Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Pracownia RODMANS to ścisła czołówka naszego rodzimego rynku i jak na razie nic ani nikt tego nie zmieni. ;)

Wyroby tz dzieła z pod reki Łukasza to swoiste perełki , ktore jakością wykonania i stylem biją po oczach aż miło :)

Doba ma niestety 24godz i trzeba się tylko z tym pogodzić :P

Pozdrowienia Łukasz :D

"Kto zna renomę i wyroby Łukasza trafi po omacku ,bo od czego jest niby telefon" - mało ma to wspólnego z marketingiem i pozyskiwaniem nowych klientów :), mnie uczyli czegoś innego, ale to nie mój problem

..... a CI nowi nawet telefonu muszą szukać po sieci ;)

zapewniam, że 90% NOWYCH klientów nie zadzwoni jeśli wcześniej nie poogląda na stronie, takie mamy czasy : INTERNETOWE :)

mnie to boli z prostej przyczyny, że jeśli pracowania ma tyle zamówień, że nie musi walczyć o następne (choćby zatrudniając kolejnych pracowników) to zazwyczaj kończy się to stagnacją i marazmem, ale mam nadzieję, że styl Łukasza się jednak dalej rozwija

Tymczasem, nie mogąc się doczekać odkładanej co 2 tygodnie dostawy blanków zrezygnowałem z Phenixa i zamówiłem dwa blanki St.Croix Xtreme 2013 .....

no dokładnie, zwłaszcza, że ciągle pamiętam opinie, jak to są prawidłowo opisane ;), a potem jak to mogą więcej, sam już się pogubiłem

Kamil najlepiej jak samemu się sprawdzi to jest pewne tylko czasem drogie :D .

Edytowane przez Jozi

Hmm teraz dopiero to dostrzegłem :( nie brałem jej pod zamówienie po prostu ktoś kto ją zamówił nie odebrał w Krokodylu.

opis inny niż katalogowo, to nic dziwnego (czasami), ale jak brać pod uwagę, że dwa "oficjalne" źródła podają co innego, a po uzbrojeniu zbrojmistrz stwierdza, że rzeczywiste parametry są jeszcze inne niż w tych dwóch źródłach, to trochę mętlik się zaczyna, dodam, że w przypadku UMBX to i moce niektórych blanków sukcesywnie się zmieniały na stronie Phenixa/Rodmas :)

a np. blank UMBX-S 700MH to widziałej nawet z innym opisem fabrycznym

Edytowane przez bazyloss

Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Blanków których opisy fabryczne z realem sie różnią jest trochę jednak np STC ,czy Lamiglas ,Talon czy MHX ,jak i spro modeli przeszacowanych też się trafi :) Kupujący chyba jednak określił zakres  CW przynęt i ich rodzaj,więc będzie zadowolony :D  

nie o to chodzi, ogólnie problem jest z opisami, popatrz na swojego 684

dla mnie opis 21g a 28g może już zdyskwalifikować blank w dalszych rozważaniach, a przecież nie wszystko można wiedzieć i wszystko śledzić

Ale przeciesz właśnie chodzi o to aby wiedzieć .Dlatego wybrałem ten model a nie inny.To nie jest niestety półka sklepowa z kijami gotowymi,i jesli masz okazję wpaść do pracowni ,pomacać powyginać ,to sam możesz dokonac wyboru.W innym przypadku zdajesz się na fachowca .

Sylwek Sebo0707 chyba dopiero co odebrał badyl ,lub jeszcze nie ,a raczej nie rzucił nim jeszcze zadnym wabiem.Macałeś mojego oczko mocniejszego jak i 683 w Rodmasie ,wiec nie wiem czy jest sens opierać sie na opinii kogoś ,kto nie wie co zamówił i przejawia lekkie zdziwienie ;)

Ty masz ten komfort, że możesz podjechać (nawet co parę dni) i pomacać, a duża liczba osób nie bardzo i najpierw chciała by zrobic jakąś wstępną selekcje

jak na stronie producenta piszą do 3/4oz to jak może być do 1oz, a jak się weźmie pod uwagę, że tak opisanych blanków jest x w y firmach .....

pół biedy gdyby zawsze w pracowni była do obejrzenia większa ilość blanków i to choć z 2-3 stajni, ja jak jadę to zazwyczaj mają do pomacania po 2 góra trzy blanki i obietnicę, że będzie w następnej dostawie :)

Edytowane przez bazyloss

Własnie od tego jest pracownia i fachman naczelny ,który powinien być w stanie doradzić celująco.Pomijam pracownie handlujące blankami kilku marek ,do tego działajace stosunkowo krótko.Ale w kwestii blanku Phenixa ,kto ma dordzić lepiej jak nie Łukasz.

Pomijam kwestje ,że jak Seba0707 pójdzie nad wodę i ciśnie gumakiem ,to wątpliwości zostaną rozwiane :D