Pszemo Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Orzesz w mordę, jednak pływają jeszcze u nas takie powyżej 60 cm. Ja zatrzymałem sie na 58 cm dwa lata temu i myślę, że już tak zostanie. Gratulacje pięknego klenia i łownych wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Pitt, Gratulacje, piekne i regularnie lowione rybki Nawet pare takich woblerow kiedys jeszcze mialem Zaloz czasem tago malego Sendala podeslanego kiedys Tomy- super ryba. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Pitt,Gratulacje, piekne i regularnie lowione rybkirobie co moge ... zaraz znowu jade, bo do poludnia nie chcialy zagryzac ... fajnie jest miec tydzien wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Tomy - piękny klenior!Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Piękny dla mnie jak na razie to sfera marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Tomku pozdrowienia i gratulacje, piękny KLOC - i na swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 yes, zgadza sie ... swietny wobler ... na cale szczescie mam ich jeszcze kilka Poczekaj aż się w końcu spotkamy, to dostaniesz kilka nowych cukiereczków... Nowa produkcja Andrzeja nie ustępuje starym lipniakom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Tomy gratulacje.Piękny kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dziękuję za gratulację.Dzisiaj ta MAMUSIA50 z malutkim plusikiem dziabnęła w wobcia i mniejsze też były.Kolorem nr 1 był ten na fotkach.Niestety Multi mi wszedł na 1plan i fotka niezbyt udana. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dajesz czadu Tomy. Gratulacje! pytanie tech : Jaka to linka na tym zestawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 ładne kluski w tej rzece pływaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Linka Varivas Avani 20lb na końcu Fluorocarbon 0,28mm.Wędka Daiwa Morethan Branzino 3m 5-28g,multi-Daiwa Zillion Limited edition 7,3/1.Za niedługo będą łowione lżej żebym miał jakąś frajdę z holu.W zbrojeniu kijek na blanku muchowym z Daiwy Amorphous Whisker Fly aftm. 4-6 będzie to sparowane z CU 51E+super płytka szpula Avail a linka chyba Megabassa zostanie nawinięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Żeby nie było, że Wrocław nic nie łowi... co prawda niektórym siadały częściej ryby w kropki, a Ci co mieli mniej szczęścia musieli się zadowolić przyzwoitymi kluskami. HM62, 0,24mm, horn 5cm... leśna rzeczka... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witajcie,wczoraj po 18 wybrałem się z Kolegą na ryby nad Widawę z nowym kijem i kręciołkiem zakupionym specjalnie pod klenie.Woda w rzece była już dość klarowna i bardzo spadła. Zapowiadało się całkiem nieźle, bo dawno na tym odcinku nie była taka niska, a to wg mnie sprzyja przy polowaniu na kleniki. Pierwszy klenik, który postanowił posmakować wobka był niewielki, ok. 25 cm, ale impet z jakim uderzył wpuszczonego pod zwalone drzewo woblera, dał przez chwilę złudzenie, że mam na kiju prawdziwą kluskę.No coż... może później Poszedłem w górę rzeki, tam woda mocniej ciągnęła i było na środku wypłycenie z piaszczystym dnem, a przy brzegach rynienki głębokie może na pół metra. Na środku w sąsiedztwie tego piasku już zaczynają wyrastać podwodne trawy, które latem pieknie falują i dają schronienie rybom. Przy tak niskim stanie wody, na tym piaszczystym wypłyceniu było może 20-30 cm wody. Woblera rzucałem prostopadle do nurtu pod przeciwległy brzeg. Rzeka jest na tyle mała, że woblerem 4cm spokojnie można ją przerzucić. Wobler na napiętej żyłce spływał po łuku, wybierałem tylko luz żyłki. I nagle ŁUP !!!! To na co czekałem wiele długich miesięcy ! Zaczęła się jazda !!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Szybkie mierzenie przy pomocy Kolegi i niestety 5 z przodu nie ma, życiówka z ubiegłego roku wyrównana, znów jest 47 cm Teraz kilka pamiątkowych fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 . Wędka, którą sprawiłem sobie w tym roku na klenie to Daiwa Megaforce 3,0 m do 21g. Jest niedroga i w pełni spełniła moje oczekiwania.Kołowrotek celowo zakupiony pod tą wedkę: Cormoran Corcast 8PiF Super Jet 2500 z matchową, szeroką szpulą.Żyłka 0,16 Fiume w jasnym odcieniu. Wobler na zdjęciu jest pokazany: Instinct 4 zielony grzbiet, żółte boki z brokatem. Kotwiczki standardowe, nie wymieniane.Czapka na głowie: HUNTER Okulary polaryzacyjne Solano.Spodnie i buty (nie mylić ze spodniobutami): mega stare, ukochane 501 utytłane błotem na rybach Teraz to mnie poniosło z tymi szczegółami... Żebyście widzieli miny Kolegów z pracy jak pod krawatem rano z wędką wszedłem, z plecakiem. Bezcenne... Wiedzą, że na punkcie ryb mam nie po kolei w głowie TERAZ ZAPOLUJĘ NA 50-TAKA. CIEKAWE KIEDY MI SIĘ TO UDA ??? Pozdrawiam wszystkich Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 No Slavo koszulka , zdjęcia , relacja , rybka - klasa!!! Gratki i powodzenia w ściganiu 50-siątki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dzięki Michał,koszulka zrobiona prze Kolegę na zamówienie w ilości szt. 1 Limited edition A projekt zaczerpnięty z nalepki, którą można dostać wraz z woblerkami Instinct. Mam nadzieję, że do pudła za to nie pójdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Żeby nie było, że Wrocław nic nie łowi... co prawda niektórym siadały częściej ryby w kropki, a Ci co mieli mniej szczęścia musieli się zadowolić przyzwoitymi kluskami. HM62, 0,24mm, horn 5cm... leśna rzeczka... Mateusz,gdzie Ty we Wrocławiu znalazłeś takie piękne lasy i rzekę? Piękna fotka, miło popatrzeć na tak zaprezentowane rybki. Pozdrawiam Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Matek, Sławek- piękne rybska! Brawo Ostatnio zaliczyłem niemrawe skubnięcie(niestety puste) na Brombę- teraz to dopiero się zacznie piękne łowienie Pozdro Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Mi wczoraj do chrabąszcza coś wyszło, ale tylko falkę zobaczyłem. Ryby po 20 godzinie zaczęły zbierać z powierzchni jakieś owady i wtedy zmieniłem Instincta na robala. Zaczyna się sezon na BROMBĘ i Chrabąszcze. Nareszcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edwardo Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Oj tak! Po ociepleniu, od kilku już dni roi się chrabąszcz majowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 @Baloo, ładny kleń w pięknej scenerii.Poniżej dwa odrzańskie klonki .Oba złowione na napływach na woblery typu DR (Salmo Hornet i Bonito 3.5cm). Sprzęt b/z: CD BR 12lb 8`3, Stella 2500 z linką 10lb Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 gratuluję Patryk.Nie wyłów wszystkich kleni Pozdrawiam i do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi