Skocz do zawartości

Shimano Stella 01 SW 4000 PG w wersji DH

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...

coś ten napis na korbie rozmazał specjalnie  :lol:  :angry:  ;)

to 10 2500 czy c 3000?

Na stopce rozmazal sie niespecjalnie.

Body to 2500 vs C3000 to roznica w uchwycie korbki i szpulce.

A to i tak zmienione na moje "wymysly" .

Szpula to 2010 Yumeya 0820PE, drag knob to yumeya DB8 rapid fire. 

Korbka to Composite Studio W 96 (dlugosc ramienia 48 mm). To co wyglada na rozmazanie na ramieniu korbki...to otwor podluzny w korbce :D

Nie ma zadnego sekretu co to za czesci - mozna sobie znalezc w JP, zamowic u Mefisto lub poszukac na ebay. Dla chetnego nic trudnego :)

stella%2Byumeya%2Bcs2.JPG

• Like 3

Najtrudniej to korby z millennijnej było dostać .... samuraje mówili " san to już legenda nie ma " .... kłamali  :D  . Więcej tuningu dla moich SW nie przewiduję . Przy wadze z linką 375gr  bdb wyważają zestaw i spełniają moje oczekiwania w sensie maszyny nie do zarżnięcia w 100% . Przy okazji podziękowania dla inspiratorów @suli i @Guzu w dziedzinie DH B)  

• Like 2

Czy już ktos wymieniał łożyska w Stelkach na łożyska ceramiczne??? Gdzie je można zakupić?Dziekuje I Pozdrawiam

Kamil Sulima

Możesz kupić np. tutaj 

http://www.bocabearings.com/bearing-inventory/20116/fishing-reel-bearings/ceramic-lightning-abec-5/shimano-stella-3000fe-spinning-reel

wymieniałem w multikach i nie polecam, pracują bardziej "sucho" głośniej z wyraźnym szelestem

• 3 miesiące temu...

A odnośnie kompatybilności to do Stelli '10 pasują wymiennie (mam i sprawdziłem) podwójne korby od TP C3000, Biomastera 3000, Ultegry '12 i od... Stradica FD (po wymianie kołnierza z oryginalnej pojedynczej korby kołowrotka) ;)

Na zdjęciu TP '11 4000 z korbą od Stradica FD4000 (z wymienionym na oryginalny kołnierzem od pojedynczej korby TP)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1