FISH Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Łukasza jako rodbuildingera 2 lata temu polecił mi inny zadowolony klient.Zamówiłem u niego wtedy lekką jerkówkę ATC II c606 18-65g.Sporo przez ten czas przeszła .Często na nią łowię i zawsze biorę do ręki z przyjemnością.W akcji blanku nic mi nie przeszkadza.Przelotki i omotki założone poprawnie,z tym nie ma problemu(chyba)żadna pracownia zajmująca się budową wędzisk na poważnie.Ale wykonanie rękojeści,jej wyprofilowanie,jakość korka sprawiła że wiedziałem gdzie wykonam kolejny kij .Przyszła kolej na budowę spina do połowu morskiej Troci.Pierwszy mail do Rodmasa był typowy z moim widzimisię co do długości i pytaniem co poleca.Szybko przeszliśmy do rozmowy telefonicznej i po kilku słowach Łukasz skróci moje wymarzone wędzisko o stopę.Polecił Phenixa PST 895-2 8`9``.Po informacji że sam używa tego blanku nie wnikałem dlaczego Po info ze taki kij uzbrojony w lekkie tytanowe przelotki zyska na dynamice nadwyrężyłem budżet .Dostałem zdjęć kilka przykładów rękojeści na maila,tu postanowiłem trochę pomarudzić .Chciałem coś klasycznego,eleganckiego,bez zbędnych ozdobników.Łukasz wybrał materiał,ja zasugerowałem długości elementów korkogumy i uspokoiłem go z kolorem tego paska w niej.Czarny lub grafitowy albo bez niego.Generalnie dogadaliśmy się bardzo intuicyjnie,byłem spokojny o efekt końcowy.W końcu przychodzi paczka,szybkie rozpakowanie.Początkowo zaskoczony jestem delikatnością blanku,szybkie machnięcie w powietrzu i uśmiech.To szybki kij,drgania są tłumione błyskawicznie.Lekkie tytanowe przelotki mają w tym swój udział,nie obciążają zbytecznie blanku.Będzie dalekosiężny .Ugięcie szczytowe,pięknie przechodzące w parabolę.Kij pracujący na całej długości gwarantuje przyjemność z holu.Jestem tak zadowolony z niego,ze postanawiam pochwalić się nim tutaj.Dla mnie to mistrzostwo świata,zobaczcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Zgadzam się z przedmówcą! Łukasz ukręcił dla mnie do tej pory 13 kijków i nie było takiego z którego nie byłbym zadowolonyU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Fish proszę tylko się nie obrażaj ale design rękojeści mnie osobiście nie leży.Zbyt wybajerowany w kolory a to już nie moje klimaty.Wygląda trochę jak pochód 1majowy na placu czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Fish proszę tylko się nie obrażaj ale design rękojeści mnie osobiście nie leży.Zbyt wybajerowany w kolory a to już nie moje klimaty.Wygląda trochę jak pochód 1majowy na placu czerwonym.A mnie osobiście nie leżą wycieraczki w Alfie Brera... O gustach się nie dyskutuje. Rękojeść wykonana TipTop, estetyka na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Fish proszę tylko się nie obrażaj ale design rękojeści mnie osobiście nie leży.Zbyt wybajerowany w kolory a to już nie moje klimaty.Wygląda trochę jak pochód 1majowy na placu czerwonym.Nie rozumiem o co Ci chodzi z tymi wybajerowanymi kolorami a`la pochód pierwszomajowy.W dodatku na placu czerwonym .Powaga.To najbardziej stonowana kolorystycznie wędka jaką widziałem.Widziałeś rękojeści wykonane w japońskim stylu z wyplatanką?Aby je skrytykować zabrakło by Ci słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 FISH, bardzo ładnie wykonany kij, gustowne, stonowane kolory. Chciałbym mieć taki:) Też nie wiem o co chodzi z tym placem czerwonym Że się kijek nie podoba Jozi'emu to jest problem Jozi'ego O blankach Phoenixa słyszałem same dobre rzeczy. Nawet taki news, że na jego blankach kije buduje Megabass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Bez urazy ale jak dla mnie trochę za dużo wstawek w rękojeści.To moje zdanie i nie znaczy że mam rację.Luz koledzy nie każdemu się podoba taki styl, mówiłem bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Jozi, ale Kolegom nie chodzi o Twoją krytykę, bo nie podobać się może, a o malownicze porównanie... być może o ustawienia Twojego monitora bo ładne czy nieładne, ale wykończenie wędki FISH'a jest (!) stonowane, ledwie dwa rodzaje/kolory materiałów (niezbyt krzykliwe) w prostym zestawieniu + czarny Wszyscy zachowują luz i spokój Ode mnie: piękne wędki - Twój Monster, Jozi, też piękny (żeby nie mnożyć postów o tematyce och i ach) PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Spoko.Mój monitor nówka 23 może dlatego aż za dobrze widzę .Są gusta i guściki, słusznie o gustach się nie dyskutuje-organista lubi ogórki a ksiądz jego córki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Wyroby Łukasza widziałem chyba ze 3 lata temu. @Jerzemu od...bał taką rękojeść z elementami rattanu że wymiękłem. Pamiętam tylko, że to było jakieś lajtowe Shikari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wyroby Łukasza widziałem chyba ze 3 lata temu. @Jerzemu od...bał taką rękojeść z elementami rattanu że wymiękłem. Pamiętam tylko, że to było jakieś lajtowe Shikari Tofik to bylo prawie 4 lata temu mam ten kij do dzisiaj. Choc lowie na niego moze ze 3 razy w roku. To 6 stopowe SH III do 12g i mocy 10 funtow, uzbrojone w spirale. Kij ma fantastyczne wlasciwosci uzytkowe i jeszcze dlugo bedzie moim podstawowym kijem na okonie z lodki.. Wg. mnie Lukasz Masiak robi najlepsze castingi w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 @Jerzemu od...bał taką rękojeść z elementami rattanu że wymiękłem. Odrąbał Jerzemu rękojeść i dało się z taką odrąbaną łowić? Może Koledzy pochwalicie się w tym wątku, jakie cudeńka wyszły spod ręki Łukasza Masiaka i trafiły w Wasze ręce? Mi osobiście bardzo podoba się rodmasowy styl i chętnie pooglądałbym, podpatrzył zestawienia, materiały, poczytał komentarze użytkowników... PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Grześ a po co dublować? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=44045& amp; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Słuszna uwaga, brak wyszukiwarki na stronie pchnął mnie do tego apelu tutaj.Dzięki za link, coś głucho w tamtym temacie... od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Pozwolę sobie bez pytania. Odświeżam! Może Koledzy pochwalicie się w tym wątku, jakie cudeńka wyszły spod ręki Łukasza Masiaka i trafiły w Wasze ręce? Mi osobiście bardzo podoba się rodmasowy styl i chętnie pooglądałbym, podpatrzył zestawienia, materiały, poczytał komentarze użytkowników... PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Wymknąłem się chyłkiem ze strefy istotności i nieistotności aspektów niektórych , aby dać słuszny odpór szerzonemu u nas kultowi mierności , rutyny i banału . Otóż są w kraju pracownie które nie tylko odcinają kupony od dawnej świetności , albo dyskontują ochoczo frukta nowej mody na doskonałe niewątpliwie kije z rodbuilderskich pracowni . Są i tacy którzy potrafią połączyć ten biznes i sprawną koncepcyjną współpracę z wytwórcami blanków , czyli nie ograniczyć się tylko do roli ekspedienta i handlowego komiwojażera . Tym razem niewielka fotorelacja z najnowszym Phenixem w roli gwiazdy , w wykonaniu Łukasza Masiaka , naszego poszukującego nieustannie nowych jakości i możliwości perfekcjonisty i przyjaciela . Ale resztę detali wszelakich Phenixowych to już niech Rodmas przybliża , na co w skrytości liczę ..Kierunek ogólny http://www.tackletour.com/reviewphenixironfeather.html , i niemniej ciekawe przybliżenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Kilka fotek tych nowych uchwytow Fuji upewnilo mnie, ze czekanie na kij z taka rekojescia ma sens dzieki Slawku za fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Slawku, Na tackletour jest jak byk napisane: Country of origin: China. I ty polecasz? Jeszcze niedawno bylo tylko Made in USA Zastanawia mnie jedna rzecz apropo kija z linku, jaki wkleiles: tam jest jak byk napisane, ze szczytowka nie przenosi za duzo drgan i brania rozpoznaje sie bardziej wzrokowo, po jej zachowaniu, u nas na portalu zas byly zachwalane jako najczulsze kije pod sloncem ( dalej ta sama seria). I jak tu sie polapac we wszystkim? Ja nie moge Te uchwyty jak dla mnie sa obrzydliwe, mieszane, prasowane czy gumowane korki tez mi sie nie podobaja aczkolwiek po starannosci wykonczenia widac, ze duzo sie poprawilo w Rodmasie co bardzo mnie cieszy. Szkoda tylko, ze Lukasz po niewatpliwym wypromowaniu sie na naszym portalu olal wszystko i kreci tylko wedki ale to juz taki w dodatku nie pojedynczy przypadek Szkoda. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Michał mam to żelazne pióro, jak założysz plećkę to spokojnie będziesz czuł uderzenia ryby na kiju.Ale to jest kijek z cechami wklejanki i pod dłubanie okonii białorybu jest poprostu świetny.Wykonanie jest na światowym poziomie i nie ma nawet o czym mówić.Kijek jest finezyjny w każym calu, szczególnie pod zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Michał mam to żelazne pióro, jak założysz plećkę to spokojnie będziesz czuł uderzenia ryby na kiju.Ale to jest kijek z cechami wklejanki i pod dłubanie okonii białorybu jest poprostu świetny.Wykonanie jest na światowym poziomie i nie ma nawet o czym mówić.Kijek jest finezyjny w każym calu, szczególnie pod zawody. Jozi, Ja tam sie nie znam U mnie okonie najlepiej biora na obrotowki 3-4 Kiedys pomacam mam nadzieje. Bujo P.S. Twoje graty wyslane tuz przed weekendem. Jakos powinny dojsc na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Oki Michał czekam a cenowo się dogadamy.Ale kijek jest świetny, jasne jak masz okonie jak konie to można ale jak dłubiesz punkty na zawodach to trauma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A mi sie te uchwyty podbaja.Bo same pierscienie to pierscienie, a konstrukcja czy tez typ insertu w nich to juz dla mnie temat niezalezny.Takze u mnie bede wlasnie te pierscienie ale na burl corku o jednolitym odcieniu.Jak kij zawita, wstawie foty i pokaze Odnosnie okoniowania nie zabieram glosu, nie lapalem okoni od kilkunastu lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Ależ Michale Próbuję tylko ubarwić podpowiedziami ten tutejszy , skamieniały monopol , który jest widać jako dobro nieśmiertelne , stale zbiorowym wysiłkiem odnawiany i wzmacniany . A tu przecież buldogi zawzięcie walczą o przestrzeń i pod dywanem i na dywanie . Nie wszyscy się w tej estetyce dobrze czują , to i nie bywają , zwłaszcza ci ambitniejsi , z ewidentną stratą dla nas wszystkich Mnie nie przeszkadzają takie niedostatki więc całkiem regularnie bywam i się lekko odgryzam , z racji osobniczej niechęci do ciekania stadem , które to jest nudne , ba , prawie mordercze dla tak dobrego portalu . Megabass i Batson - odwieczne jerkbaitowe killery , też przecież są z PRC . Ale od Pheniksa zwyczajnie nie są lepsze , tylko lepiej wylansowane . Choćby były w Matagi i rezonansie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Ależ Michale Próbuję tylko ubarwić podpowiedziami ten tutejszy , skamieniały monopol , który jest widać jako dobro nieśmiertelne , stale zbiorowym wysiłkiem odnawiany i wzmacniany . A tu przecież buldogi zawzięcie walczą o przestrzeń i pod dywanem i na dywanie . Nie wszyscy się w tej estetyce dobrze czują , to i nie bywają , zwłaszcza ci ambitniejsi , z ewidentną stratą dla nas wszystkich Mnie nie przeszkadzają takie niedostatki więc całkiem regularnie bywam i się lekko odgryzam , z racji osobniczej niechęci do ciekania stadem , które to jest nudne , ba , prawie mordercze dla tak dobrego portalu . Megabass i Batson - odwieczne jerkbaitowe killery , też przecież są z PRC . Ale od Pheniksa zwyczajnie nie są lepsze , tylko lepiej wylansowane . Choćby były w Matagi i rezonansie Slawku, W pewnym sensie masz racje. Owych Phenixow nie mialem w rekach, ciezko mi cokolwiek powiedziec. Nie smiem przeciwstawiac sie Twojej opini experta. Problem podejscia do nowosci sprzetowych widac w wielu postach, kilka lat temu, gdy rod building dopiero przybieral postac jaka mamy teraz, bylo ciut inaczej. Sam w owym czasie bardzo czesto zbroilem sobie cos, rownolegle byly Megabassy, Daiko czy Gan Crafty. Teraz jestem kiepskim klientem, jak wielu innych. Mam kilkanascie wedek, praktycznie wszystko co mi jest potrzebne i jakos nie widze koniecznosci zmieniania na cos ciut lepszego. Kazda wedka jest typowo uzytkowa, nie pieszcze sie nad nimi, musza duzo wytrzymac, przeciazam je nagminnie, czasem 3- krotnie, gasnica potrafi sie tarzac cala droge z Irlandi po szczytowce wedki z 66 mln psi i tak sobie dalej. W wyborze kierujemy sie roznymi kryteriami, opiniami na forum, rod-buildera, kolegow itd. Nie zawsze sie to pokrywa z realiami. Nikt nie wpiera tutaj, ze Batsony to najlepsze wedki na swiecie bo tak nie jest, to samo pewnie dotyczy Phenixow- Loomis jest dalej bezpieczny Moze nie u nas bo rynek mamy jaki mamy, nie mozna pojsc do sklepu, wziac kilkunastu podobnych wedek i zdecydowac co jest dla nas najlepsze a szkoda Tak czy inaczej najwazniejsze aby klient byl zadowolony z wlasciwosci wedki czy chociazby roznych rodzajaw korka w rekojesci. A z tym rezonansem i Megabassem bede polemizowal Nie tak ostro jak kiedys oczywiscie :D Mowie o Megabassie made in Japan i Batsonie prosto z Twojej ulubionej przynajmniej kiedys fabryki St Croix :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi