Skocz do zawartości

Klenie 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś szcześć brań, dwa niezacięte, dwie spinki konkretnych rybonów, mały klenik i grubaśny kleń 48 cm. Ładna ryba, ale po ostatnich wydarzeniach z 6 z przodu, prawie półmetrowy kleń wydawał się jakiś mały :lol:

Woda się gotowała, ładne klenie albo zbierały muszki, albo waliły w 3cm narybek. Bolki miały jakby wolne, woda systematycznie opada... :unsure: Dzieje się i to jest najważniejsze!

Aha, fotki nie ma, bo mierzyłem go w wodzie i był odpłynął mi z ręki cwany, jak sięgałem po aparat <_<

Pozdrawiam

Grzesiek

Wygląda na to, że Bromba to ostatnio absolutny nr1.

Na zlocie w Lubiążu też praktycznie wszyscy co mieli klenie połowili je na Bromby :D.

Klenik 50cm, dzięki któremu wygrałem laurkę na naszym zlocie Jerbait.pl w Lubiążu B) Złowiony oczywiście na Brombę przy kamienistej opasce. Bromba w zasadzie nie prowadzona- po spadnięciu do wody nie było brania, więc zacząłęm grać wędką - przynęta w zasadzie tylko się kolebie na wodzie. Branie bardzo subtelne, szybkie zacięcie, 2 minuty przeciągania liny i jest.

Sprzęt to St Croix Legend Elite 7ft do 11g,, Caldia 2000 i żyłka 0,16 Stroft.

.

post-1346-1348915566,2737_thumb.jpg

post-1346-1348915566,3625_thumb.jpg

Witam dziś zaliczyłem 2 ładne kluski 47cm (na zdjęciu) oraz 49cm (na filmiku) ogólnie kolejny bardzo udany dzień nad moją Oderka ;)

Przynęta to jak zwykle mikro chrząszcz B)

http://img42.imageshack.us/img42/2921/07062011204.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wszystkie rybki jak zawsze wróciły do wody :D

Przy kręceniu filmiku bateria padła bywa i tak :( więc zakończenie nie jest zbyt piękne .

Szybka sztuka z szybkiego miejsca .

Strzelil w hermesa (!!!) podczas oblawiania superszybkiej przelanej ostrogi na zewnetrznym zakrecie rzeki.

A do tego mial potarlowe slady na ciele.

Widac typowy twardziel :D

Zestaw boleniowy 15 lb, hermes.

Rybka ma 47 cm.

.

W tym roku jeden, a w zeszlym sezonie dwa klenie takiego rozmiaru na hermesa z przelanej ostrogi :D

Pozdrawiam

post-16-1348915585,7035_thumb.jpg

Piotrek - jak to mawiają, nie pie..ol tylko dawaj jakąś fotkę z przyzwoitym 70+! :mellow:

next time ;)

wczoraj oralem z marcelem kilka godzin, sticte za szczupakiem, po jeziorze czterech kantonow ... oprocz ladnych krajobrazow i jednego 110+, ktory za cholere (!) nie chcial zagrysc zlapalismy troche opalenizny :lol: