Skocz do zawartości

Klenie 2011

Rekomendowane odpowiedzi

szwajcarska precyzja B)

wygladal na dosc podluznego, chcialem sie upewnic ile mierzy Twoj kleniowy killer

Mnie też to ciekawiło i wychodzi na to że nie trzeba łowić grubo żeby łowić grube :mellow:

Piękne kleniska, Pitt - nie potrzebujesz podpisu na fotach, same zdjęcia są wystarczająco charakterystyczne

Dzisiejsza,pierwsza wyprawa spinningowa w tym roku.Mała podlaska rzeka nizinna z odradzającym się rybostanem po zatruciu przed dwoma laty.Miał być bardziej spacer i testowanie woblerów a tu niespodzianka-jeden się trafił trochę ponad forumowe minimum(38cm).

.,

Opis sprzętu:odległościówka Mikado do 30gr.,kołowrotek Shimano Exage 2500Fa,żyłka Dragon Invisible 0,18 ,wobler hand made 3cm.

Pozdrawiam Tomi B).

post-3258-1348915364,4425_thumb.jpg

post-3258-1348915364,5663_thumb.jpg

Witam,

Na wstępie chciałbym pogratulować wszystkich łowcom kleni

A teraz do rzeczy;

Sezon spinningowy rozpocząłem w moim ulubionym miejscu - na Sanie w miejscowości Rajskie. Celem oczywiście były klenie 50+ B)

Po przyjeździe na miejsce pierwsza niespodziana - kra na brzegach. Woda zimna, może być ciężko z rybami. Rozpalamy w kominku i idziemy spać.

W sobotę pierwszą turę rozpoczynam z wujkiem ok. 9 rano. Woda lodowata, ale od czego wełniane skarpety w woderach :D Po kilku rzutach wujek holuje klenia ok. 50cm. Po kilkunastu minutach ma na koncie 4 podobne. U mnie cisza :wacko: Zmiana woblera na robala Rebela. Po kilku rzutach siedzi. Krótki hol i trzymam w ręce ładną pięćdziesiątkę. Wujek łowi jeszcze jednego i schodzimy z wody.

Szybki obiad i druga tura :D Tym razem klenie nie są zainteresowane naszymi przynętami. Mimo to mam branie. Hol trochę nietypowy i po chwili trzymam w ręce bolenia ok 50cm. Nie wiem kto był bardziej zdziwiony on czy ja. Po wypuszczeniu kolejne branie. I kolejny boleń. Ten jest większy ok. 60cm. Zaskoczenie totalne. Łowie w tym miejscu już parę lat i nigdy nie widziałem bolenia. Wujek w międzyczasie łowi średniego klenia ok 40cm.

Niedziela powitała nas pięknym słońcem i kompletnym brakiem brań :D

Sprzęt;

Wędka - G.Loomis GL2 Str 1082s 9' Light mod-fast action 6-10lb 1/4 - 1/2oz.

Kołowrotek - Shimano Super 1500 GT-RC z nawiniętą żyłką 0.20mm

Niestety nie mam zdjęć rybek, bo zapomniałem aparatu; załączam za to zdjęcie moich wiosennych killerów :D

Oczywiście wszystkie ryby wróciły do wody :D

.

post-2506-1348915372,2462_thumb.jpg

Pitt - pierwsze zdjęcie, normalnie Szczęki-8 :mellow: Ile tak circa mierzą średnie okonie? ;)

Super jazik się tu zaplątał, gratuluję Koledze miras1983. A kleników Kolegom Nesta i tomi101.

Pozdrawiam

Grzesiek

a może to jaziokleń???

Sądząc po tematach sprzętowych o lekkich spiningach, można przyjąć spokojnie, że taka ryba występuje powszechnie w większości wód, często mylona z kleniojaziem :lol: <_<

GR