scOOtt Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Panowie miał ktoś styczność z Dragon CXT SF-X SuperFast 195 10-35g? Szukam kijka na łódkę do kogutów 10-25g. Nada się do tego celu czy może szukać czegoś innego w tym budżecie? Zobacz sobie czy Ci dolnik przypasuje bo jest dłuższy niż np. w CXT 213cm 18-42g i 10-35g jest dodatkowo kilka gram cięższy od wspomnianego 18-42. Użytkuje CXT 18-42g dopiero pierwszy sezon ale już wiem, że to były dobrze wydane pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apper Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zobacz sobie czy Ci dolnik przypasuje bo jest dłuższy niż np. w CXT 213cm 18-42g i 10-35g jest dodatkowo kilka gram cięższy od wspomnianego 18-42. Użytkuje CXT 18-42g dopiero pierwszy sezon ale już wiem, że to były dobrze wydane pieniążki.Jak z czuciem przynęty na tej wędce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.be51 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Dragon cxt x fast 195 10-35 2 częściowyjeśli ktoś posiada taki kij ,to bardzo proszę o podanie długości dolnika Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 21,5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Jak z czuciem przynęty na tej wędce?W podanym zakresie c.w - rewelacja. P.S Powinienem otrzymać złotą łopatę - serio nie widziałem wcześniej tego pytania Edytowane 3 Marca 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 W podanym zakresie c.w - rewelacja. P.S Powinienem otrzymać złotą łopatę - serio nie widziałem wcześniej tego pytania Proszę bardzo ,najlepsze gratulacje za wykop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Potwierdzam,kijek 14-35g to kozak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Posiada ktoś kijek dragon cxt casting sf-x 192 3-16 i mógłby się podzielić opiniami na temat tego modelu ?Interesuje mnie realne cw kija (dołem i górą), przeznaczenie- sandacz na lekko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Jędrzej Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak wygląda opisywany w oficjalnym katalogu twardy "rubber cork", a raczej wykonana z niego okleina na piankę w Dragon CXT SF-X... Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Liquid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 O wędzisko trzeba dbać(bardziej) jak o kobietę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DryanDarker Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Chcę kupić taki kijek SF-X w wersji castingowej pod sandacza. Łowię głównie z brzegu na rzekach, najczęściej w nocy, główki 8-20g, czasami do 25g i woblery.Wacham się między 2,13m 14-35g lub 1,98 5-25g. Mógłby mi ktoś doradzić który będzie lepszy.Bardziej przekonuje mnie 2,13m 14-35g bo jest dłuższy i ma większy zapas mocy. Ale jak z czuciem ?Niestety nie ma dłuższych w ofercie jeśli chodzi o casting, ale myśle że wystarczy. Mój poprzedni miał 220m i było idealnie. Edytowane 12 Maja 2020 przez DryanDarker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Mam ten do 25gr, wydaje mi się że główka 18gr plus smukła guma to jego max. Miałem wersję 10-35gr i wydawała mi się jakaś głucha. Ten do 25gr zdecydowanie czylszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Szukam casta pod sandacza na lekko głównie 6-10g + gumy 8-10cm,woda 5-7m.Zastanawiam się nad tymi modelamiCxt casting fastcast FC-X 198cm 4-12 lubCxt casting superfast SX-F 198cm3-16 bądź 3-18Ktoś ma i może podpowiedzieć? Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Cxt casting fastcast FC-X 198cm 4-21Mały błąd Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgmm Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Używam obecnie cxt sfx 5-25 g , kuoiony z drugiej ręki cast sparowany z daiwa tatula sv tw 103 xls,Zestaw bardzo dobrze pracuje pod obciążeniem do 30 g, więcej nie próbowałem,poradził sobie w tym roku z sumem 115 cm. (przyłów przy łowieniu sandaczy), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Bardzo fajne kije. Miałem, sprzedałem i kupiłem znów. Naprawdę dobra jakość w rozsądnej cenie jak się kupuje używane. Niedocenianym kijem jest też moim zdaniem oczywiście dragon guide select. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Bardzo fajne kije. Miałem, sprzedałem i kupiłem znów. Naprawdę dobra jakość w rozsądnej cenie jak się kupuje używane. Niedocenianym kijem jest też moim zdaniem oczywiście dragon guide select.Miałem guide select buster, sprzedałem o teraz żałuję ale to były moje początki z castem Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Szukam casta pod sandacza na lekko głównie 6-10g + gumy 8-10cm,woda 5-7m.Zastanawiam się nad tymi modelamiCxt casting fastcast FC-X 198cm 4-12 lubCxt casting superfast SX-F 198cm3-16 bądź 3-18Ktoś ma i może podpowiedzieć? Używam Dragona Microspecial 2.28 do 16g i spokojnie obsłuży te przynęty o które pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakibp Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Witam, poszukuje opini na temat dwoch kijkow:1. Dragon cxt Superfast 200, 4-21g 2. Dragon Proguide X 198 4-21g. Wedka ma posluzyc do lowienia sandaczy z lodzi na wodzie stojacej. Chodzi mi o roznice miedzy tymi kijkami, same odczucia uzytkowania. Poszukuje wedki czułej, szybkiej i z zapasem mocy w razie wiekszych przylowow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Jest ktoś kto posiada Dragon CXT FastCast spinning 2.13 14-35gr. i był by w stanie napisać co nieco o tym kijaszku od ilu zaczyna gadać i jaki jest jego max który obsłuży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Bardzo fajny,szybki kijek pod sandacze.Konfortowo zaczyna od 12g+guma4"do 30g+4". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dzięki a możesz powiedzieć czy pod twarde przynęty się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Używam go tylko pod sandacza.Koguty i gumy podbija pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi