Skocz do zawartości

Kije Dragon CXT - informacje, opinie, uwagi

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie miał ktoś styczność z Dragon CXT SF-X SuperFast 195 10-35g? Szukam kijka na łódkę do kogutów 10-25g. Nada się do tego celu czy może szukać czegoś innego w tym budżecie?

Zobacz sobie czy Ci dolnik przypasuje bo jest dłuższy niż np. w CXT 213cm 18-42g i 10-35g jest dodatkowo kilka gram cięższy od wspomnianego 18-42. 

Użytkuje CXT 18-42g dopiero pierwszy sezon ale już wiem, że to były dobrze wydane pieniążki.

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Chcę kupić taki kijek SF-X w wersji castingowej pod sandacza. Łowię głównie z brzegu na rzekach, najczęściej w nocy, główki 8-20g, czasami do 25g i woblery.

Wacham się między 2,13m 14-35g lub 1,98 5-25g. Mógłby mi ktoś doradzić który będzie lepszy.

Bardziej przekonuje mnie 2,13m 14-35g bo jest dłuższy i ma większy zapas mocy. Ale jak z czuciem ?
Niestety nie ma dłuższych w ofercie jeśli chodzi o casting, ale myśle że wystarczy. Mój poprzedni miał 220m i było idealnie.

Edytowane przez DryanDarker

• 4 tygodnie później...

Szukam casta pod sandacza na lekko głównie 6-10g + gumy 8-10cm,woda 5-7m.

Zastanawiam się nad tymi modelami

Cxt casting fastcast FC-X 198cm 4-12

lub

Cxt casting superfast SX-F 198cm

3-16 bądź 3-18

Ktoś ma i może podpowiedzieć?

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

Bardzo fajne kije. Miałem, sprzedałem i kupiłem znów. Naprawdę dobra jakość w rozsądnej cenie jak się kupuje używane. Niedocenianym kijem jest też moim zdaniem oczywiście dragon guide select.

Miałem guide select buster, sprzedałem o teraz żałuję ale to były moje początki z castem

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Szukam casta pod sandacza na lekko głównie 6-10g + gumy 8-10cm,woda 5-7m.

Zastanawiam się nad tymi modelami

Cxt casting fastcast FC-X 198cm 4-12

lub

Cxt casting superfast SX-F 198cm

3-16 bądź 3-18

Ktoś ma i może podpowiedzieć?

Używam Dragona Microspecial 2.28 do 16g i spokojnie obsłuży te przynęty o które pytasz.

• 4 miesiące temu...

Witam, poszukuje opini na temat dwoch kijkow:1. Dragon cxt Superfast 200, 4-21g

2. Dragon Proguide X 198 4-21g. Wedka ma posluzyc do lowienia sandaczy z lodzi na wodzie stojacej. Chodzi mi o roznice miedzy tymi kijkami, same odczucia uzytkowania. Poszukuje wedki czułej, szybkiej i z zapasem mocy w razie wiekszych przylowow. Pozdrawiam

• 1 rok później...