Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak za komuny , zapisy ,talony (nie mylić z blankami)no i trzeba swoje  "odstać" . Ale co tam, te dwadzieścia latek...... to jak z bicza strzelił .

Artur nawet nie mów.Dobrze, że mam pełne tuby bo w 83r jak były kolejki za wszystkim to tak się w...em, że na ochotnika poszedłem do WKU.W nagrodę jak im powiedziałem dlaczego się zgłosiłem w...ło mnie do Dziwnowa w @ Mifka strony :lol:  :lol: :lol: . 

to jak panowie, ktora pracownia jako nastepna pojdzie przez kakao, loze madejowe i zostanie polamana kolem? do wiosny troche czasu zostalo, a i pracowni tez nie malo, wiec jak ktos ma w planie jakas akcje, to czas sie spieszyc ^_^

Niemcy maja też takie powiedzenie  w wolnym tłumaczeniu - "zaufanie jest dobre ale kontrola jest lepsza"

tak przy okazji  :)  to powiedzenie jest przypisywane leninowi :)

to jak panowie, ktora pracownia jako nastepna pojdzie przez kakao, loze madejowe i zostanie polamana kolem? do wiosny troche czasu zostalo, a i pracowni tez nie malo, wiec jak ktos ma w planie jakas akcje, to czas sie spieszyc ^_^

tak przy okazji  :)  to powiedzenie jest przypisywane leninowi :)

Może i jest przypisywane Leninowi a na pewno w wielu przypadkach (tak jak mówi się o "L") - wiecznie żywe  ;)

Nie mam wrażenia żeby pracownia Łukasza została zmieszana z kupą poza jednym wątkiem jej działalności,- chodzi o tzw dostawę.

Od wielu osób słyszałem odpowiedź na postawione po przełożeniu kolejnego terminu pytanie Łukaszowi,- to kiedy będzie,- jak przyjdzie to będzie :wacko:

Jak już mówimy o Leninie to pamiętam podobne odpowiedzi pań ze sklepu za komuny - co jest- ja jestem....

A co Łukasz jest winny, że dostawy nie ma.Może pheniksowi wojnę wypowiedzieć jak kim :D .Jemu zapewne też zależy aby mieć blanki w sprzedaży, przecież to jego chleb.

Co ma chłop odpowiedzieć jak odpowiedzi nie zna, ma rację " będą jak będą".Ja poprostu mu współczuję takiej sytuacji :D .Jest bezsilny i tyle.

Ja to Józek - jako sytuacje bez winy Łukasza rozumiem,- chodzi tylko o styl,- który między innymi wywołuje takie reakcję jak na ostatnich stronach...

Swoją drogą przyznaj, że to dziwne,- bo w tzw kapitaliźmie producenci biją się, a jak nie, to przynajmniej zabiegają żeby sprzedać to co wyprodukują a tu od .... - nie....

I muszę przyznać, nie bez jadu, że taka sytuacja to jest mi dobrze znana twarz polskiego kapitalizmu bez kapitału....

Edytowane przez Rheinangler

poczekaj, dozbiera się jeszcze parę blanków, kilku klientów przytrzyma to rabacik będzie większy i przesyłka tańsza i te parę złotych wyjdzie więcej na blanku

jak znam życie to problem "kapitalizmu bez kapitału" też ma na to wpływ

jak dla mnie to ma krótkie nóżki, z tego co się zorientowałem, sporo ludzi w między czasie kupiło od kogoś innego, sami sprowadzili lub zamienili na innego producenta

a cała sytuacja pachnie wczesnymi latami 90-tymi :)

Edytowane przez bazyloss

Cieszę się, że nie jestem kosmitą z moim poglądem, ale martwi mnie - ogólność sytuacji...bo prywatnie bardzo lubię Łukasza i podziwiam jego pasję!

W tym miejscu wypada powiedzieć potwierdzającą się prawdę, że coś tam (czytaj blanki i gotowe wędki) kosztują tyle ile mają kosztować tzn tyle żeby sie opłacało z nich żyć i co nie oznacza że customy maja kosztować najlepiej tyle co seryjne kije.... po raz kolejny pęd do taniochy pokazuje, że ma to krótkie i karłowate nóżki... I powoduje, że zostaje się w kręgu tych co wszystko dla nich drogie i najlepiej za pół darmo by wzięli i to jeszcze ze stękaniem o rabacik,- błeeeee,- ochyda!!!!

A tych co ich nie stać na nie,- no cóż powinni się nauczyć oszczędzać, bo nie ma produktów za drogich tylko są takie na które nas czasami nie stać,- czy to tak trudno zrozumieć????

Podnieś ceny Łukasz i miej wszystko!!!! Liczba klientów się może trochę zmniejszy ale Ci którzy mogą i chcą to kupić i tak kupią. Osobiście znam tylko jeden sposób na udany interes,- wysoka jakość i dobrze skalkulowana cena. Co nie oznacza, ze nie można jakiejś "budżetowej" jak to się teraz ładnie mówi serii stworzyć.

Edytowane przez Rheinangler

swoją drogą to jak blanki będą pod koniec kwietnia lub w maju i tak duża część ludzi nie zobaczy swojego kija na otwarcie sezonu sandaczowego o szczupakowym nie wspomnę, więc wg mnie sens czekania już coraz mniejszy, dlatego BRC sprzedało więcej phenix'ów w ciągu ostatnich dwóch miesięcy niż Rodmas :)

Ostatnio wspominałem o nowym designie rękojeści z rattanu. Trzyma się wyśmienicie, pewnie i najważniejsze, że jest to ultra lekkie. Wybiorę sobię ten najciemniejszy odcień brązu :)

silk-r.jpg

Fotka by Łukasz Masiak

Edytowane przez maniak

ja też lubię wstawki z ratanu, tylko na co go zamontujesz ? :) :)

W zeszłym roku musiałem sprzedać PST894-2 z przyczyny finansowych. Teraz powoli będę próbował odbudować co nie co. Wybór padnie znów na PST894-2. Świetny uniwersalny blank do połowu na wiślane drapieżniki.

Edytowane przez maniak