Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Niby nie ma, niby ma... SIC SICowi nierowny, tym bardziej Torzite. Jaxon czy Mikado tez zaklada przelotki 'klasy SIC'

Mam nadzieje ze te nowe nie beda sie giely we wszystkie strony jak poprzednie...

Czas i ten wątek to zweryfikuję  :)

Pozdrawiam 

Domyślam sie jakie to będą przelotki, podobnych używam już prawie od roku, wiele firm z nich korzysta.

Nie :) Podobno ładniejsze  :) Zobaczymy - ale się cieszę! Ponieważ brakowąło mi pocienionego sic-a w ramce Kr ciut cięższego od Torzitte a lżejszego od zwykłych Kr sic. I w dobrej cenie  :) Naprawdę jestem ciekawy ...

SeaGuide RS SIC kolega probował, lżejsze od SIC Fuji, ring typu slim jak w Torizite, troszke cięższe od Torizite

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Domyślam sie jakie to będą przelotki, podobnych używam już prawie od roku, wiele firm z nich korzysta.

SeaGuide RS SIC kolega probował, lżejsze od SIC Fuji, ring typu slim jak w Torizite, troszke cięższe od Torizite

Więc dla mnie idealne rozwiązanie ... czekam i jestem na łączach z Łukaszem. Czekam na tel...Wiem ,że czekają na dostawę a Amerykańcy trochę walą w c....

• Like 1

• 5 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Zastanawiam się, kiedy w końcu pojawi się zdjęcie wędki robionej w Rodmas w innej stylistyce niż SKS, rekojesc dzielona z burnta i nieśmiertelna nitka „gunsmoke”... No do znudzenia już tą nitkę Tomek pakuje do każdego kija...

Oby oczywiście kijek spisywał się jak najlepiej!

Zastanawiam się, kiedy w końcu pojawi się zdjęcie wędki robionej w Rodmas w innej stylistyce niż SKS, rekojesc dzielona z burnta i nieśmiertelna nitka „gunsmoke”... No do znudzenia już tą nitkę Tomek pakuje do każdego kija...

Mało widziałeś

Edytowane przez talon
  • Like 3

Od początku wiedziałem co chce w projekcie. Uwielbiam uchwyt SKSS, ratan i dzieloną rękojeść.

Będąc na miejscu widziałem wiele dużo nowych rozwiązań, komponentów, których nie widać na stronie ani na forum... warto tam zajrzeć :)

Pewnie kolejne projekty będą bardziej innowacyjne bo sam nie mogę się doczekać nowych rozwiązań, które mają mnie przekonać do czegoś innego  :)

• Like 1

A co powiesz o delfinach :D ?

Już wolę te nitkę ;)

• Like 1

O delfinach się nie wypowiadam, bo to najbarzydsze co może być ;)

Ja nie twierdze, ze ta nitka jest brzydka, a kij zle wykonany. Nitka mi się nawet podoba i w powyższym przypadku ładnie pasuje do Stelli 18. Sam miałem z 10 wedek z Rodmasa i praktycznie wszystkie (stety bądź niestety) były prawie tak samo zrobione jak powyższe...

Mówię tylko, ze od kilku lat wędki z tej pracowni, które widuje i które np pojawiają się na gieldzie są ciagle tak samo wykonane. Wszędzie SKS, ciagle korek burnt i te same nici (gunsmoke lub brązowy)

• Like 1

O delfinach się nie wypowiadam, bo to najbarzydsze co może być ;)

Ja nie twierdze, ze ta nitka jest brzydka, a kij zle wykonany. Nitka mi się nawet podoba i w powyższym przypadku ładnie pasuje do Stelli 18. Sam miałem z 10 wedek z Rodmasa i praktycznie wszystkie (stety bądź niestety) były prawie tak samo zrobione jak powyższe...

Mówię tylko, ze od kilku lat wędki z tej pracowni, które widuje i które np pojawiają się na gieldzie są ciagle tak samo wykonane. Wszędzie SKS, ciagle korek burnt i te same nici (gunsmoke lub brązowy)

Kuba, doskonale rozumiem co chciałeś powiedzieć :) 

Taka mi się tylko myśl nasunęła gdyż pomijając walory estetyczne :ph34r:  :lol:  :whistling: wędek na delfinie ludzie dumnie prezentuje je w swoich wątkach, a przecież każda z nich wygląda tak samo...brzydko :P .

• Like 2

Sęk tkwi w tym że rodmas nie żyje jerkbaitem i nie dba o stronę internetową ale przy tak dużej ilości robionych wędek naprawdę jest tam masa ciekawych projektów i rozwiązań których na forum jeszcze nie było, nie popadajmy w skrajności przecież to klient zamawia kij i design nikt nikomu na siłę tego nie wciska i druga najważniejsza kwestia to fakt że jednak wciąż więcej osób robi wędki do łowienia ryb a nie oglądania , każdy obiera inną droge , jedni robią dobre wędki mniej atrakcyjne dla oka a inni piękny shit , przymiotniki można łączyć dowolnie :P

• Like 3