Dienekes Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Nie ma pośpiechu, jedynie przypominam o mojej prośbie sprzed kilku dni A skoro to nowość, zapewne nie tylko mnie intetesuje ta obiecująca konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zdjęcie trochę przekłamuje, ale nad wodą byłem sam więc jest jak jest. Z ugięciem nie ukrywam trochę kombinowałem .Przy większym rozstawie na trzech otwierających giął się płynniej i głębiej środkiem .Dla mnie priorytetem była lekkość i szybkość kija.Szczyt ma podawać lekkie wabie , a dół nie klekać przy boleniowych pociskach.Amortyzacja jest OK. W maju się okaże ,czy zbrojenie wymaga korekt.Rafał,- samemu, bez tła i podziałki o której pisze Łukasz to można się zarąbać na śmierć i i tak niczego nie wskórać.Fajnie, że w ogóle Ci się chciało polecieć nad wodę i coś cyknąć,- bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Radek Wkrótce będzie tło i zdjęcie coś Ci przekaże , i pomoże w przyszłej budowie . @Dąbek jak zwykle zawinął mój ulubiony blank i już z nim pomyka nad wodą . Blank jak do mnie przylecieł odrazu miał opis - "prawdopodobnie zamocny" . ale i tak zostanie w katalogu -słabszy brat już się robi w fabryce -ale może być z innych materiałów . Rafał jeszcze raz dzięki za szybkie i rzetelne sprawdzenie blanku . ps. Myślę ,że pierwszą przelotkę można przesunąć bliżej uchwytu -powinno to go uruchomić . Pozdrawiam Łukasz Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Łukasz Masiak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Łukasz ,jak będę w Gdańsku (może jutro) to podrzucę go do pracowni na macanko.W ubraniu sprawia wrażenie jeszcze konkretniejszego Mówisz ,szykuje się trochę słabszy długasek Może pod brzegowe ,kanałowe okonki się nada (choć wygryźć FX862 ,czy 902 będzie ciężko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 @lukasz te dwa blanki sa 4 i 3 czesciowe? jakie maja ugiecie? 864H DŁUGOŚĆ 8'6”; 10-25 LB C.W. 1/2-2OZ REALNY CIĘŻAR PRZYNĘT 14-65 G7'2”; 10-25 lb cw 15-70 g - jerkówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 @Pitt Jerkówka jest robiona na bazie m1 MX72H -czyli taki magbass ale o cieplejszym ugięciu . 8'6" podobnie ja reszta długich travelków ma stosunkowo czułą szczytówkę -ale nie wiotką i progresywne ugięcie ale z dużym przyrostem mocy dolnik to już potęga . Założenie było ,żeby była frajda z mniejszych ryb jak lenoków -czyli u nas wszystkiego do 3 kg -i przy okazji aby stoczyć walkę z tajmniem -czyli duże łososiowate , oraz szczupak , sum .W przyszłym tygodniu odbieramy tło do zdjęć -stojaki już są , tak więc trochę zdjęć będzie . Pozdrawiam Łukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 dzieki ale w ilu czesciach sa te blanki, bo jakos nigdzie tej informabcji nie znalazlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Rafał -jak będziesz w poblizu to wpadaj . @Pitt travelki długie to 4 składy , ta jerkówka oraz mocniejsza pstrągówka czyli wszystko do dł 2,30 to 3 składy . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 A jak cenowo będą wyglądać te travelki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Łukaszu ..... tyle już się nasłuchałem zachwytów o nowych piankach które masz, zarówno pod względem jakości jak i kolorystyki,- może byś coś pokazał na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Ceny travelków będą znane na dniach Poniżej zdjęcia pianek -są bardzo twrade można robić przekładki w korku , czy korkogumie . Pozdrawiam Łukasz Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Łukasz Masiak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Obiecane ugięcie dragonfly przy 0 stopni -czyli blank na płasko , obciążenie 10 , 22, 36 , 55 g i ugięcie "inne " które miało pokazać akcję szczytówki , oraz kąt 45 stopni pod obciążeniem 36 , 55 g. PozdrawiamŁukasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Super Łukasz!!!! Nareszcie się nie trzeba niczego domyślać Czekamy na następne M-1-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Dziękuję Panie Łukaszu To bardzo dobra praktyka, która oszczędza obu stronom nieco czasu. Tylko nieco, bo jeszcze jakieś tam pytania się zrodzą, ale te będę zadawał w prywatnej korespondencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Ja skorzystam z okazji, że pojawił się Pan Łukasz i zadam pytanie. Myślę o jakimś Phenixie ale w arsenale brakuje mi tylko wędki do ekstremalnie długich rzutów niezbyt dużymi przynętami, gumami typu ochayo i relax 4 na lekkich główkach (5g,7g, najwyżej 10). Który z Phenixów byłby do tego najlepszy? Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Wagner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Rafał -jak będziesz w poblizu to wpadaj . @Pitt travelki długie to 4 składy , ta jerkówka oraz mocniejsza pstrągówka czyli wszystko do dł 2,30 to 3 składy . Pozdrawiam ŁukaszChyba nareszcie będę miął jerkówkę jakiej długo szukałem czyli 3 skład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zapytam jeszcze, bo chcę sobie zbudować w zimowe wieczory jakiegoś M1, który z nich jest najbardziej "szczupakowy"? Ponoć ten 20lb jest wybitnie sandaczowy i może szczupaki gubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Typowo pod szczupaka jest seria Crankbait, tu nie będziesz miał problemu ze spadami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Chyba nareszcie będę miął jerkówkę jakiej długo szukałem czyli 3 skład Witam, Nie żebym sie czepial ale blanki w 3 częściach i mocy 25 lbs swietnie nadające sie do jerkowania to nie jest jakiś biały kruk w rodbuildingowym świecie i sam miałem w rękach bądź dalej mam 3 sztuki. Chyba kiepsko szukałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 możliwe, że kiepsko szukałem ale to co lądowało w moich rękach nie leżało mi i to także jest efekt kiepskości bo ze mnie jerkman kiepski jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Typowo pod szczupaka jest seria Crankbait, tu nie będziesz miał problemu ze spadami A z M1 któryś jest lepszy pod szczupaka niż inne z tej serii? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Wagner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 nowe wcielenie ,czy mi się tylko wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Na to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ja szczupaki łowię lekko obrotówki 2-4 ,wahadła do 12g i do tego mam MXS72L 10LB Z mocniejszych jest MXS72M lub castingowy 10lb (ten tak pomiędzy tymi dwoma) no i 17LB castingowy,ten pociągie główkę30g z gumą4", slidera 10F też.,Głębokość ugięcia tych blanków zależy od sposobu zbrojenia(chodzi o wybór strony blanku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Brawo @robas,też jestem tego zdania,ale trzeba przyznać ,że ma chłop zaparcie....jak to wilki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi