andrew Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale od stwierdzeń "...mieśiąc temu dostałem nowego skręconego w pracowni Blue Rapida 3.30m 15-50gr na tytanach,w korkuz uchwytem Matagi za PLN950..." już raczej tak,tylko podaj jej nazwę WAZELINIARZU, to ustawiam się w kolejce i pewnie stanę się posiadaczem swojej pierwszej pracownianej wędki. No skoro nie posiadasz zadnej wedki z pracowni ktora tak nachalnie lansujesz, to bardzo przepraszam wszystkich Panstwa, to naswietla dyskusje z zupelnie innej strony. Ignorancja jest Twoim blogoslawienstwem Dabek. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez andrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 RheinanglerJestem pod wrazeniem. Musze oblookac jazie 2012.Rozwiń proszę myśl n/t pheniksowej oziębłosci :-DBlanki maja niesamowite właściwości,ale pierwsza stycznosc z karabela 285 do 28 bardzo mnie niestety zrazilo do tej firmy.Kolega odebrał go z pracowni(nie powiem z której)ze stukaniem na zlaczu :-/ kijek zbrojony na pelnym wypasie kosztował go ponad 2k...To może był blank który ja odesłałem kupiłem dokładnie ten model i klikał po odpakowaniu.Zaraz napisałem do pracowni że coś jest nie halo z tym blankiem,to kazali mi go obciąc na łączeniu.Napisałem że nic nie będę obcinał i i odesłałem blank.Niepotrzebnie tylko wywaliłem kasę na kuriera w jedną i pocztę w drugą kupując tego bubla.To było moje pierwsze i ostatnie podejście do Phenixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 RheinanglerJestem pod wrazeniem. Musze oblookac jazie 2012.Rozwiń proszę myśl n/t pheniksowej oziębłosci :-DBlanki maja niesamowite właściwości,ale pierwsza stycznosc z karabela 285 do 28 bardzo mnie niestety zrazilo do tej firmy.Kolega odebrał go z pracowni(nie powiem z której)ze stukaniem na zlaczu :-/ kijek zbrojony na pelnym wypasie kosztował go ponad 2k...Moja Phenixowa oziębłośc wynika tylko i wyłącznie z jakby to powiedzieć, żeby nikogo nie urazić, nie pieprzyć o odczuciach i ideologii a oddać stan rzeczy bez emocji ???????????Ostatnio zaobserwowanego niskiego reżimu technologicznego,- mówiąc językiem mądrali .A tak normalnie to:pierwsze Phenixy, które dostawałem (kupowałem oczywiście) tak gdzieś do połowy ubiegłego roku były i dobrze spasowane na złączu, nie klikały, otwory w części żeńskiej nie posiadały widocznej różnicy w grubości ścianek na obwodzie, wreszcie nie działo się to co wkurza mnie najbardziej czyli prosty dolnik a potem szczytówka idzie w nieco innym kierunku, tez jest prosta tylko w innym kierunku.... Kolejną rzeczą są opisy blanków, które powoli przestaje rozumieć to znaczy z 40g zrobiły sie nagle 45g z 28g są 33g a wcześnie były wyraźne sugestie żeby nie przeciążać... Nie było by w tym nic dziwnego gdyby coś poprawiono w technologi czy materiale ale o tym cicho sza... Możliwe jest również, że to tylko ja miałem takiego pecha, albo się czepiam i moja Monk-owa natura daje znać o sobie... Prawdą równoległą do tego co powyżej napisałem jest to, że mimo tych wad wędki działają tam gdzie maja działać czyli nad wodą a nie w zaciszu pokoju - BEZ ZARZUTU!!!!! (i też nie oznacza to tego, że nie wykonuję nimi zarzutu a gadam.. ) Sprawę dostawy, to już nawet nie chce mi się komentować,- zresztą kim ja jestem żeby to komentować....Jedynie jako Wacław Jarząbek - trener 3 kategorii mogę ,- Popelina w mglistym płaszczyku obietnic dla fascynatów.... Jeden z Phenixów, który powstał dzięki Łukaszowi i jest najlepszym wielko-rzecznym uniwersałem jaki miałem i nie ma odpowiednika w żadnej topowej obecnie produkcji ( w starszych również) -ba, nawet nikt się nie zbliżył do niego,- jest FX 966.I jak mi wpadnie w ręce ten blank, który będzie idealnie spasowany i równy i z takimi grubymi ściankami jak pierwszy egzemplarz, to na pewno nabędę go na tzw zapas, choćby miał kosztować 1000zł lub wiecej. Co do komentarzy w wątku dotyczących tego co to kto komu i jak nagania to dajcie sobie chłopy siana z tym...Co jest dobre obroni się samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 To może był blank który ja odesłałem kupiłem dokładnie ten model i klikał po odpakowaniu.Zaraz napisałem do pracowni że coś jest nie halo z tym blankiem,to kazali mi go obciąc na łączeniu.Napisałem że nic nie będę obcinał i i odesłałem blank.Niepotrzebnie tylko wywaliłem kasę na kuriera w jedną i pocztę w drugą kupując tego bubla.To było moje pierwsze i ostatnie podejście do Phenixa.Tomek to co piszesz to nieporozumienie jakieś.Jak to przeszło kontrolę jakości.Pheniks szanująca się firma a tu taki zonk.Uważam, że powinieneś poprosić sprzedającego aby na własny koszt przysłał kuroera i towar zabrał.Pytanie kto jeszcze bubli nie wpuszcza do sprzedaży.Teraz zaczynam domniemywać jakby do Polski jakiś odrzut docierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Tomek to co piszesz to nieporozumienie jakieś.Jak to przeszło kontrolę jakości.Pheniks szanująca się firma a tu taki zonk.Uważam, że powinieneś poprosić sprzedającego aby na własny koszt przysłał kuroera i towar zabrał.Pytanie kto jeszcze bubli nie wpuszcza do sprzedaży.Teraz zaczynam domniemywać jakby do Polski jakiś odrzut docierał.Józek to sprzedający powinien to sprawdzić zanim wyśle a jeśli Phenix robi "taki naddatek" to powinien go przyciąć sam, problem z tymi klikającymi jest taki że są zazwyczaj krzywe bo szczytówka wchodzi nie po osi do dolnika... tak z moich obserwacji... Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Józek to sprzedający powinien to sprawdzić zanim wyśle a jeśli Phenix robi "taki naddatek" to powinien go przyciąć sam, problem z tymi klikającymi jest taki że są zazwyczaj krzywe bo szczytówka wchodzi nie po osi do dolnika... tak z moich obserwacji...Arek to jakieś kuriozum dla mnie,Słusznie zauważyłeś, sprzedający nie powinien pozwolić sobie na to aby bubel wypłnął na rynek .Zasada wujka s obowiązuje nadal w życiu" ufać i kontrolować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak,- tak jest niestety. Niemcy maja też takie powiedzenie w wolnym tłumaczeniu - "zaufanie jest dobre ale kontrola jest lepsza" Myślę, że taka własnie jest miedzy innymi rola forum by pisać o takich sprawach jak ww ale konkretnie, bo z konkretów jest wiedza!!!A z emocji tylko morska pianka z której oprócz ilości postów nic nie wynika.No ale to też znak naszych czasów, każdy może pleść co chce a internet daje takie możliwości i do pewnego stopnia wypowiadania się wiążąco na tematy o których się nie ma bladego pojęcia bez najmniejszych konsekwencji... Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tak,- tak jest niestety. Niemcy maja też takie powiedzenie w wolnym tlumaczeniu - "zaufanie jest dobre ale kontrola jest lepsza" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Chyba we wszystkich firmach prod.blanki zdarzają się takie psikusy.Myślę,że trzeba potraktowac to jako taki margines.Nie zmienia to faktu,że blanki phenixto niesamowite konstrukcje .Jeśli idzie o samo "niedopatrzenie" ze strony tamtej pracowni,też można nie w jednej spotkać podobne...życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 To może był blank który ja odesłałem kupiłem dokładnie ten model i klikał po odpakowaniu.Zaraz napisałem do pracowni że coś jest nie halo z tym blankiem,to kazali mi go obciąc na łączeniu.Napisałem że nic nie będę obcinał i i odesłałem blank.Niepotrzebnie tylko wywaliłem kasę na kuriera w jedną i pocztę w drugą kupując tego bubla.To było moje pierwsze i ostatnie podejście do Phenixa.Przecież to nie wina Phenixa, że Ci łącze klikało, a raczej tego kto ten blank zbroił. Równie dobrze mogłeś zbroić w tej pracowni inny blank i jak by w nim łącze klikało też byś powiedział,że to Twoje pierwsze i ostatnie podejście do blanku np.CTS-a, CD-ka lub innego Talona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Andrew ,aby naświetlić Twój w dalszym ciągu zawężony ogląd sytuacji,muszę wyprowadzić Cię z błędu.Posiadam aktualnie5 wędek na blankach Phenixa, wykonałem badyli coś +-20 ,a miałem okazję pomacać trochę więcej. Modele które mnie osobiście interesują, czyli w przeważającej większości krótkie jednoskłady były jak dotąd bez zarzutu.No skoro nie posiadasz zadnej wedki z pracowni ktora tak nachalnie lansujesz, to bardzo przepraszam wszystkich Panstwa, to naswietla dyskusje z zupelnie innej strony. Ignorancja jest Twoim blogoslawienstwem Dabek.Więc jesli ,ktoś w wątku dotykajacym problemów wędzisk na blankach Phenixa ,pyta o budowę wedki na modelu ,którego nie znam ,staram się odsyłać międzyinnymi do postów Arka ,szczególnie w przypadku rzecznych dwuskładów,lub bezpośrednio do Łukasza Masiaka.I przepraszam najmocniej ,jeśli "nie faworyzuję" ,przy okazji wyrobów innych wspomnianych przez Ciebie pracowni, ale też nie opluwam i nie krytykuję ich wyrobów i stylu wykonania.A że akurat Rodmas jest w moim kregu zainteresowania ,no cóż taka swoista promocja regionu.Jak Artur wcześniej zauważył najbliżej mam właśnie tu.A swoją drogą zerknij na wątki dotyczące innych pracowni ,tam można przeczytać wręcz listy pochwalne i jakoś nikt ich autorom nie rzuca się do gardła i nie zarzuca wazeliniarstwa Z mojej strony tyle i czekam na wiosnę ,bo wątki w podobnym stylu zaczynają sie mnożyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 "to kazali mi go obciąc na łączeniu" to jakaś porażka ze strony zbrojącego - jak można coś takiego zasugerować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dziękuje za zaufanie Rafał mam nadzieję, że nikomu nie doradziłem źle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Andrew ,aby naświetlić Twój w dalszym ciągu zawężony ogląd sytuacji,muszę wyprowadzić Cię z błędu.Posiadam aktualnie5 wędek na blankach Phenixa, wykonałem badyli coś +-20 ,a miałem okazję pomacać trochę więcej. Modele które mnie osobiście interesują, czyli w przeważającej większości krótkie jednoskłady były jak dotąd bez zarzutu.To juz nic nie rozumiem. Sam krecisz blanki a reklamujesz konkurencje? Ja zamowilem miesiac temu pierwszego Phenixa wlasnie na jednoskladzie i zobaczymy jak bedzie sie spisywal w sezonie. Ale wszyscy znajomi chwala te blanki wiec pewnie bedzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 jedne chwalą, drugie nie koniecznie są w Phenix'ie perełki i są blanki przeciętne niektóre są mało uniwersalne i w niektórych zastosowaniach mogą rozczarować, ale jeśli będziemy stosować je ściśle do metod i przynęt, w których najlepiej się spisują to zawodu nie będzie na dzień dzisiejszy blankami o najbardziej uniwersalnej charakterystyce (jeśli można tak powiedzieć) wydają się mi być K2, ale mam zastrzeżenia do jakości wykonania, przynajmniej tej partii, z której oglądałem kilka różnych blanków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 To juz nic nie rozumiem. Sam krecisz blanki a reklamujesz konkurencje?A co w tym dziwnego, że Dąbek ma zajawkę i robi sobie wędki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 To juz nic nie rozumiem. Sam krecisz blanki a reklamujesz konkurencje? Ja zamowilem miesiac temu pierwszego Phenixa wlasnie na jednoskladzie i zobaczymy jak bedzie sie spisywal w sezonie. Ale wszyscy znajomi chwala te blanki wiec pewnie bedzie dobrze. PozdrawiamBlanki nie koniecznie Ale wędki się zdarzają.Zresztą ostatnio chwaliłem MHX-y, bo jest sporo pozycji godnych uwagi.Ale jeśli chwalenie czoś dobrego uznajesz jako reklamę, niech Ci będzie ,ale konkurencja ze mnie żadna A skoro wszyscy Twoi znajomi chwalą ,więc może i Ty zaczniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Artek czytaj ze zrozumieniem,napisałem blank nie wędka.To był goły blank. Przecież to nie wina Phenixa, że Ci łącze klikało, a raczej tego kto ten blank zbroił. Równie dobrze mogłeś zbroić w tej pracowni inny blank i jak by w nim łącze klikało też byś powiedział,że to Twoje pierwsze i ostatnie podejście do blanku np.CTS-a, CD-ka lub innego Talona.Artek czytaj ze zrozumieniem,napisałem że chodziło o blank a nie o wędkę.To był goły blank. Józek pewnie że powinni sami przysłac kuriera,ale nie przysłali .I tak stracili klienta na dobre,jeszcze była obraza majestatu dlaczego sam nie chcę obciąc złącza.Szkoda że wywaliłem tą korespondencję bo bym wkleił,to było ponad rok temu.Zaznaczam że to nie była pracownia Rodmas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Józek pewnie że powinni sami przysłac kuriera,ale nie przysłali .I tak stracili klienta na dobre,jeszcze była obraza majestatu dlaczego sam nie chcę obciąc złącza.Szkoda że wywaliłem tą korespondencję bo bym wkleił,to było ponad rok temu.Zaznaczam że to nie była pracownia Rodmas.No to nie mam słów w podejściu do klienta, profesjonalizmu w tym nie było. Blanki nie koniecznie Ale wędki się zdarzają.Zresztą ostatnio chwaliłem MHX-y, bo jest sporo pozycji godnych uwagi.Ale jeśli chwalenie czoś dobrego uznajesz jako reklamę, niech Ci będzie ,ale konkurencja ze mnie żadna Dąbek i tak trzymaj po to jest forum aby wyłapywać naprawdę wartościowe konstrukcje niezależnie jaka to firma .Ja osobiście tak robię i za bardzo jakiś napad na mnie wrażenia nie robi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No to nie mam słów w podejściu do klienta, profesjonalizmu w tym nie było. Dąbek i tak trzymaj po to jest forum aby wyłapywać naprawdę wartościowe konstrukcje niezależnie jaka to firma .Ja osobiście tak robię i za bardzo jakiś napad na mnie wrażenia nie robi .Jozi na mnie zazwyczaj też nie ,ale przez tą pogodę jakiś rozdrażniony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tomek TJ, tak zrozumiałem, chodziło o goły blank, zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No to teraz wrocmy do tematu przewodniego, czyli KIEDY BEDA BLANKI??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No to nie mam słów w podejściu do klienta, profesjonalizmu w tym nie było. Dąbek i tak trzymaj po to jest forum aby wyłapywać naprawdę wartościowe konstrukcje niezależnie jaka to firma .Ja osobiście tak robię i za bardzo jakiś napad na mnie wrażenia nie robi .Jozi też reklamuje "kocią łapę" niemiłosiernie , wpisów chyba już parę stron , tylko co będzie jak jakiś niezorientowany pójdzie do sklepu wędkarskiego i poprosi sprzedawcy o wyczynową sorry zawodniczą kocią łapę ... może to się Tworkami skończyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No to teraz wrocmy do tematu przewodniego, czyli KIEDY BEDA BLANKI??? podobno na wiosnę, ale że ta nie chce przyjść to ... chociaż nikt nie powiedział, że na wiosnę tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Bardzo ładne podsumowanie tematu dostawy Kamil Jeszcze trochę i zaczniemy opowiadać kawały w stylu; przychodzi wędkarz do rodbuilera i pyta,- Panie Phenixa Karabele bym chciał,- a to bardzo proszę już zapisuję, prosze tylko powiedzieć czy po odbiór to przyjdzie pana syn czy wnuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi