Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj, z potrzeby serca a szczerze, dla dokarmienia wygłodniałego ego, wpadłem "przypadkiem" do Łukasza.

Pretekstem była przeróbka pewnej Karabelki, na coś znacznie szybszego, niż jest obecnie.

Pracownia ulokowana w podpiwniczeniu dość dziwnego miejsca, robi wrażenie.

Na dzień dobry wita nas solidna krata oraz drzwi wejściowe, chroniące wejście do pracowni RODMAS.

Później już wita mnie Łukasz i Tomek.

Oglądać jest co. Przerzucać, macać, kupować też  ;). Podobno dojdzie jeszcze sporo ciekawych rzeczy.

Niestety nie potrafię tego zapodać fachowo ale taka wizyta, średnio zakręconego sprzętomaniaka przyprawić może jedynie o ból. I na pewno nie jest to ból paluszka :P .

Przy okazji można, co nieco, odchudzić portfel, co skrzętnie uczyniłem, po prezentacji jednego z patyków.

Mam nadzieję, ze będzie fartowny.

Oczywiście nowy nabytek pojechał ze mną a Karabelka została, na parę najbliższych dni.

Łukasz pozwolił mi cyknąć kilka fotek swojego sanktuarium, więc chyba nie będzie miał za złe, że je teraz zaprezentuję.

Nie jestem tylko pewien, czy gdzieś już podobnych fotek z tej pracowni nie widziałem.

post-45714-0-22986800-1372098973_thumb.jpg  post-45714-0-00606600-1372098980_thumb.jpg  

post-45714-0-08020700-1372098987_thumb.jpg  post-45714-0-22410900-1372098995_thumb.jpg

post-45714-0-88536900-1372099001_thumb.jpg  post-45714-0-94028900-1372099007_thumb.jpg  

post-45714-0-39381000-1372099012_thumb.jpg  post-45714-0-48328700-1372099017_thumb.jpg

post-45714-0-10815200-1372099023_thumb.jpg

No i to co przyjechało ze mną.

Wiele nie brakowało bym go nie kupił, przeważył sentyment, do tego typu pracy kijka. Mam nadzieję, że się nie pomyliłem, co do wyboru :ph34r:

post-45714-0-60681700-1372099158_thumb.jpg

Edytowane przez popper
  • Like 2

Też tam byłem parę dni temu i Łukasz to pełen "PROFI", pracownia na bardzo wysokim poziomie , kije porażają starannością wykonania oraz ciekawym Design. Też czekam na nowego dwuskłada M1 ma być w przyszłej ofercie a obecnie już strugam sobie Hersa :) jestem ciekaw pojedynku tych dwóch megakos :) Phenix M1 vs Hers , to będzie pojedynek :)

Ponoć niedługo , Łukasz twierdził że to raczej bliska przyszłość , w każdym bądź razie sprawa jest pod kontrolą i jak coś przyjdzie zza Wielkiej Wody to będę w miarę szybko poinformowany.Dobrze że mieszkałem w Gdańsku bo mam "wtyki" a tak na poważnie to sprawę mają na oku zaprzyjaźnieni koledzy.

no tak, już wokół jednej pracowni było takie towarzystwo wzajemnej adoracji

było super, zachwalanie i WYROZUMIAŁOŚĆ

jeśli uważasz, że to postępowanie i jawne zwodzenie przez kilka miesięcy to normalna sprawa, to gratuluję

nie miałbym żalu, gdyby sprawa nie dotyczyła bym nie osobiście i nie musiałbym zrezygnować z całej koncepcji budowy wędek na ten sezon, ale skoro 3tyś za blanki od jednego klienta to mało dla Rodmas .... to trudno

ale ja nadal nie rozumiem jak można nad taką polityką tak po prostu przejść do porządku dziennego, w normalnym kraju taka działalność handlowa straciła by rację bytu, no ale koledzy nadal wdzięczni, że ktoś im raczy zrobić wędkę - to proszę bardzo (przypominam, że blanki Phenixa cały czas można było sprowadzić z USA inną drogą i gdyby nie to, że duża częśc TX z tego okresu była krzywa, to pewnie bym to zrobił)

tyle w temacie, więcej się nie odzywam, nie komentuję i usuwam subskrypcję tego wątku

pozdrawiam

Czytam z zainteresowaniem o tych blankach Phenixa, ale czy prócz dwóch, trzech modeli Karabeli są jakieś "uniwersały" 2.6-2.7m - uncjówki lub ciut mocniejsze? Naoglądałem się wędek krótkich do łódki,, do UL, różnych pstrągówek, okoniówek, ale tak jak planuję zbudowanie sobie właśnie w Rodmasie St.Croix 2.56m do 28g, tak nie wiem, co prócz jednego PST, który ma różne opinie, można by wziąć pod uwagę w zamian.

Ja w zasadzie pojechałem do łukasza po odbiór wersji castingowej 12lb 7'2",ale jak wziąłem do łapy oba od razu zmieniłem zdanie i wróciłem z DS-tem :)

A masz już po testach tego DS-a.?Mozesz go opisać?

Tez miałem do wyboru tą opcję jedakze po konsutlacjach z Łukaszem poszdłem inną drogą :)

Czytam z zainteresowaniem o tych blankach Phenixa, ale czy prócz dwóch, trzech modeli Karabeli są jakieś "uniwersały" 2.6-2.7m - uncjówki lub ciut mocniejsze? Naoglądałem się wędek krótkich do łódki,, do UL, różnych pstrągówek, okoniówek, ale tak jak planuję zbudowanie sobie właśnie w Rodmasie St.Croix 2.56m do 28g, tak nie wiem, co prócz jednego PST, który ma różne opinie, można by wziąć pod uwagę w zamian.

Jest i czeka w kolejce do zbrojenia :D Właśnie w zamian za PST czy Elit SC, niby niższa półka ,lecz wcale takiego wrażenia nie robi.Konkretnie nowość Phenixa  z serii Trifecta  TRX-S866-2 8'6" 17lb 3/8-1oz. Miał być blasF z Krakowa bo to fajny blank,ale ścianki dolnika w Phenixie budzą większe zaufanie.Szczytówka z maty o wyższym module niż mięsisty dolnik ,jako całość fajnie współgra obiawiając się w płynnym i progresywnym ugięciu.U mnie wystąpi w spiralnym castingowym ubranku na sicach Przenixa od 7LN do 4L,docelowo wislany bolek ,kanałowy szczupak i troling z łapki za zatokową trotką.

Myślę ,że sprawdzi się też pod sandaczowymi gumakami,bo blank szybki i gaśnie momentalnie.

Macałem też wersję 9'6" do 21g piękny lakierowany blank ,a Łukasz od razu stwierdził że super bolkowa kosa to jego główne przeznaczenie.

Powiem szczerze ,że jedynie cena bo okolice 4 stówek ,świadczy o tym że mamy do czynienia z nie najwyższą pólką. :) Polecam kazdemu odwiedziny i własnoręczne macanko-wyginanko bo alternatywa dla topowych modeli jest niewatpliwa :)

• Like 1

Arku, to jeszcze nie koniec.

Karabela, która z Twoich zasobów trafiła do mnie, dostała nowe, lżejsze ubranko.

Podobno już miała i zmieniłeś na cięższe ale pewności nie mam. Ja, dopiero od dzisiaj, się tym lżejszym (tytan SiC) cieszę ;) .

Myślę, wyszedł całkiem "inny", szybszy i chyba bardziej "cięty" kijek, niźli pierwowzór, przy zachowaniu tego niepowtarzalnego designu, nadanego przez Zbyszka Kawalca. Omotka tylko minimalnie ciemniejsza.  

Dziękuję Łukaszu :)

Kilka fotek na szybko:

post-45714-0-76879100-1373047877_thumb.jpgpost-45714-0-40349800-1373047936_thumb.jpgpost-45714-0-59986300-1373048010_thumb.jpgpost-45714-0-11088100-1373048059_thumb.jpgpost-45714-0-76277700-1373048147_thumb.jpg

I, na koniec... 

Macałem, machałem, mlaskałem i marzyłem. FX966, niestety tylko goły blank.  Ale, za to jaki :rolleyes: . 

Myślę, przez jakiś czas będę miał trudności z zasypianiem :lol: 

Edytowane przez popper

Tak Waldek masz rację u mnie wcześniej ten kij miał tytany ale był dla mnie za szybki i słabo ładował się w dole co przy jego przeznaczeniu pstrągowym nie zadowalało mnie,- bo taki rozkapryszony jestem :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Fajnie jest widzieć, że kij wciąż wygląda dobrze czyli, że nie trafił w ręce syfiarza, niestety kilka "moich' kijów trafiło do takich wędkarzy i jak je czasem widuję ... to mi smutno -_-

Ciesze się także, że podoba Ci się FX 966 i od razu widać z tego, że wiesz dobrze o co chodzi w finezyjnym średnio-ciężkim spinningu ;)

Ciekaw jestem czy teraz po oględzinach blanku potwierdzisz to co Ci opowiadałem o nim rok temu?