Rheinangler Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Już przed pierwszym postem "zgłosiłem go" nowa taktyka brzmi,- najpierw na priv do sprzedających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 AREK, Wy tropiciele jesteście niesamowici.Nie dziwie się teraz ,że przebiegłe zandery dla was są na tacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Tu nie chodzi o żadną niesamowitość tylko o to że w pewnym sensie gość krąży po tych samych tematach ale jak to przypadkowa sprawa co zawsze jest możliwe, to będziemy się wstydzić i przepraszać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 To wracając do meritum może P. Łukasz wstawi zdjęcia z ugięciem tej jerkówki i czy ceny już są znane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Popieram , także jestem zainteresowany tą jerkówką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 ,Głębokość ugięcia tych blanków zależy od sposobu zbrojenia(chodzi o wybór strony blanku)Ja zawsze zbroję po miękkiej stronie, tak jak kij się naturalnie ugina. nie sądzę żeby strasznie usztywniło kij sbrojenie po twardej, albo żeby blank się skręcał gdyby kręgosłup szedł z boku, przynajmniej jeśli chodzi o wędki dość mocne, ale tak się przyzwyczaiłem i jak chcę sztywniejszy to wybieram inny blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ja zawsze zbroję po miękkiej stronie, tak jak kij się naturalnie ugina. nie sądzę żeby strasznie usztywniło kij sbrojenie po twardej, albo żeby blank się skręcał gdyby kręgosłup szedł z boku, przynajmniej jeśli chodzi o wędki dość mocne, ale tak się przyzwyczaiłem i jak chcę sztywniejszy to wybieram inny blank Jeśli tylko nie sądzisz, a nie wiesz,to spróbuj i się dowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Jeśli tylko nie sądzisz, a nie wiesz,to spróbuj i się dowiedz.Zamocowałem dwa razy jeszcze w tych starszych avidach przelotki po twardej stronie by zobaczyć czy dostrzegę jakąś realną różnicę i nie dostrzegłem, więc dla lepszego samopoczucia dałem je po miękkiej stronie, tak jak blank gnie się naturalnie i tak robię. Niuanse, o których tutaj czytam z ciekawością mnie akurat są obce. Raz jeden jedyny namówił mnie znajomy bym przezbroił mu PST 895, którym wpierw połowiłem ze trzy dni. Po zdjęciu przelotek no name ze szzytową 6 by zmienić na alconity z SIC-ową 5 okazało się, że element ze szczytówką miał kręgosłup z boku w lewo i ciut do góry, a ten z dolnikiem na szczęście pionowo, więc nie musiałem zdejmować uchwytu i rękojeści. Założyłem przelotki zgodnie z kręgosłupem i dla mnie nic się nie zmieniło pod tym względem. Czytam tutaj fachowców, pasjonatów, którzy pewnie dostrzegliby jakąś ogromną różnicę, że to inny kij. Ja nie dostrzegłem. Róznice wynikały ze zmiany przelotek, Nie jestem perfekcjonistą, wędki robię dla siebie i wyłącznie do łowienia, nie przejmuję się bąblem na omotce, itp. Z Boronem nie zaryzykowałem, bo pan Zieliński powiedział, że to zupełnie inny blank, że musi by inaczej podparty, więc mam cacuszko zrobione przez fachowca, ale to tylko jedno takie cacko. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Wagner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 http://asavacustom.com/en/who-makes-the-megabass-or-evergreen-rod-blanks/ ktoś komentuje, bo to już druga taka informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 http://asavacustom.com/en/who-makes-the-megabass-or-evergreen-rod-blanks/ ktoś komentuje, bo to już druga taka informacja Nie dziala link ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 mi działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Nie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Nie hula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 kurde, mi działa, spróbujcie dopisać www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) U mnie też działa Edytowane 17 Stycznia 2014 przez mag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Musiały być jakieś przeciążenia, bo już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zadzialalo... Aczkolwiek dla mojego swiata byloby lepiej zeby ow link NIE zadzialal.I co TERAZ ? JAK ZYC ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zadzialalo... Aczkolwiek dla mojego swiata byloby lepiej zeby ow link NIE zadzialal.I co TERAZ ? JAK ZYC ? Oj tam, głodny nie będziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Pytanko do userów - phenix MBX 790-2 L pociągnie w nurcie RH12 (24-32gr)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Patryk ,łowię kijem na tym blanku na Wiśle gumami do 10cm na główkach 22-25g maks komfortu.RH nie łowiłem więc nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 ..a miałeś okazję porównać go z CD BR 2.3m 7-28gr 17lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Nie nie miałem.Mam za to ciekawe spostrzeżenia co do MBXa ,bo zbroiłem go pod spining jako jeden z pierwszych badyli ,po stronie przeciwnej jak obecnie.Tak się składa ,że mam go obecnie w trakcie zbrojenia i albo coś zmienili w blanku albo to tylko rezultat montażu przelotek po przeciwnej stronie ,bo blank znacznie szybszy.Nie wiem jak operuje sie gumą RH,ale podejrzewam ,że nie tak agresywnie jak gumą sandaczową ,czy kogutem. Moc w dolniku okrutna więc na moje oko da radę RH 30g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Nie nie miałem.Mam za to ciekawe spostrzeżenia co do MBXa ,bo zbroiłem go pod spining jako jeden z pierwszych badyli ,po stronie przeciwnej jak obecnie.Tak się składa ,że mam go obecnie w trakcie zbrojenia i albo coś zmienili w blanku albo to tylko rezultat montażu przelotek po przeciwnej stronie ,bo blank znacznie szybszy.Nie wiem jak operuje sie gumą RH,ale podejrzewam ,że nie tak agresywnie jak gumą sandaczową ,czy kogutem. Moc w dolniku okrutna więc na moje oko da radę RH 30g Teoretycznie zawsze mi się wydawało, że jeżeli przelotki w spinie da się po stronie kręgosłupa, to będzie on deko szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) odwrotnie - mi się wydaje jak dasz na przeciwko, to będzie szybszy w podbiciu i głębiej pracował (ładował) przy wyrzucie Edytowane 2 Marca 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Przy zbrojeniu na kregoslugie wedka staje sie szybsza i sztywniejsza. Roznica jest zauwazalna. Sprawdzilem to ostatnio na 2 kijach, ktore przezbrajalem. Edytowane 2 Marca 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi