Skocz do zawartości

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja - ekspert Embarassed Embarassed Mój Boże , Michale , staram się tylko nie utracić fragmentarycznego nieraz kontaktu z tradycyjną czołówką ..

Nie jestem też oczywiście tak oczarowany nowościami , aby co roku zmieniać cały garnitur , jednak z racji latek w hobby i maniackiego , koleżeńskiego środowiska mam niezły , może nawet bardzo dobry dostęp do hiciorów prawdziwych oraz tych bardziej urojonych . Nie czuję się z tego powodu lepszy , ale jednak ogólne odniesienie jest siła rzeczy nieco większe .

Naprawdę mnie smuci , że tak wiele z tych fascynujących technicznych objawień nigdy tu nie zagości , i tak wielu ciekawych , ineligentnych , niewątpliwa pasją obdarzonych ludzi wypchnie się ledwie skrywaną niechęcią poza nawias tego wątłego jednak demimondu , czy też ograniczonego zasobnością rynku . Jestem oczywiście Michale , stale i programowo wierny jankeskim wytwórniom , bo to jest kwintesencja tego czego potrzebuję i poszukuję w prywatnych sprzętowych podbojach . Ograniczył się co prawda tylko do duopolu ; Loomis i St.Croix , ale mnie on wystarczy , chyba taki bardzo głodny już nie jestem :D

• 1 miesiąc temu...

Wracajac do dziel z pracowni Rodmas...

Dzis zawital do mnie kijaszek spiningowy na blanku X-11 obudowany rekojescia z burl korka z tymi kontrowersyjnymi nowymi pierscieniami fuji.

Jak dla mnie - TOP.

W sobote pierwsze testy sandaczowo - sumowe.

Zamieszcze fotki z pola walki B)

Wracajac do dziel z pracowni Rodmas...

Dzis zawital do mnie kijaszek spiningowy na blanku X-11 obudowany rekojescia z burl korka z tymi kontrowersyjnymi nowymi pierscieniami fuji.

Jak dla mnie - TOP.

W sobote pierwsze testy sandaczowo - sumowe.

Zamieszcze fotki z pola walki B)

Łukasz też zbroił mój kijek w ten nowy uchwyt Fuji + burnt cork,zgadzam się z Tobą,jest bardzo wygodny i estetyczny - robi wrażenie.

Cieszę się że akurat tam trafiłem,nie żałuję ani złotówki bo to co otrzymałem w zamian przeszło moje najśmielsze oczekiwania,jakość wykonania na najwyższym poziomie,nawet ja - super pedant,nie miałem do czego się przyczepić.

Jestem dumny że mamy tu w Gdańsku tak poważną pracownię z bardzo utalentowanym człowiekiem na czele,oby tak dalej :D

Wędeczka zrobiona ze smaczkiem, choć wolę cała rękojeść.

Niedługo zajadę do Łukasza i zobaczę na żywo te uchwyty, wyglądają bardzo obiecująco :D

No to wlasnie w moim kiju jest pelna rekojesc i te nowe pierscienie fuji :D

w sobote beda zdjecia z pola walki B)

Wędeczka zrobiona ze smaczkiem, choć wolę cała rękojeść.

Niedługo zajadę do Łukasza i zobaczę na żywo te uchwyty, wyglądają bardzo obiecująco :D

No to wlasnie w moim kiju jest pelna rekojesc i te nowe pierscienie fuji :D

w sobote beda zdjecia z pola walki B)

Ja również czekam na fotki,ciekaw jestem ja te pierścienie będą wyglądały z pełną rękojeścią.

• Like 1

Czekanie wynagrodzone.

Krotka sesja sloneczna. Niestety bez sandaczy...

Rekojesc jaka zbudowal dla Lukasz dla mnie to majstersztyk.

Ergonomicznosc i wygoda dotad mi nieznana ;)

Zaczynam myslec o przerobce innych wedek...

Pozdrawiam

Guzu

p.s. Mam nadzieje ze czekajacy sa usatysfakcjonowani ;)

post-16-1348915578,7544_thumb.jpg

post-16-1348915579,1096_thumb.jpg

post-16-1348915579,2436_thumb.jpg

Rekojesc jaka zbudowal dla Lukasz dla mnie to majstersztyk.

Ma facet talent co... Idealnie dopracowane kije wychodzą z jego pracowni,nie mówię tylko o moim i Twoim,będąc tam oglądałem też inne wędki,każda inna i każda tak samo piękna.

Niech patyczek łowi,a tam u Ciebie na pewno połowi :mellow:

Pozdrawiam.

@Guzu, bardzo podoba mi się ten oryginalny desing w stylu Łukasza :D

W Twojej rękojeści zmieniłbym tylko przedni gryf, zrobiłbym sobie go w kształcie tulipana i byłoby wszystko tak jak lubię :D

W przyszłym tygodniu mam zamiar się wybrać do Łukasza i zobaczę na żywo jego arcydzieła. Przede wszystkim wybrać blank i ładnie go zapakować :mellow:

Sporo jest informacji o blankach Phenixa.

Potrzebuję coś iście pod okonia i na pewno coś sobie ciekawego dobiorę...właściwie już dobrałem, ale pojadę się tylko upewnić :D

Pozdrawiam

Maciej