karpiu08 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ktoś coś o Dragon cf-x crossforce 275 14-35 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Chciałbym odgrzebać nieco temat.Zastanawiam się nad dwoma castami CXT SuperFast SF-X 1,98m 5-25g drugi 10-35g.Może szanowne towarzystwo udzieli mi informacji jak opisane cw ma się do rzeczywistości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Tez jestem zainteresowany,a nigdzie w wawie nie mozna tej seri pomacac.Jestem zdecydowany na SFX 5-25g w spinie i w najblizszym czasie zamowie,to cos napisze. Z postu 23 mozna wnioskowac ,ze nie jest przeszacowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 No tak, tylko, że samo macanie, zakładanie linki w sklepie i pstrykanie dla mnie nic nie daje.Chodzi mi raczej o realne zachowanie kija.Też nie mam możliwości chociaż zobaczenia go na żywo. Mój zakup musi opierać się o internet.Jeżdżenie, szukanie i przepłacanie w sklepie stacjonarnym dla mnie mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Trzeba zaryzykowac nie wszystko i zawsze dostaje sie na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Zdaję sobie z tego sprawę. Chodzi o minimalizację ryzyka.Dlatego też najpierw szukam, czytam, pytam. Być może ktoś testował to co mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Jeżeli Ci się podoba to radze brać i testować na rybach cieszyć się nowością w swojej szafie ..Za jakiś czas wejdą znowu inne kije i znowu chęć posiadania:) i tak w kółko ... Czasami trzeba zaryzykować ..Pozdrawiam.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 jak by ktos z okolicy legnicy bylby zainteresowany to 10-11 marca bedzie dragon w fishing 24 w legnicybeda kije z serii cxt i inne jak zdaze po pracy to zajade pomacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 W dniach 1-2.04 Dragon prezentacja w Warszawie Centrum Wedkarstwa Spojnia.Ma byc wreszcie seria CXT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Oglądałem te kije w FM KAtowicach.Muszę przyznać że robią bardzo dobre wrażenie. Pięknie wykonane , gustowne , uzbrojone w mikroprzelotki,itd.Gną się równiutko w piękną parabolę , szybko gaszą drgania a przy tym nie są nadmiernie przesztywnione ( choć pisze że to xfast ).Sprawiają wrażenie bardzo czułych , szczególnie lżejsze modele wydają się wręcz "elektryczne".Ekspedient sugerował że jeżeli myślę o sandaczach to najlepiej wybrać model o cw. do 35g ; faktycznie - ten do 28g wydawał się zbyt delikatny żeby dać w pysk szkieletorom , jednak im "cięższe" te wędki tym mniej były ....."sensoryczne".Generalnie bardzo , bardzo mi się spodobały.Jednak ich cena oscyluje w okolicach 450-550 zł. I za taką cenę można kupić podobnej klasy japońskie wędki których jakość i walory są potwierdzone opiniami wielu użytkowników i światową renomą ; tymczasem o węzłach Dragona trudno cokolwiek znaleźć w Internecie ....No nie wiem ...! Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jednak ich cena oscyluje w okolicach 450-550 zł. I za taką cenę można kupić podobnej klasy japońskie wędki których jakość i walory są potwierdzone opiniami wielu użytkowników i światową renomą.O jakich wędkach piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Major Craft.Graphiteleader.Daiwa.Shimano. Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Chyba jedynie Daiwa z wyżej wymienionych firm, jeżeli chodzi o Polski rynek, ma jako taką ofertę wędek castingowych. Niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Chyba jedynie Daiwa z wyżej wymienionych firm, jeżeli chodzi o Polski rynek, ma jako taką ofertę wędek castingowych. Niestety!No nie do końca.Co do Shimano zgoda,ciężko u nas z castami na rynku.Przedstawiciela Graphiteleadera masz na forum i Marcysia z którym można gadać o Major Craft.Także tak żle nie jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 No nie do końca.Co do Shimano zgoda,ciężko u nas z castami na rynku.Przedstawiciela Graphiteleadera masz na forum i Marcysia z którym można gadać o Major Craft.Także tak żle nie jest .W cenie 450 - 550 zł? :-) Może i są, ale nie w tym budżecie... Zasadniczo Dragony już kosztują około 400 zł. Oby ceny spadały jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 W Daiwie wszystkie castingi oprócz Steezów są w tym zakresie cenowym.W Major Craftcie - Basspara ~450. Inne - nie wiem , ale pewnie też się znajdą.W Graphit Leaderze - wędki made in china są nieznacznie droższe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nie mniej jednak , te Dragony sprawiają bardzo dobre wrażenie ( pisałem o tym trochę wcześniej ) tylko nie ma w necie na ich temat żadnych miarodajnych opini ; a może się okazać tak jak z serią GuideSelect - bardzo fajne wędki , tylko lubią się nagle bez powodu złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ta łamliwość to chyba przypadłość wędek spod znaku smoka... Ogólnie może nie mam racji, ale patrząc na parametry wydaje mi się, że wędka o cw. 5-25g ma akcję bardziej szczytową - większa liczba przelotek i mniejsza waga - niż model 10-35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jaki czas temu zakupiłem wędeczkę 5-25g za cenę mniejszą niż 400PLN.Porównując ją w sklepie z 10-35 wydała mi się bardziej uniwersalna, oczywiście biorąc po uwagę przynęty jakich używam.Obie mają podobną akcję.Jak będzie tak dobra jak wygląda to bójcie się ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nie mniej jednak , te Dragony sprawiają bardzo dobre wrażenie ( pisałem o tym trochę wcześniej ) tylko nie ma w necie na ich temat żadnych miarodajnych opini ; a może się okazać tak jak z serią GuideSelect - bardzo fajne wędki , tylko lubią się nagle bez powodu złamać.Trochę ponad pół roku temu szukałem lekkiego kijka z pazurem i oglądałem właśnie tego Dragona, podczas prezentacji ugięcia przez sprzedawcę kijek złamał się przy raczej średnim naprężeniu i tak skończyło się moje zainteresowanie tą serią... Ale może trafiłem na pechowy egzemplarz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Mam nadzieję, że taka przygoda mnie nie spotka.Kijek jeszcze nie łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Trochę ponad pół roku temu szukałem lekkiego kijka z pazurem i oglądałem właśnie tego Dragona, podczas prezentacji ugięcia przez sprzedawcę kijek złamał się przy raczej średnim naprężeniu i tak skończyło się moje zainteresowanie tą serią... Ale może trafiłem na pechowy egzemplarz? W konsekwencji poszukiwań kupiłeś jakąś wędkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kuying Teton z Aliexpress i jestem zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Czyli dragon, który pękł to pewnie był model microcast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 W sklepach z modelami wystawowymi różnie bywa. Trzeba dobrze oglądać. Czasami jak bywam u siebie w markecie gdzie wedek jest w ciul i jest samoobsługa ludzie oglądając potrafią uderzyć w metalową półkę. Efektem tego są ostre wgniecenia/ wyszczerbania blanku. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi