Dąbek 111 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ja tam nie czekałem i we wtorek odbieram swoją M1 Nie kłam rok czekałeś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Oj tam oj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak tam Pany ? Jest już nowa dostawa Fheniksów ??? Bo już mnie nogi od przeskakiwania bolą Czy jeszcze się bidulki clą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Już jest nowa dostawa Phenixów - tak dla informacji ogólnej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czy ktoś z W-wy będzie zamawiał w najbliższych dniach blank w RODMASie (może wcześniej niż Paweł @pablo208)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Czy ktos z kolegów posiada kijek ukręcony na blanku TRAVEL904MH blank 8-17 lbs (OEM for Poland)9’0″ 8-17 lb 10- 36 g ? Najbardziej interesuje mnie ugięcie tego kija i realne parametry , ogólnie jak się łowi . Za wszelkie informacje dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 no i są następne mam nadzieję, że warto było czekać,- zapowiada się bardzo dobrze http://rodmas.pl/?p=119 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Arku, giełda jerkbaita zweryfikuje, co będą warte. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Arku, giełda jerkbaita zweryfikuje, co będą warte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Nic odkrywczego Józek "lepsze" zawsze wrogiem dobrego a co z tego zostanie i na jak długo to dopiero zweryfikują same ryby.To tylko wędki upodobania przyzwyczajenia,- nie zawsze mądre za to własne,- nie skopiowane A może to tylko u mnie późniejszy niż zwykle kryzys wieku średniego ostatnio nawet spoglądam w stronę pewnej stelli świat się kończy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Arek ,a znamy ich cenę już ? Ten 280cm kusi mnie strasznie Gdzieś na stronie Rodmasu są podane ich ceny ? NIe moglem ich dojrzeć Edytowane 12 Czerwca 2016 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ceny były w piątek jeszcze nie znane, ale podobno mają być przystępne,- czyli jak rozumiem na poziomie pomiędzy M-1 a K-2.Ja jestem zdecydowany a moje zamówienie na ten blank leży od ponad roku Jeśli okaże się, że wszystko będzie zgodne z opisem - to po raz pierwszy od bardzo dawna będę miał za pierwszym strzałem coś skompletowanego a i wtedy jeden ptaszor będzie mógł opuścić gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Tak z ciekawości - którego bierzesz ? 280cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Tak z ciekawości - którego bierzesz ? 280cm ?Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ten 2,8m jest ciekawą propozycją, zapewne i tak nie przebije mojego cd sunrise . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Napisz w sekrecie priv jaka jest cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Miał już ktoś może styczność z tymi nowymi blankami Black Chrome ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Miał już ktoś może styczność z tymi nowymi blankami Black Chrome ?Mam styczność od jakichś trzech godzin z blankiem BCX88MH a więc 17 lb c.w 8-35 g i na sucho to blank wymiata Piekielnie szybki ,smukły ,szczytowe ugięcie ale pracujący pod sporym obciążeniem .Porównywałem z St.Croix Legend Elite i Phenix jest szybszy ,bardziej szczytowy i szybciej będzie generował potężną siłę przy zacięciu bardziej ze szczytu .Podobny w konstrukcji do Matagi Sea Bass ale z bardziej sztywną szczytówką i myślę że też ma około 20 lb a nie opisane 17 lb , zresztą łowisko zweryfikuje wszystko .Moim skromnym zdaniem to jest mega blank pod gumę. Opisany jako S&S ale to coś pomiędzy S&S a Hot Shotem chociaż dość sztywny aczkolwiek delikatny szczyt ( identyczny jak Legend Elite )będzie dobrze prowadził wszelkiego rodzaju główki . Różnica między Elitką jest taka że Elitka gnie się raczej przy jednostajnym przyroście siły a przy Phenixie po 80-90cm sekcji szczytowej jest odczuwalny gwałtowny skok w przyroście siły ,to znaczy że trzeba tej siły włożyć o wiele więcej aby blank dalej płynnie pracował .Ugięcie jest bardzo harmonijne i sądzę że kij będzie lepiej "ciął" i pięknie amortyzował walkę większych sztuk , ale jak już wspomniałem łowisko wszystko zweryfikuje .Na razie czekam na komponenty i wrażenia z testów opiszę .Przyznam że konstrukcja powala i stosunek ceny do walorów jest zadziwiający na korzyść użytkownika ! Oceniam go bardzo wysoko i mam nadzieję że się nie zawiodę i aż zadziwia stosunkowo niska cena blanku ! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Witam Jak wygląda porównanie do M1 86 MH Phenixa i jak oceniasz samą jakość wykonania blanku tego Black Chrome do wymienianego już Matagi super Sea Bass.............symetryczność ścianek , powłokę zewnętrzną , balans , symetrię , ....czy inne walory ...? pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Wykonanie Phenixa jest bardzo staranne i perfekcyjne ,blank jest lekko chropowaty ale nie widać struktury mat grafitowych ,jedynie przy złączu jest dokładnie szlifowany i lakierowany. Powłoka zewnętrzna lekko matowa o ciemno grafitowym kolorze ,ostatnie 30 cm dolnika starannie lakierowane i naklejone są nalepki ( na kręgosłupie blanku) więc jak ktoś chce to wykorzystać, to da się to zrobić . Zresztą nie wiem jak w innych blankach ale u mnie nalepki znajdują się dokładnie na kręgosłupie i wykorzystam jedną "Black Chome". Blank Matagi jest cały szlifowany i lakierowany na połysk a Phenix nie jest .Kwestia gustu kto co woli ale sądzę że Phenix jest bardziej estetyczny niż Matagi .Ścianki są jednostajnej grubości , bardzo symetryczne ,o umiarkowanej grubości ( nie za dużo mięska ale i nie za mało) czuć "moc" i nie ma tego wrażenia suchości jak u TX oraz nie jest tak soczysty jak Elitka .Waga blanku w porównaniu do prawie identycznego St.Croix LE 17 lb 8'6" ft jest prawie ta sama 74 g vs 76 g ale Phenix jest 4 cm dłuższy i deczko mocniejszy, aczkolwiek zdecydowanie smuklejszy i lepiej zbalansowany od Elitki i o niebo lepiej od Matagi który w tym towarzystwie przegrywa zdecydowanie . Z tych trzech blanków to BC Phenixa sprawia najlepsze wrażenie . Już zacząłem pierwsze prace (na razie zrobiłem projekt i skleiłem korki) i jak się Łukasz zlituje i wyśle mi obiecany uchwyt to napiszę dużo więcej jak się będzie kijek sprawował w dość wymagających warunkach. Edytowane 6 Lipca 2016 przez mrWhite7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Czysty przypadek, ze masz naklejki na kregosłupie. W patyku co ja posiadam sa z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Naklejki już zdjąłem , trochę te hologramy rażą ,zastąpię swoimi lub opiszę ręcznie . Porównanie do M1 jest chyba takie że w M1 nie ma takiego przyrostu siły jak w Chome .Miałem w ręku M1 Arka (@Rheinangler) kilka minut i za bardzo się nie przyjrzałem ale uderzyło mnie to że M1 był bardzo podobny do St.Croix LE o tej samej mocy i długości .BC jest jednak bardziej szczytowy i szybszy i ma ten niesamowity przyrost siły po 80-90 cm a dalej gnie się płynnie ale potrzebny jest większy power jak w St.Croix .Oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 witam Dzięki za komentarz ja widziałem( machałem ) ten kij już uzbrojony niestety w dzielonej rękojeści osobiście nie lubię tego rozwiązania . Dzięki temu była dość niska waga 156 g , niezbyt dobry balans przy pełnej myślę byłoby lepiej . Zgadzam się z pierwszymi Twoimi uwagami tak na sucho szybki kij , z dużym przyrostem mocy tak ca od 70-90 cm od szczytu . Ugięcie przesunięte nieco do szczytu w porównaniu do mojej M1 / 17 LBS /8'6' .ale też z tych "pełniejszych ' jest od niej smuklejszy i tutaj mam znak zapytania przy łowieniu 24-28 g plus guma czy ta budowa da pełny komfort przy tym opisanym jego max wyrzutu 30-35 g . Wypada tylko czekać na Twoje opinie po testach.... pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Myślę że ze względu na szczytówkę (moc identyczna jak 17 lb St.Croix) podbicie z nadgarstka główek 30 g - 32 g będzie już utrudnione ale z główkami 24-28g kij da sobie doskonale radę .Łowiąc główką 30 g + guma chyba rozsądniej będzie podbijać z korby co nie jest trudne a prąd wody i tak zrobi swoje czyli bardzo pomoże .Na stojącej wodzie raczej nie wyobrażam sobie takich ciężarów w warunkach polskich czy też niemieckich .Łowię często w porcie ,gdzie woda niemal stoi i łowienie na 8-12 m główką 14-18 g w zupełności wystarczy a sporą wagę kładzie się na moc zacięcia i w tym aspekcie ten nowy BC może być hitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Artur, miałeś styczność z blankiem BCX82ML CW 7-21G MOC 5-14LB DŁ 8’2″(249 CM) ? Jak on się ma użytkowo do blanku PST 894 8-12lb cw 8-21 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi