piotrcarp Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Gratuluje Mozna pozazdroscic sprzetu i taletu. Piekny warsztacik i super kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Twoje wędki są bardzo estetyczne i naprawdę miło się na nie patrzy, a sprzęt który sobie zmajstrowałeś ...szacun Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) To jeszcze nie koniec . Zbudowałem jeszcze fajną szpadę na okonie i na lekkie sandacze. Lamiglas PRO842 . Wędka strasznie cięta i czuła. Waży 102g. Ubrana w Alconity w systemie KR - 20H, 10H, 5,5H, 4,5KB i 4,5KT do końca. Na szczycie TLGST 4.5. Na plecionce PP 10lb ciężarek 8g posyła średnio na 40 metrów. Na maszynie kręci się jeszcze Elitka 5S70MLF-G. Wędka jest lżejsza od Lamiego (wyjdzie coś koło 86g), bo blank był lżejszy no i ma mniejszy uchwyt - DPS 16tkę. Zbrojenie identyczne, ale wędka ma krótszy dolnik. Ugięcie bardziej płynne. Jak wyschnie wrzucę foty. No a w kwietniu dotrze bank Fishing Art 25lb 230cm jak skończę to wrzucę foty. Edytowane 23 Marca 2014 przez Robson1981 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 GratulacjePiękne wykonanie Brawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Robert jestem pod wrażeniem warsztatu, prawie mała profeska.Kije, no cóż powiem krótko, jesteś jednym z rodbuilerów któremu bez oporów zleciłbym wykonanie kija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Jeden z pierwszych kijków Roberta miałem przyjemność obejrzenia w realu. Piękne wykonanie. A teraz to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Robson ten Talon to który model ? Brałeś z ArtRoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 piekna robota, warsztat klasa tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 U ciebie zawsze jest top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Robson ten Talon to który model ? Brałeś z ArtRoda ? Tak byłem pomacać osobiście. Spodobał mi się najbardziej. To jest blank B66MF2. Dzięki wszystkim za miłe słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Super. Jak byś go porównał w stosunku do Seekera S703? Jest dużo mocniejszy / sztywniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Super. Jak byś go porównał w stosunku do Seekera S703? Jest dużo mocniejszy / sztywniejszy ?Seeker miał miękką szczytówkę i sztywniejszy dół, dobrze się rzucało nim małymi jigami. Na szybkiej rzece i przy woblerach siadał za mocno przez co czasem ciężko mi się zapinały pstrągi. Szczególnie jak łowiłem pod prąd. Wypluwały mi normalnie woblery... Miał być lekarstwem na spady ale parę przyzwoitych ryb mi zeszło więc się go pozbyłem... Był też zbyt ciężki i niezbyt fajnie wyważony (tu moja kucha bo dałem mu zbyt krótki dolnik).Na mętnej rzece (gdy nie obserwuje się wyjść) delikatne branie pstrąga było znacznie gorzej wyczuwalne w dłoni, niż na wędce węglowej. Natomiast przy łowieniu okoni motyw był taki, że nie było czuć brania a okoń był zapięty - zero spadów. No ale ja lubię ten pstryk i już . Zresztą do okoni mam inną wędkę.Talon jest sztywniejszy i to od samego początku przez co wydaje mi się, że lepiej będę kontrolował woblery w nurcie i zacięcie będzie bardziej przenikliwe - to chciałem poprawić. Gnie się progresywnie nie ma takiego "kancika" jak w Seekerze. Jest czuły, lekki ~50g i dobrze wyważony. Naprawdę przypadł mi do gustu. Myślę, że moc podobna. Edytowane 23 Marca 2014 przez Robson1981 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ładny ten Talon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ja pytałem wyłącznie pod kątem okonia przyznaję. Dziękuję za spostrzeżenia, z tego co napisałeś wynika że zostaję przy seekerze. Prawdę mówiąc jestem tak zadowolony z S703 w roli okoniówki że kupiłem sobie drugi blank "na zapas" gdyby coś się stało z obecną wędką. Natomiast do łowienie w rzecze tego seekera raczej bym nie zabrał - rzeczywiście ma miękką szczytówkę. Co jest mega plusem przy łowieniu okoni, ale niekoniecznie plusem przy łowieniu w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Robson-mega "czyste" wędki, jak i prosty ,a zarazem ładny i funkcjonalny wygląd wędzisk-dobra robota.Co do samego Seeker-a,to nie wiem dlaczego ,ale jakoś tak mam, że wciąż widzę w nich idealne "szczupakowe" kije,niezależnie od modelu.....śmierdzi mi to fajną wędką na szczupaka-taką w trochę starym stylu.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenobiusz Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 a ja tak z innej bajki zdjęcia robisz ze statywu czy z ręki i czym......... bo nie obrażając innych twórców tak właśnie powinna wyglądać prezentacja wyrobów Kije fajne i zdjęcia też ..... a żona z odkurzaczem pomagająca .... bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Zenobiuszu, wcześniejsze zdjęcia robiłem z ręki Tamronem f2.8 VC z najtańszą lustrzanką.A te z kolei już na statywie, bo ciemno było. Poniżej kilka fotek wcześniej wspomnianej Elitki. Rzeczywiście wyszło 87gr. Nic Pacyfic Bay Evergreen po lakierowaniu wydaje się być bardzo ciemną, wręcz czarną, jednak przy jasnym świetle mieni się piękną zielenią i bardzo fajnie komponuje się kolorem blanku.Jestem szczęśliwy, bo chyba wyczaiłem o co chodzi w lakierowaniu opisu tak by nie pozostawały nierówności. Nie jest na 100% idealnie ale już mi się podoba. Edytowane 26 Marca 2014 przez Robson1981 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Blaas F 25lB 7'6" skończony. Miał być spinn, wyszedł cast - długa historia . Wszystko w czarnym korku by lepiej wyważyć wędkę. Wyszło trochę przyciężkawo ale rękojeść miała być krótka stąd ten wybór. Klasyczne zbrojenie od 16-tki do 7-mek. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Robson1981 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Piekne wykonanie Kolorystyka bardzo w moich klimatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Piękny finał tej długiej historii,dobrze że nie wstawiłeś fotek wcześniej bym na tyłku nie u siedział.To przeze mnie @Robson dłubał po nocach co bym na majówkę z tą zgrabną czarnulą pojechał.Dzięki wielkie zaraz się widzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Miał być spinn, wyszedł cast E tam. Każdemu się zdarza Ale już nie każdemu wychodzi taki piękny kijek! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Blaas F 25lB 7'6" skończony. Miał być spinn, wyszedł cast - długa historia . Wszystko w czarnym korku by lepiej wyważyć wędkę. Wyszło trochę przyciężkawo ale rękojeść miała być krótka stąd ten wybór. Klasyczne zbrojenie od 16-tki do 7-mek.Pięknie wykonany patyk choć nie lubię korka to ten wyszedł nieziemsko.Wczoraj do mnie doszedł kij -cast od Krzysztofa Zielińskiego wykonany bardzo podobnie tylko w pianie .Tonacja barw mi się podoba -super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Myślałem, że już więcej wędek w tym roku nie będę robił, ale byłem niedawno w pewnym miejscu gdzie widziałem nowe blanki Talona i tak powstały nowe pomysły . Jak trochę już trochę nimi połowię może napiszę coś więcej. Mocniejszy ma 17lb a słabszy 14lb oba w długości 225cm. Obciążenie 18g Obciążenie 38g Obciążenie 66g 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Robson,a gdzie dostałeś te nowe Delty?W polskiej dystrybucji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Robson,a gdzie dostałeś te nowe Delty?W polskiej dystrybucji?Przypuszczam, że w Poznaniu .Na stronie jeszcze ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi