Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcie trochę przekłamuje, ale nad wodą byłem sam więc jest jak jest. Z ugięciem nie ukrywam trochę kombinowałem .Przy  większym rozstawie na trzech otwierających  giął się płynniej i głębiej środkiem .Dla mnie priorytetem była lekkość i szybkość kija.Szczyt ma podawać lekkie wabie , a dół nie klekać przy boleniowych  pociskach.Amortyzacja jest OK. W maju się okaże ,czy zbrojenie wymaga korekt.

Rafał,- samemu, bez tła i podziałki o której pisze Łukasz to można się zarąbać na śmierć i i tak niczego nie wskórać.

Fajnie, że w ogóle Ci się chciało polecieć nad wodę i coś cyknąć,- bardzo dziekuję :)

Radek 

Wkrótce będzie tło i zdjęcie coś Ci przekaże , i pomoże w przyszłej budowie  .  @Dąbek jak zwykle zawinął mój ulubiony blank :)  i już z nim pomyka nad wodą .  Blank jak do mnie przylecieł  odrazu miał opis - "prawdopodobnie zamocny" . ale i tak zostanie w katalogu -słabszy brat już się robi w fabryce -ale może być z innych materiałów . Rafał jeszcze raz dzięki za szybkie i  rzetelne sprawdzenie blanku  .

ps. Myślę ,że  pierwszą przelotkę można przesunąć bliżej uchwytu  -powinno to go uruchomić   ;)  .

Pozdrawiam

Łukasz 

Edytowane przez Łukasz Masiak
  • Like 1

Łukasz ,jak będę w Gdańsku (może jutro) to podrzucę go do pracowni na macanko.W ubraniu sprawia wrażenie jeszcze konkretniejszego :)

Mówisz ,szykuje się trochę słabszy długasek :) Może pod brzegowe ,kanałowe okonki się nada (choć wygryźć  FX862 ,czy 902 będzie ciężko).

@Pitt

Jerkówka  jest robiona na bazie m1 MX72H  -czyli taki magbass ale o cieplejszym ugięciu  .   8'6"  podobnie ja reszta długich travelków  ma stosunkowo czułą szczytówkę -ale nie wiotką  i progresywne ugięcie ale z dużym przyrostem mocy dolnik to już potęga .  Założenie było ,żeby   była frajda z mniejszych ryb jak lenoków -czyli u nas wszystkiego do 3 kg  -i przy okazji aby stoczyć walkę z tajmniem -czyli duże łososiowate , oraz szczupak , sum .

W przyszłym tygodniu odbieramy tło do zdjęć -stojaki już są , tak więc trochę zdjęć będzie .

Pozdrawiam

Łukasz

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Ja skorzystam z okazji, że pojawił się Pan Łukasz i zadam pytanie. Myślę o jakimś Phenixie ale w arsenale brakuje mi tylko wędki do ekstremalnie długich rzutów niezbyt dużymi przynętami, gumami typu ochayo i relax 4 na lekkich główkach (5g,7g, najwyżej 10). Który z Phenixów byłby do tego najlepszy?

Edytowane przez Wagner

Rafał -jak będziesz w poblizu to wpadaj :)  .

@Pitt  travelki  długie to 4 składy  , ta jerkówka  oraz mocniejsza pstrągówka czyli wszystko  do dł 2,30  to 3 składy  .

Pozdrawiam

Łukasz

Chyba nareszcie będę miął jerkówkę jakiej długo szukałem czyli 3 skład  :rolleyes:

Chyba nareszcie będę miął jerkówkę jakiej długo szukałem czyli 3 skład  :rolleyes:

Witam,

Nie żebym sie czepial ale blanki w 3 częściach i mocy 25 lbs swietnie nadające sie do jerkowania to nie jest jakiś biały kruk w rodbuildingowym świecie i sam miałem w rękach bądź dalej mam 3 sztuki. Chyba kiepsko szukałes :)

Ja szczupaki łowię lekko obrotówki 2-4 ,wahadła do 12g i do tego mam MXS72L 10LB :)  Z mocniejszych jest MXS72M lub castingowy 10lb (ten tak pomiędzy tymi dwoma) no i 17LB castingowy,ten pociągie główkę30g z gumą4", slidera 10F też.,Głębokość ugięcia tych blanków zależy od sposobu zbrojenia(chodzi o wybór strony blanku)