Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

w takim razie prosze o wiecej info! ostatnio sobie ubzduralem, ze potrzebuje wedke typu crank, do polowu na szczupakowe nieloty o slusznych gabarytach ...

no i jasna sprawa, kazda informacja o takich wedziskach jest mile widziana :D

ciezar, jakie wabiki mozesz podac komfortowo, czy blank przyspiesza dobrze duze crakbaity i czy pozwala na swobodne prowadznie, czy wedlug ciebie ryby beda sie odbijaly od przynety, ile wazy kompletna wedka

... itd ...

Ale seria pytan :D

kij wazy okolo 125 - 130 g.

nie spinigowalem nim przy pomocy duzych crankbaitow. z woblerkow to zakladalem lake 7 i bardzo przyjemnie sie lowilo.

na gumy tez fajnie chodzi, ma taka miekasna szczytowke, ale potem nie ma betonu tylko lagodne przejscie z przyrostem mocy, wiec nie jest to hot shot.

uzbrojony jest w male przelotki, lekkie. gasnie szybko po wyrzucie. Niestety smigalem nim ze sznurkiem nieprzystajacym do kija wiec nie moge za wiele o zasiegu przynet powiedziec.

w moim arsenale jego miejsce bedzie podczas lapania na kopyta 4,5 i 6. Do tego Slider 10F i S. I inne szczupakowe zabawki sredniego kalibru.

Na pewno sie nie beda od niego ryby odbijaly...

Jak polowie wiecej to napisze cos wiecej o tym co ten X-11 potrafi i do czego sie nadaje.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Jak juz cos zdzialasz z Lukaszem - wrzuc koniecznie fotki.

Pozdrawiam

Powoli buduję się perfekcyjny kijek na okonie i pstrągi.

Phenix FX793-2 bo o nim mowa z uchwytem Fuji SKSS, który jest niesamowicie wygodny w porównaniu do zwykłego DPS'a.

Ciemniejszy korek, tak, żeby się mniej brudził a przy tym świetnie wyglądał :D

http://img864.imageshack.us/img864/9625/fx793d1.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/8928/58278307.jpg

http://img835.imageshack.us/img835/8378/66876760.jpg

http://img708.imageshack.us/img708/3861/48101305.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 tygodnie później...

Wracajac do kijka na blanku Phenix X-11...

Pitt pytales o rzucalnosc woblerow.

Cwiczylem Executorem 12. Swietnie lata. Przyneta naprawde wylatuje katapultowana z tego kija.

Testowalem kijek w szerokim spektrum przynet.

Byly gumy (do 15 cm). Byly jerki.

Jak chodzi o te ostatnie - slidery 10 S lataja komfortowo i naprawde baaardzo daleko. Jack plywajacy to juz troche za ciezko i za duzo.

Gumy...15 cm guma pokazuje na szczytowce merdanie ogonka jak rasowy woblerek

Kijek jest super czuly... i jak widac z tego co pisze powyzej zdeycodwanie mi lezy.

Odbijania sie ryb nie stwierdzono.

Jesli ktos zna np. St Croixy czy Lamiglas 25 lb w tej klasie dlugosci to niech spodziewa sie czegos innego po tym X-11. Ten kij jest bardziej na ryby a mniej na potwory

Nie jest to kij sumowy a wszechstronny kij sandaczowo - szczupakowy do podstawowych przynet na te ryby.

Z takim przeznaczeniem byl budowany, wiec trafnosc wyboru oceniam bardzo wysoko :D

Pozdrawiam

@Maniak widzę że kolega zaczyna wędrówkę, jakby to powiedział jeden z naszych forumowiczów w słusznym kierunku :D .

Pheniks w budowie B) .

Wędrówkę już dawno zakończyłem, zostaje przy Phenixach.

Niesamowite blanki, trochę było trzeba się nachodzić, poprzerzucać tego chrustu, pomacać, ale mam już to czego szukałem :D

Ciekawy projekt ;) Ale ja jednak pozostanę tradycjonalistą.Jak dobrze pójdzie to moim nowym projektem będzie Lamiglas XMG 120 2M w klasycznym raczej wykonaniu :D

Piotrze masz tak blisko, żeby się przekonać co te blanki potrafią.

Gdybym nie był na miejscu, też miałbym problem z uwierzeniem :mellow:

Nie miałeś jeszcze w użytku resstafina monster boron więc nie mów, że do tej pory nic lepszego nie wymyślono, bo musiałbyś pewnie zweryfikować zdanie B) .

@Jozi ,Jozi- kto co lubi :D.Na pewno nie jest to żadna rewolucja a wiem co mówię, tym bardziej jak porówna się z grafitowymi Restaffine. To jest naprwdę świetna rzecz poszukując czegoś dla siebie, stwierdzić że TO JEST TO! Dla jednego to Phenix, dla mnie po wieeelu wędkach CTSy a komuś innemu Lamiglas jest końcem poszukiwań.Nie zazdroszczę tym którzy są na etapie poszukiwań.

Phenix bardzo przypadł mi do gustu, łączy dosłownie wszystko czego potrzebuję i oczekuję od danej wędki.

Co najważniejsze, mam tak blisko, że mogę wszystko pomacać i to jest w tym najpiękniejsze.

Poszukiwania zakończyłem.

@rapia, PST894-2 możesz przetestować za 2-3tyg jak chcesz oczywiście B)

Pozdrawiam

Maciej