Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dziś dostałem kawałek rurki z RODMASU,ponoć mam z tego zrobić narzędzie do łowienia okoni na ciężko+ sandacz na lekko. Będę próbował sprostać temu zadaniu.

CDN,

p.s.nie mogłem się powstrzymać

Węda będzie zbrojona w spirali pod casta.

Bossssze,jeszcze czegoś takiego nie trzymałem w swych dłoniach........zbroiłem 3szt TX ......,a i tak prawie upadłem.

Edytowane przez kogut

Nie,nie Rafale, pozostaje narazie oczarowany tx-ami :) Rurka ta,to TX712L- C przycięty do 6'8". Piękne ugięcie,ma służyć głównie do kogutków 8-10g(lubię agresywne łowienie) i małych gumiaków na główkach 5-10g,(gruby okoń,sandacz z przyłowu)ciężej mam 684. Myślę,że jeżeli nie odnotowałem żadnego spadu okonia na 684,to ten blank jest strzałem w dychę na moje łowienie na lekko. :)

Boszzzze znowu to wziąlem do ręki i znowu zemdlałem, :unsure: hm...muszę udać się do lekarza,może ma coś na CHIŃSKI syndrom TX-a :D

Edytowane przez kogut

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

..PST 894-2, czyli brzegowy ideał boleniowy ( i nie tylko) . Jeden z moich ulubionych  rzecznych badyli brzegowych... czyli all in one -  obskoczy niemal wsio oprócz pływających marmurkowych prosiaków ;) ...ogarnia też nocniko-zedy...niby 12lb ( IMHO 14-15lb), niby górne c.w 23gr a  Long casty , Widły 6-9cm, Originale 9cm, rh12, rh85 i gumy na łbach do 20gr wypluwa aż miło..bolki circa 80cm wyjeżdżały bez zająknięcia...

Zawsze twierdziłem, że nie ma uniwersałów ... ten jest mu najbliższy...

P.S lekko uzbrojony pokazuje pazur :) ...

2zizyp4.jpg

• Like 10