mrWhite7 Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Niestety tego blanku jeszcze nie miałem ,ale myślę o tym aby coś sobie sprawić do łowienia boleni z łodzi i chyba się dam namówić samemu sobie PST 894 ma bardzo dziwne kwadratowe ugięcie ,to są całkowicie inne konstrukcje jak BC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Czy oprócz tych 4 modeli BC, które już są będą jeszcze inne z tej serii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Mogę się oczywiście mylić ale podbijanie z nadgarstka 30g ołowiu z gumą na tak 'długim' kiju jest dla mnie wynikiem nieprzemyślanego zakupu jeśli stanowi to dużą część użytkowania takiego zestawu a z kolei chwilowe agresywne szarpanie raczej nie nadwyręży nawet wątłych nadgarstków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Różnie ludzie łowią Arku i różne mają wyobrażenie dotyczące "podbijania", dlatego ciężko określić granice blanku .Kiedyś widziałem na Martwej Wiśle w okolicach Sobieszewa faceta na łódce który robił letniego szarpaka gumą .Dosłownie wyrywał gumę na jakieś dwa metry z taką energią że aż dech zapierało .Nawet łowienie pilkerem jest mniej energetyczne Nie bardzo wiem jak skończyło się takie podbijanie ale potencjalny sandacz musiałby mieś sporą szybkość aby zaatakować taką przynętę . Wolę zdecydowanie oszczędniej operować kijem i też czasami coś się uwiesi a że przyzwyczaiłem się to robić "z nadgarstka" więc trzeba włożyć nieco więcej siły jak łowiąc wędką podpartą pod łokciem. Zresztą wędka podparta pod łokciem jest bardziej "elektryczna"i lepiej przenosi drgania i powoli chcę się przestawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Black Chome 17 lb 8'8" ft ugięcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Różnie ludzie łowią Arku i różne mają wyobrażenie dotyczące "podbijania", dlatego ciężko określić granice blanku .Kiedyś widziałem na Martwej Wiśle w okolicach Sobieszewa faceta na łódce który robił letniego szarpaka gumą .Dosłownie wyrywał gumę na jakieś dwa metry z taką energią że aż dech zapierało .Nawet łowienie pilkerem jest mniej energetyczne Nie bardzo wiem jak skończyło się takie podbijanie ale potencjalny sandacz musiałby mieś sporą szybkość aby zaatakować taką przynętę . Wolę zdecydowanie oszczędniej operować kijem i też czasami coś się uwiesi a że przyzwyczaiłem się to robić "z nadgarstka" więc trzeba włożyć nieco więcej siły jak łowiąc wędką podpartą pod łokciem. Zresztą wędka podparta pod łokciem jest bardziej "elektryczna"i lepiej przenosi drgania i powoli chcę się przestawić .Moja uwaga Artur nie była personalna,- takie tam ogólne myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Mało informacji w sieci, zapracowany do nieprzytomności Łukasz, który mimo to skrobną kilka słów na ich temat tylko pobudziło moją ciekawość stąd pytanko,- miął ktoś już ktoś w ręce nowe blanki Phenix'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Mam nowy kijek castingowy na blanku SP69L. Moc 4-10lb, opisany jako 2-11g. Wg mnie to dosc trafny opis jesli chodzi o gramatury samej glowki. Realnie 3g główka +4-5cm operuje sie bardzo przyjemnie i komfortowo. Gora 10g + 3" to takie max wg mnie. Duzo jeszcze o nim nie opowiem, bo dopiero 2 razy był nad woda ale bardzo przyjemny blank, o ciekawym ugięciu. Dobry do podbicia i skakania przynęta. Edytowane 26 Września 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Arek, czy również chodzi o blanki Black Chrome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Arek, czy również chodzi o blanki Black Chrome?Nie,- BC 9"2' 14lb mam już dobrze obłowionego i przygotowuję na koniec października mały tekst o nim w porównaniu z innymi dwoma blankami o zbliżonej mocy (15lb)Wędka na tym blanku jest ,- no właśnie - specyficzna, nie posiadająca w znanych mi konstrukcjach odpowiednika Są miejsca i metody w których jest po prostu niezastąpiona, jako uniwersał,- hmmm trzeba się jej nauczyć na 100% nie jest to wędka dla każdego kto potrzebuje kija o tych parametrach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Nie,- BC 9"2' 14lb mam już dobrze obłowionego i przygotowuję na koniec października mały tekst o nim w porównaniu z innymi dwoma blankami o zbliżonej mocy (15lb) Wędka na tym blanku jest ,- no właśnie - specyficzna, nie posiadająca w znanych mi konstrukcjach odpowiednika Są miejsca i metody w których jest po prostu niezastąpiona, jako uniwersał,- hmmm trzeba się jej nauczyć na 100% nie jest to wędka dla każdego kto potrzebuje kija o tych parametrach...No właśnie, ja też zaczynam od kilku dni się jej uczyć, mam nadzieję, że nauka nie pójdzie w las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 To będziemy się uczyć No właśnie, ja też zaczynam od kilku dni się jej uczyć, mam nadzieję, że nauka nie pójdzie w las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Niesamowite, aż czekam z niecierpliwością co napiszecie jak się nauczycie tego niesamowitego, niespotykanego wcześniej nigdzie, kija do połowu ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ja w tym tygodniu będę kończył dla siebie kijek pod cast na blanku SP-732-UL, 8lb do 9g.Więc za kilka dni będę mógł coś więcej skrobnąć. Na sucho wrażenia bardzo pozytywne, blank szybki, sprężysty, smukły. Może namieszać na rynku w blankach UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Niesamowite, aż czekam z niecierpliwością co napiszecie jak się nauczycie tego niesamowitego, niespotykanego wcześniej nigdzie, kija do połowu ryb...Epitety których użyłem,- nie zapowiadają niestety nic sensacyjnego, więc nie licz na jakieś zachwytowe fajerwerki z mojej strony chodzi jedynie o korelację sztywności blanku do innych walorów. Ale pisząc "walorów" mam na myśli zarówno cechy,- mile, jak i nie mile widziane... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Epitety których użyłem,- nie zapowiadają niestety nic sensacyjnego, więc nie licz na jakieś zachwytowe fajerwerki z mojej strony chodzi jedynie o korelację sztywności blanku do innych walorów. Ale pisząc "walorów" mam na myśli zarówno cechy,- mile, jak i nie mile widziane...Arek i tak nie dogodzisz, bo blank 3g za ciężki, 3cm za długi i za mocno xxxxxxxxxx-fastowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam Czy ktoś może porównać SP 74ML/ M1 14 lbs 18 g do fx 794 lub Black Chrome 78 ML lub napisać kilka słów jako użytkownik ...?? Szukam czegoś pod szczupaka na lekko / średnio ... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 A ja będe mało orginalny i napiszę , że blanki black chrome wcale mi się nie podobają ,a raczej ich ugięcie. W dłuższych konstrukcjach zdecydowanie bardziej podoba mi się wersja poprzednia Ul i XUL. Chrome sa za bardzo szczytowe a ich ugięcie w niektórych modelach przypomina wklejkę Oczywiście jest to moja ocena i nie każdy może się z nią zgadzać. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Paweł,a może właśnie takie mają być. Inne ugięcie jest w innych seriach -FX,PST,SP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Te black chrome do Drop shota się nadadzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Paweł,a może właśnie takie mają być. Inne ugięcie jest w innych seriach -FX,PST,SP Na pewno masz rację ...z tym , że jest tak jak z kobietami jednemu się podobają blondynki innemu brunetki Mi ta seria wcale nie podpasowała , jakaś taka nie dla mnie Aczykolwiek dla ludzi ceniących kije na ,które łapie się mandaty z racji ich szybkości,powinny sie spodobać. Osobiście wracam do spUl-a Dla mnie kapitalna maszyna do lowienia na lekko, tak naprawdę wszystkiego co w wodzie plywa - no może po za sumami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 A Tak na marginesie chciałem bardzo podziękować Panom z firmy za profesjonalne podejście do klienta. Po raz kolejny z powodu mojego zakrecenia czegoś tam nie domowilem a to zapomnialem a oni jak zwykle pomogli i zrozumieli. Powiem tak: Malo jest firm z takim podejściem!! Dzięki chłopaki!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Będą nowe przelotki! Coś pomiędzy sic KR a torzitte ...Podobno Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Będą nowe przelotki! Coś pomiędzy sic KR a torzitte ...Podobno Ale nie fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Nie Podobno ładniejsze Zobaczymy - ale się cieszę! Ponieważ brakowąło mi pocienionego sic-a w ramce Kr ciut cięższego od Torzitte a lżejszego od zwykłych Kr sic. I w dobrej cenie Naprawdę jestem ciekawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi