pitt Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 korpus 5 cm, ze sterem 6 cm, ster grubosci 1 mm, 2 kotwice owner #10 ... cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 szwajcarska precyzja wygladal na dosc podluznego, chcialem sie upewnic ile mierzy Twoj kleniowy killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 szwajcarska precyzja wygladal na dosc podluznego, chcialem sie upewnic ile mierzy Twoj kleniowy killer Mnie też to ciekawiło i wychodzi na to że nie trzeba łowić grubo żeby łowić grube Piękne kleniska, Pitt - nie potrzebujesz podpisu na fotach, same zdjęcia są wystarczająco charakterystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Pittt - postawiłbyś w końcu aparat na jakimś kamieniu czy innym plecaku i zrobił sobie fotkę z własną mordką. Nie wiadomo czy się starzejesz, czy nie?!? Pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 ... i w końcu masz chyba jakieś lepsze kotwice, takie co się nie porozginają ). Gratuluję kleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Po paru słabych dniach w końcu senon wiosenny uwazam za otwarty, przy okazji wyrównalem moja skromną zyciówke.Kijek do 18g, zylka 0.14 Stroft, przyneta Salmo minnow 5f.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Dzisiejsza,pierwsza wyprawa spinningowa w tym roku.Mała podlaska rzeka nizinna z odradzającym się rybostanem po zatruciu przed dwoma laty.Miał być bardziej spacer i testowanie woblerów a tu niespodzianka-jeden się trafił trochę ponad forumowe minimum(38cm)..,Opis sprzętu:odległościówka Mikado do 30gr.,kołowrotek Shimano Exage 2500Fa,żyłka Dragon Invisible 0,18 ,wobler hand made 3cm. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 @pitt - widać że emerytura redakcyjna bardzo Ci służy @Nesta, Tomi - śliczne wiosenne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.f Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam, Na wstępie chciałbym pogratulować wszystkich łowcom kleni A teraz do rzeczy;Sezon spinningowy rozpocząłem w moim ulubionym miejscu - na Sanie w miejscowości Rajskie. Celem oczywiście były klenie 50+ Po przyjeździe na miejsce pierwsza niespodziana - kra na brzegach. Woda zimna, może być ciężko z rybami. Rozpalamy w kominku i idziemy spać. W sobotę pierwszą turę rozpoczynam z wujkiem ok. 9 rano. Woda lodowata, ale od czego wełniane skarpety w woderach Po kilku rzutach wujek holuje klenia ok. 50cm. Po kilkunastu minutach ma na koncie 4 podobne. U mnie cisza Zmiana woblera na robala Rebela. Po kilku rzutach siedzi. Krótki hol i trzymam w ręce ładną pięćdziesiątkę. Wujek łowi jeszcze jednego i schodzimy z wody. Szybki obiad i druga tura Tym razem klenie nie są zainteresowane naszymi przynętami. Mimo to mam branie. Hol trochę nietypowy i po chwili trzymam w ręce bolenia ok 50cm. Nie wiem kto był bardziej zdziwiony on czy ja. Po wypuszczeniu kolejne branie. I kolejny boleń. Ten jest większy ok. 60cm. Zaskoczenie totalne. Łowie w tym miejscu już parę lat i nigdy nie widziałem bolenia. Wujek w międzyczasie łowi średniego klenia ok 40cm. Niedziela powitała nas pięknym słońcem i kompletnym brakiem brań Sprzęt;Wędka - G.Loomis GL2 Str 1082s 9' Light mod-fast action 6-10lb 1/4 - 1/2oz.Kołowrotek - Shimano Super 1500 GT-RC z nawiniętą żyłką 0.20mm Niestety nie mam zdjęć rybek, bo zapomniałem aparatu; załączam za to zdjęcie moich wiosennych killerów Oczywiście wszystkie ryby wróciły do wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Niedziela - pierwszy prawdziwy wiosenny dzień i pierwszy tegoroczny kleń ok 40 cm - wrócił zaraz do wodyDragon Guide Select Viper 3-18Shimano Seideo 2500Żyłka Owner Broad 0,22Wobek instinct 4 Rybka wyjęta z rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 witamjako że, jestem na JB od początku roku ,zaczne od klenia 53cm(rzeka Bystrzyca wpływ do zbiornia Mietków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Miras, gratuluje pięknego jazia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Miras, gratuluje pięknego jazia! No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 piękny jaź, ale w życiu nie będzie kleniem... Atlas ryb do przestudiowania raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 piękny jaź, ale w życiu nie będzie kleniem... Atlas ryb do przestudiowania raz jeszcze! a może to jaziokleń??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 ale wstyd chyba byłem pijany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 @pitt - widać że emerytura redakcyjna bardzo Ci służy cos w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Pittile cm mial ten KABAN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 obydwa 50+ mialem jeszcze wiekszego (i znacznie grubszego) ale zahaczyl sie tak blisko oka, ze rybe wypialem pod woda i nie fotografowalem ... w sumie 3 kleksy i 6-8 srednich okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 obydwa 50+ mialem jeszcze wiekszego (i znacznie grubszego) ale zahaczyl sie tak blisko oka, ze rybe wypialem pod woda i nie fotografowalem ... w sumie 3 kleksy i 6-8 srednich okoni Moje gratulacje Piotr Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Gratulacje, u mnie wszystko poniżej 50 A chrabąszcz czyjej produkcji? Spory taki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Pitt - pierwsze zdjęcie, normalnie Szczęki-8 Ile tak circa mierzą średnie okonie? Super jazik się tu zaplątał, gratuluję Koledze miras1983. A kleników Kolegom Nesta i tomi101. PozdrawiamGrzesiek a może to jaziokleń??? Sądząc po tematach sprzętowych o lekkich spiningach, można przyjąć spokojnie, że taka ryba występuje powszechnie w większości wód, często mylona z kleniojaziem <_< GR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 pitt, kurde, a Ty znowu z dziadoskimi kotwicami!!! Gratuluję rybek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 ale wstyd chyba byłem pijany Nic się nie martw ja w zeszłym sezonie wstawiłem Klenia jako Jazia . P.S. Był tej samej długości co twój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Co jest Panowie, klenie 2011 spadły na drugą stronę forum...? Nie można do tego dopuszczać, to takie piękne rybki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi