RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Uff. W końcu skończyłem. Dziś byłem trochę porzucać i mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Spin może nie miał jakiegoś extra zasięgu, ale był testowany z grubą linką i dużym kołowrotkiem. Przelotki w tej wędce rozmieszczałem pod mniejszy kołowrotek, ale nie miałem na nim linki, więc zabrałem do testów ten większy. Docelowo będzie współpracował z cieniutką plecionka i Red Arc 2000, i mam nadzieje, że wtedy wyniki będą lepsze.Jako pierwszą wykonałem wędkę castingową na blanku Lamiglasa DTIMC84M 7-28g, 213cm, 10-20lB. Sprawdziłem ją z dwoma multikami: CU201E7 i CU51E. Jak się okazało, z mniejszym multikiem wędka współpracuje lepiej. Prace nad wędką trwały dość długo ale to czego się nauczyłem pomogło mi bardzo przy drugim kiju.W sumie mógłbym tu wrzucić zdjęcia i przemyślenia z kolejnych etapów mojej pracy ale jest tego sporo, więc może przy innej okazji.Ozdoby (miała być zieleń jak na Curado no ale niestety przez internet się kolorów nie spasuje...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Lakier dzięki Waszej pomocy wyszedł równo . Pierwsza warstwa była sfalowana (przez lakierowanie na maszynie obrotowej) ale przejechałem ją trochę drobnym papierem i nałożyłem kolejną warstwę lakieru FlexCoat Lite (lakierując wzdłuż) i teraz jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ale jako całość prezentuje się nieźle. Więcej wędek nie planuje kręcić w najbliższym czasie bo nie mam takiej potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Bardzo ładne kijaszki!!Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Gratulacje za samozaparcie, własny styl i naprawdę piękne kijaszki.Robert jest co podziwiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 To może jeszcze podam masę wędek: - castingowa waży około 126g- okoniówka 103g. W sumie mogłaby ważyć 10g mniej gdybym zastosował uchwyt Fuji, ale temu uchwytowi z drewna nie mogłem się oprzeć i tak zostało . Z resztą kołowrotek i tak jest ciężki, więc o te 10g nie chodzi <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 To drewno tworzy właśnie cały urok tego kijka, a 10g to pikuś do wyglądu tego pięknego uchwytu . Ten czerwony kręcioł nie pasuje do tego uchwytu.Stary twinek ze złotą dupką i stonowanym kolorem byłby idealny.Uderzaj do Mefiściaka niech coś ściągnie CI do tego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Stary twinek ze złotą dupką i stonowanym kolorem byłby idealny.Uderzaj do Mefiściaka niech coś ściągnie CI do tego kijka.Wiesz myślałem już o tym wcześniej , ale postanowiłem odpuścić. W ogóle ten kijek miał być robiony pod Curado 51E z fajną szpulą ale dzięki Bogu oprzytomniałem w porę. W sprzęt można kasę ładować w nieskończoność, tylko po co?? Ryb od tego nie przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ryb nigdy nie będzie przybywać ale jak cieszy takie coś oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Robert widzę, że trenujesz wędki pod S3 w Cigacicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Robert widzę, że trenujesz wędki pod S3 w Cigacicach No nie to była moja super tajna miejscówka , a teraz już po niej. Po czym poznałeś, że to pod mostem? Po cieniu na trawie <_< ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 O to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Remek i już po rybach Robsona .Zabiją, zjedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Estetyka wykonania na bardzo wysokim poziomie. Wyrazy uznania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Estetyka wykonania na bardzo wysokim poziomie. Wyrazy uznania! Dzięki . Mnie też się podobają . Najgorszy był bajzel w domu. Żona mi już po 2 tygodniach mruczała bym w końcu powynosił te wszystkie sprzęty i pierdoły do piwnicy. Wiesz z tym lakierem walczyłem dość długo, i po każdym szlifie było lakierowanie. A potem na maszynę no i ... kolacji nie było gdzie zrobić <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 U mnie wędki nie mają tak dobrze Jak lakier wyjdzie to dobrze, a jak nie wyjdzie… Ha, trudno. Muszę działać takie nie odpicowane… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Stożek zbieżny niczym szpila - fajnie, bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 A do kolacji przyprawa z dwuskłdnikowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Robert, aż nie mogę uwierzyć że to kije #1 i #2 wyglądają naprawdę super - bardzo, bardzo się postarałeś. Myślę że nie powinieneś się zarzekać tylko kręcić następne kijki - widać że masz do tego talent chłopie, więc go nie marnuj Twój wątek umieszczam w galerii rodbuildingowej, liczę że będziesz go uzupełniał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Za Pawłem, chylę czoła i chyba każdy chciałby, żeby jego #1 i #2 tak wyglądały. Ja bym chciał Wszystko elegancko, z pomysłem, omotki i rękojeść nie po linii najmniejszego oporu, bardzo estetycznie! Napisz proszę parę słów o tym uchwycie pod spina. Jeśli będą funkcjonować tak jak wyglądają, to debiut rewelacyjny. Gratuluję! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ...Myślę że nie powinieneś się zarzekać tylko kręcić następne kijki - widać że masz do tego talent chłopie, więc go nie marnuj Ale ja naprawdę nie potrzebuje już więcej, wędek Nie no tak na serio, to mi się marzy długi dalekosiężny casting tylko pod bolenia i tylko do wobków i wahadełek od 6g do powiedzmy 17g. Mam coś na oku tylko ten, o którym myślę jest dość drogi i szkoda mi teraz trochę kasy...Friko jak masz jakiś pomysł zaproponuj coś taniego w długości 2,6 - 2,8m to może za miesiąc powiększę galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ...Napisz proszę parę słów o tym uchwycie pod spina... Jest to uchwyt drewniany (Red Pine). Wielkość 16. Ścianka w porównaniu do uchwytu Fuji jest dość gruba co sprawia, że jest on naprawdę solidny. Masa 20,5g.Nie podobały mi się w nim pierścienie do mocowania kołowrotka - uchwyt na gwincie, ciężko chodził a stal miała pospolity odcień. Zamieniłem go na Fuji i teraz pięknie się zakręca i ładniej wygląda. Górne mocowanie zdjąłem, przetoczyłem troszku i dopasowałem pod zacisk Fuji. W sumie popsułem uchwyt za 5$ ale za to uzyskałem lepszy efekt końcowy. Górę kleiłem żywicą FlexCoat. Cena w kraju jest dość wysoka w U.S. ponad 50% taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ...Myślę że nie powinieneś się zarzekać tylko kręcić następne kijki - widać że masz do tego talent chłopie, więc go nie marnuj Ale ja naprawdę nie potrzebuje już więcej, wędek Nie no tak na serio, to mi się marzy długi dalekosiężny casting tylko pod bolenia i tylko do wobków i wahadełek od 6g do powiedzmy 17g. Mam coś na oku tylko ten, o którym myślę jest dość drogi i szkoda mi teraz trochę kasy...Friko jak masz jakiś pomysł zaproponuj coś taniego w długości 2,6 - 2,8m to może za miesiąc powiększę galerie ... bo to się zwykle tak zaczyna, sam nawet nie wiesz jak i gdzie... ile to już razy słyszałem że to juz ostatni kij, że na dożywocie, że teraz już jest wszystko co potrzeba - gdybym za każym razem jak słysze podpobne słowa dostawał złotówkęm już byłbym milionerem Robson, tak ładnie Ci to wychodzi że na pewno nie poprzestaniesz na tym co zrobiłeś W propozycjach klasy ekonomicznej Ameryki nie odkryję, rozważyłbym dwa Batsony: RX7 IST 1024FRX6 SH 1025-2 6 gram może być dla nich małym wyzwaniem myślę, ale z dugiej strony dłuższym kijem łatwiej sie rzuca więc przy dobrej aerodynamice przynęty i dobrym multi dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dzięki Robson. Podtrzymuję zachwyty, ochy i achy, a jak nie poprzestaniesz na tym co zrobiłeś, to pewnie zgarniesz tytuł rookie of the year W sumie mógłbym tu wrzucić zdjęcia i przemyślenia z kolejnych etapów mojej pracy ale jest tego sporo, więc może przy innej okazji. Rzekłbym, koniecznie przy innej okazji.. Ja jestem bardzo ciekaw. Pozdrawiam i gratuluję raz jeszczeGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Myślę że taką okazją może być np. konkurs na artykuł rodbuildingowy na jerkbait.pl z wygraną w postaci zestawu do montażu wędek Szczegóły pewnie po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi