśli się wybierasz w okolice chorwackiej granicy, to ten odcinek Sawy mogę polecić. Jest sporo klenia, kapitalny boleń i zerowa presją. Dodatkowo do Sawy wpada tam Krka, więc jest gdzie łowić.PozdrawiamRodzynek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 A znajdzie się miejsce, gdzie złowimy na spinning marmurka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzynek Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Marmurek to raczej Sava Bohinjka, a tam tylko mucha, chyba że coś się zmieniło. Na Radovnej też raczej mucha.Musisz poszukać, ja tak jak pisałem wcześniej, łowiłem na ostatnim kilkunastokilometrowym odcinku Savy po słoweńskiej stronie, a tam z pstrągami się nie spotkałem. PozdrawiamRodzynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A znajdzie się miejsce, gdzie złowimy na spinning marmurka?Spinning praktycznie odpada. Sam się odbiłem 4 lata temu. Bardzo niewiele miejsc z dostępem do wody (skaly) a tam gdzie jest dostęp i można łowić to ograniczenie - tylko mucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Ja tez niczego nie znalazlem poza glowacica zima. Najpewniej wybiore sie do ktoregos z sasiadow, a Slowenia pod zwiedzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 CZY ktoś wędkował na Słoweni za glowacicą? Np Sava ??Macie jakieś info? Przewodników? Cokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Odezwij się do krakowskiego sklepu Salar. Regularnie tam jeżdżą również z "klientami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 (edytowane) Podbiję temat. Jutro wybieram się do Bośni, nie stricte wędkarsko, ale biorę sprzęt. Ktoś ostatnio odwiedził wspomniany wyżej odcinek spiningowy na Trebizat ? Może jakieś porady ????? W sumie będe też w Słowenii, tam również tylko mucha czy są odcinki spinningowe ? Edytowane 18 Września 2023 przez Bolesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi