Skocz do zawartości

Shimano Stella 01 SW 4000 PG w wersji DH

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny krok poczyniony.

Czy we wlasciwym kierunku... ktoz oceni ? :D

Srebrny, drazniacy estetow element zostal polakierowany na kolor czarny metallik perla, stanowic ma przejscie miedzy granatowym metalikiem w korpusie a czernia matowa na raczce.

Mi sie podoba B)

Pozdrawiam

post-16-1348915245,9182_thumb.jpg

• Like 1

Dla tych z was którzy nie wiedza co daje wyważenie korbki lub podwójna korba,bez wyważenia kręciek wpada w bicie boczne z wyważeniem już nie B)

Hasior, a jak łowisz ryby to trzymasz korbkę w ręce, czy kręcisz nią jak Pan na filmie? Bo ja trzymam w ręce na stałe, a ręki mi niestety zapomnieli wyważyć ;) Wyważenie rotora czuć zdecydowanie podczas łowienia, ale wyważenie korbki jakoś w ogóle mnie nie przekonuje.

Dla tych z was którzy nie wiedza co daje wyważenie korbki lub podwójna korba,bez wyważenia kręciek wpada w bicie boczne z wyważeniem już nie B)

Hasior, a jak łowisz ryby to trzymasz korbkę w ręce, czy kręcisz nią jak Pan na filmie? Bo ja trzymam w ręce na stałe, a ręki mi niestety zapomnieli wyważyć ;) Wyważenie rotora czuć zdecydowanie podczas łowienia, ale wyważenie korbki jakoś w ogóle mnie nie przekonuje.

Pewnie nie uwierzysz ale trzyma w ręce B) ową korbę i nią kręcę,spoko przy wolnym kręceniu nawet nie będziesz miał świadomości że coś takiego jak tzwbicie występuje,musiałbyś mieć 2 kręćki nad woda i porównać,ja nie mam obecnie żadnego z DH więc mi to nie przeszkadza.ja sprawdzałem to kiedyś dawno na stradicku 4000FG z pojedynczą i DH,różnica jest,sprawdź :D

Hmmmm... Łowiłem i takimi, i takimi... I powiem tyle, że podwójne ładnie czasem wyglądają przy maszynie.. :D Za to nie mogę powiedzieć, że kręcenie pojedynczą spowodowało kiedykolwiek aby zaczęło mną rzucać po brzegu i powodowało utratę równowagi.. :lol:

He ekipa ma polewkę :mellow: no oki, ale jasne że drgań paralityczno-konwulsyjnych i innych takich nie ma oczywista sprawa 8)inaczej wyłącznie używałbym DH by drgawek przedwcześnie i umyślnie nienabyć B) ,używam poza multikami wyłącznie pojedynczych

korb.no ale jeśli wątek jest o DH to pewnie warto doszukać się różnic które bardzo subtelne(zachowanie kręćka) ale jednak są,oraz mniej subtelne -wygląd korby(koń jaki jest każdy widzi)ale może nie każdy jeździł nań B)

Mnię osobiście, to jakoś tam przekonywać za mocno nie trzeba... :D Jak kręcioł ma podwójną, to ma, jak nie ma, to nie ma, jeden diabeł.. <_<

Może obrazki troszkę niestellowe, ale to tak dla zobrazowania, że rzecz artystycznego gustu ino, bo jakoś różnicy drastycznej w kręceniu, to nie stwierdziłem... :D

post-1991-1348915264,5318_thumb.jpg

post-1991-1348915264,5924_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

Pierwszomajowo, swiatecznie...

U mnie niestety nie ma mozliwosci wyruszenia na bolenia.

Ale byla mozliwosc, wiec skorzystalem.

A teraz pokazuje.

Shimano Stella 01 SW 4000 PG w wersji DH v.2.0 :D

Korbka magnezowa, na 4 lozyskach.

Kolowrotek obrosl w lozyska - teraz ma 17 kulkowych + oporowe.

Waga spadla w porownaniu z wersja fabryczna: 343 g ze szpula, bez linki.

Praca...wzorowa. Rowno, lekko, miekko.

Dla estetow :

Jak widac, nowy nie jest. Lowi. Juz 3 sezon...

Polecam tuningowanie, nie tylko fanatykom podwojnych korbek. Pare rzeczy z naszymi kolowrotkami da sie zrobic, a nie zawsze producent chce -moze, zaoferowac MAX w fabrycznych rozwiazaniach B)

post-16-1348915458,402_thumb.jpg