samwieszkto Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) CXT Dragon. Czy ktoś z szanownych łowców mógłby wyrazić subiektywną opinię o tych wędkach. ?Szczególnie interesują mnie wrażenia z manewrów sandaczowych, wędką dwuskładową o cw.25-30g. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Miałeś w ręku tą wędkę? Zastanawiałem się nad wersją 28 lub 35g z przeznaczenie do opadu kogutami w przedziale 20-30g. Na "sucho" wyglądała nieźle. Szczególnie interesują mnie modele CXT Spinning SuperFast SF-X 2.13m 14-35g oraz CXT Spinning CrossForce CF-X 2.13m 7-28g.Setia SF-X powinna być odrobinę szybsza. Sprzedawca pokazał mi również jako alternatywę Mikado Kamisori ZANDER 2,10m/35g, ale jednak Dragon chyba lepiej wykonany, lżejszy i ma cieńszy blank przy podobnej mocy. Mikado trochę tańszy, ale Dragon chyba zjechał trochę z cenami serii CTX w porównaniu początku sezonu. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie. Nie miałem w ręce.Oglądałem tylko katalogi w internecie.Chciałbym coś kupić na jesienne sandaczowanie na zaporówkach , ale na te kilka wyjazdów nie chcę kupować przesadnie drogich sprzętów.Szukam wędki która się nada do opadu a jednocześnie będzie mogła posłużyć do lekkiego jerkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jak nie chcesz za dużo zainwestować to spróbuj może Mikado Inazume. Sporo dobrego napisano o tych w sumie budżetowych kijkach, szczególnie o wersjach pod sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Z tym że koledze chyba chodzi o kij pod multiplikator ;-) Inazuma to chyba tylko spin? Co do serii cxt to też mam zamiar niedługo nabyć jedną sztukę pod multik ale pod okonia z cw 2-14. Chętnie poczytam wszelkie informację na temat tej serii Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 nie złapałem że chodzi o casta. Napisał CXT, ale OK, dział ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 jak bedziecie mieli jakies doswiadczenia co do wersji 2-14 jak i 7-28 to dajcie znac, tez sie przymierzam do nabycia w/w kijkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mocne kije ale fajnie wykonane. Akcja podobna do SG Finezze. W Gdańsku w CW mają je -30%. Chyba z 6 castów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Dalej nikt tego nie używał? Szukam czegoś seryjnego do opadingu i nie wiem czy wziąć ten słabszy 5-25 czy mocniejszy 10-35, kije macalem w sklepie i wcale nie wydają sie przesadnie palowate, no może ten najmocniejszy 14-35, zakres przynęt to 7-15g ołowiu z przewaga 7, 10g +4-5 cali swimfishow lunker city/keitkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Och. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Dalej nikt tego nie używał? Szukam czegoś seryjnego do opadingu i nie wiem czy wziąć ten słabszy 5-25 czy mocniejszy 10-35, kije macalem w sklepie i wcale nie wydają sie przesadnie palowate, no może ten najmocniejszy 14-35, zakres przynęt to 7-15g ołowiu z przewaga 7, 10g +4-5 cali swimfishow lunker city/keitkow.Skoro macałeś w sklepie to czego jeszcze chcesz wiedzieć? Magicznego "coś więcej" co jest różnym odczuciem dla innych osób czy tajemniczych niuansów, a może jakieś gorące info od Dragona? Moja rada to 5-25. I co teraz? Idziesz kupić czy masz wypie*****ne w moją poradę? A może coś więcej, hmm? Edytowane 25 Września 2016 przez Kamil_Be 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deuce Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Mocno toksyczny jesteś kolego, proponuje wyluzować, przestać napinać sie na internetowych forach, iść na ryby albo walnąc głowa w ścianę. Forum dyskusyjne służy dyskusji właśnie, a jak sie nie ma nic mądrego do napisania to lepiej po prostu milczeć. Napisze jeszcze dla Ciebie kolego, bo wydajesz sie nieco ograniczony. Dla mnie istnieje duża różnica miedzy macaniem na sucho w sklepie, a użytkowaniu w warunkach bojowych. Może z Ciebie jest taki magic toucher, ze po jednym dotyku w sklepie od razu wiesz jak kijek bedzie sie zachowywać nad woda, ja niestety takich nadprzyrodzonych umiejętności nie mam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Bez wątpienia Kamil wrzucił zdecydowany w wymowie wpis. Dla mnie postawił sprawę po męsku, po prostu "z jajami" ( a wędkarze to faceci z jajami czy delikatne dziewczynki ze stancji sióstr szarytek?)Więc nie ma co robić focha, wszak napisał jednoznacznie; polecam... biorąc na siebie odpowiedzialność, że napiszesz: Kupiłem zgodnie z Twoim zalecenie i kij jest do dupy...bo mi nie pasuje!Przychodzi taki moment, że trzeba podjąć męska decyzję (również "z jajami") samodzielnie zaryzykować a potem zamieścić wpis/opinię na forum, która będzie przydatna dla innych.To forum koleżeńskie i innym też trzeba pomóc Edytowane 25 Września 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Mocno toksyczny jesteś kolego, proponuje wyluzować, przestać napinać sie na internetowych forach, iść na ryby albo walnąc głowa w ścianę. Forum dyskusyjne służy dyskusji właśnie, a jak sie nie ma nic mądrego do napisania to lepiej po prostu milczeć.Napisze jeszcze dla Ciebie kolego, bo wydajesz sie nieco ograniczony. Dla mnie istnieje duża różnica miedzy macaniem na sucho w sklepie, a użytkowaniu w warunkach bojowych. Może z Ciebie jest taki magic toucher, ze po jednym dotyku w sklepie od razu wiesz jak kijek bedzie sie zachowywać nad woda, ja niestety takich nadprzyrodzonych umiejętności nie mam.Kamil robił w branży, ogląd może więc mieć. Bob ma rację także i tutaj - czasami trzeba empirycznie się przekonać i zaryzykować z kupnem. Jakby co giełda jb jest prężna i zazwyczaj po akceptowalnej stracie udaje się dany towar sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Mocno toksyczny jesteś kolego, proponuje wyluzować, przestać napinać sie na internetowych forach, iść na ryby albo walnąc głowa w ścianę. Forum dyskusyjne służy dyskusji właśnie, a jak sie nie ma nic mądrego do napisania to lepiej po prostu milczeć. Napisze jeszcze dla Ciebie kolego, bo wydajesz sie nieco ograniczony. Dla mnie istnieje duża różnica miedzy macaniem na sucho w sklepie, a użytkowaniu w warunkach bojowych. Może z Ciebie jest taki magic toucher, ze po jednym dotyku w sklepie od razu wiesz jak kijek bedzie sie zachowywać nad woda, ja niestety takich nadprzyrodzonych umiejętności nie mam.Oho, zabolało. Gdybyś przełowił sporo kijów od krajowych, przez USA po customy i JDM-y to bez problemu poznasz kij jeszcze w sklepie. Nie trzeba być "magic toucher" tylko troszkę więcej czasu poświęcić na oględziny kija a nie kilka machów bez sensu. Przyłożyłeś chociaż zamierzony ciężar do kija? Zapytałeś sprzedawcę podając jaką linkę będziesz mieć i na jakim dnie będziesz łowić? Z kim prowadzisz boje na rybach? Bijesz pajki? Ja się nie napinam, po prostu nie lubię lenistwa. Edytowane 25 Września 2016 przez Kamil_Be 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Mocno toksyczny jesteś kolego, proponuje wyluzować, przestać napinać sie na internetowych forach, iść na ryby albo walnąc głowa w ścianę. Forum dyskusyjne służy dyskusji właśnie, a jak sie nie ma nic mądrego do napisania to lepiej po prostu milczeć.Napisze jeszcze dla Ciebie kolego, bo wydajesz sie nieco ograniczony. (...)Cała prawda, sama prawda i tylko prawda! @Deuce, masz u mnie "sześciopak"! Edytowane 27 Września 2016 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Cała prawda, sama prawda i tylko prawda! @Deuce, masz u mnie "sześciopak"! Ty, a co ty robisz w dziale baitcasting? Idź może już do domu? Swoją drogą jak chcesz to mogę podać ci nazwy użytkowników co tak jak ty mają ból odbytnicy czytając moje posty i zrobicie sobie koalicję Ale jak tak bardzo chcesz, to ja zacznę być nie miły, tylko wtedy możesz mieć problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 PANOWIE (obawiam się że mój apel i tak potraktujecie jako nic nie znaczący) ale:na tym forum przeszedłem już "bicie po mordzie", "kopanie w dupę" i (czego nie wybaczę temu ... panu) ubliżanie mojej rodzinie.Mam sporo wrogów (choć nawet nie pamiętam z jakiego powodu, ale co?! mam swoje lata i swoje wątpliwe prawa )więc gwarantuję wam< nie warto. Pozostańcie po prostu przy swoich opiniach i tyle. Wszak w jednym łóżku nie śpicie i dzieci nie macie? (kurwa, mam taka nadzieją?! ) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Robert, ostrożnie, bo zaraz ktoś wyskoczy z nabijaniem postów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Przyzwyczajony jestem i mam to w ...(i cyk i mam punkcik wszak tylko o to mi chodzi na tym forum ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Przyzwyczajony jestem i mam to w ...(i cyk i mam punkcik wszak tylko o to mi chodzi na tym forum )Ja też A ja te kije pomacałem/na sucho,potem coś nawilżyłem i grało /i dla początkującego w tych pieniądzach/ w CWM w Gdańsku można jeszcze coś "urwać"promocyjnie / są oki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 CW jest bardzo elastyczne jeśli chodzi o ceny pod warunkiem płacenia papierem i z oszczędzaniem drewna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Sprawdzając dokładnie tą serię będąc w CW powiem szczerze, że pomimo niechęci do firmy Dragon kupił bym coś z tej serii. Fajna rękojeść, poprawne uzbrojenie oraz wykończenie, ugięcie książkowe i dobra czułość. Zamiast machać nim jak pizda w sklepie postanowiłem poprosić o pomoc sprzedawcę Przyciągnięcie linki przez przelotki i pstrykanie ukazało dobrą czułość na rękojeści. Myślę, że Dragon dobrze się wstrzeli na rodzimy rynek, gdzie nawet płoć łowi się z opadu. Kij o cw 5-25 może być uniwersałem szczupakowo - sandaczowym na tzw i legendarne "lekko". Wysunięcie tych wniosków zajęło 5-7 minut. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 To bardzo ciekawa seria. Polecam bo wbrew pozorom są w niej kije o różnej charakterystyce. Sam nie łowię zbyt często z opadu różnych ryb (a opad szczupakowy, okoniowy czy sandaczowy jest jakościowo bardzo się różniący między sobą), dlatego polecam wypróbowanie na własnej skórze (albo jak są takie możliwości - przed zakupem). Na pewno warto zawiesić oko i dłoń. PS Jakby ktoś doszukiwał się nieczystych intencji wpisu to oczywiście, mam sporo wspólnego z Dragonem i dzięki temu mam możliwość sprawdzania m.in. wędzisk nie tylko w sklepie ale i na łowisku. I co najważniejsze - zastrzegłem sobie prawo do niepisania pozytywnie o czymś, co uważam za... (tu uzyłbym słów wulgarnych a tego czynić nie chcę :-)). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 To bardzo ciekawa seria. Polecam bo wbrew pozorom są w niej kije o różnej charakterystyce. Sam nie łowię zbyt często z opadu różnych ryb (a opad szczupakowy, okoniowy czy sandaczowy jest jakościowo bardzo się różniący między sobą), dlatego polecam wypróbowanie na własnej skórze (albo jak są takie możliwości - przed zakupem). Na pewno warto zawiesić oko i dłoń. PS Jakby ktoś doszukiwał się nieczystych intencji wpisu to oczywiście, mam sporo wspólnego z Dragonem i dzięki temu mam możliwość sprawdzania m.in. wędzisk nie tylko w sklepie ale i na łowisku. I co najważniejsze - zastrzegłem sobie prawo do niepisania pozytywnie o czymś, co uważam za... (tu uzyłbym słów wulgarnych a tego czynić nie chcę :-)). Czy jesteś w stanie choć w paru słowach opisać różnice w pracy poszczególnych modeli, o których piszesz w pierwszym akapicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi