Jacek_bp Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Od jakiegoś czasu przyglądam się Waszym woblerom i postanowiłem pokazać co ja robię w swojej piwnicy. Woblery wykonane są z balsy. Mam nadzieje, że nie spotakają sie z linczem. Prosze o waszą opinię, będę mógł dzieki nim robić coraz lepsze woblerki, które kusić będą coraz to większe okazy.Wszystkie są pływające.wobler 10cm waga ok 20g (raczej więcej niż mniej) a to ich praca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Popper 8 cm waga ok 12g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 woblerek 2,5 cm waga ok 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 bardzo fajne wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 dzięki i miło słyszeć z ust ziomka W planach mam jeszcze psrągowe suda i sandaczowe na płycizny. Może coś się zmieni i będzie można znów łowić w nocy nad granicznym bugiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Kolejna partia, tym razem ledwie wystrugana. Sam jestem ciekaw finalnego efektu wizualnego. Traca lekko zamaszysta, taka pod szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorxix Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Widzę ze stawiasz na wyrazisty, charakterny wyraz pyszczka. <_< Czekamy na końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Efekt pstrągowy mojego rzeźbiarstwa Mam nadzieję, że są choć troche podobne do głowaczy. Mile widziane uwagi i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Dziś skończyłem część woblerów jakie szykuję na ten sezon, te są szczupakowe i mam nadzieję że spodobają się rybom, bo mi podobają się bardzo. Dość długo szukałem swojego sposobu malowania woblerów i chyba wreszcie znalazłem, przynajmniej do tych większych. A to mój pupil 45g i jest pływający. Ten wobler jest stary, musiałem go reanimować po minionym sezonie. Trochę go szczupaki pogryzły. A to wszystkie razem Pracę nakręcę jak będę nad wodą, niestety dla niektórych wanna okazała się za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 fajne wobki - pikne malowanie. ja bym wniosl niewielkie kosmetyczne poprawki:- wobki pstrągowe - zdecydowanie bardziej wycienione w dupce delikatnie zakonczone- wieksza uwage poswiecilbym na ZAPLANOWANA wielkosc oczka wystajacego poza korpus wersji finalnej - tycityci oczko przy sterze utrudnia ew korekty malowanie klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Dzięki za uznanie, jak doschną to wrzucę kleniówki na ten rok. Myślę że te już będa ok. Powyższe (ostatni post)są szczupakowe ale faktycznie oczka mogły być nieco lepiej rozmieszczone. Następne postaram się bardziej dopracować, czasem trudno nad wszystkim zapanować. Najważniejsze dla mnie jest to że mam swój styl w końcu. Połączenie kilku wzorów ale na swój sposób wykonane.Kilka kleniowych woblerów zamieszczę jak się dosuszą, myślę że tez nie wyszły najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Dziś znalazłem w końcu chwilę i udało mi się uwiecznić moje kleniowe przynęty. Długość 25 mm, trzy z pośród nich sa większe i mają 70 mm. Starałem się uzyskać różną pracę aby móc dopasować się do różnych kaprysów ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ostatnie dwa woblery na ten sezon. Przeznaczenie, hmm, mam nadzieję, że szczupak i może sandacz nocą na płyciznach. Woblery maja po 9 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Bardzo fajne wobki tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A to moja kolekcja na sezon 2012. Porównanie do Algi 2. Ktoś tu ponoc lubi takie mikrusy Te ważą 60g przy 12 cm długości. Reszta sporo lżejsza bo wykonana z miedzi 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ktoś tu ponoc lubi takie mikrusy Ja kocham takie blaszki, im większe tym lepsze a woblerki naprawdę zacne. Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane przyuczyć się na blacharza, bo jak mawiają na naukę nigdy nie jest za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Prośba. Jak możesz zdjęcia umieszczaj w takiej postaci jak na początku wątku (duże).Bo na tych miniaturkach to trzeba klikać raz za razem. A jest co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dzięki za słowa uznania dla moich prób zrobienia czegoś estetycznego i jednocześnie łownego. Zdjęcia jak tylko znajdę chwilę zmienię i następne będą już umieszczane przez stronę a nie przez serwery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jacku, fajne woby i malowanie a te pod jerkówkę to nic tylko łowic i łowic .Graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Skończyłem właśnie swoje pierwsze woblery z dedykacją pod bolenie. Spore chyba wyszły jak na boleniówki bo mają po 9 cm i ważą powyżej 20g jeden pewnie zbliża się do 25+. Nie mam w domu aktualnie wagi więc waga jest orientacyjna. Praca dość ciekawa w wannie w opadzie próbowały lusterkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Witam,te ostatnie pod Bolesława -kawał woba.Jak się ma miejsca gdzie konkretne Bolki pływają ,efekt może być ciekawy-pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Wiem, że są ale nie miałem nigdy ani czym ani weny żeby się za nie zabrać. W tym roku mam zamiar jakiegoś wytarmosić na brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Wczoraj dokończyłem i przetestowałem swoją partię woblerów robione z myślą o kleniach. Praca taka jak sobie wymyśliłem, długość od 2 do 4 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Stówka najlepszego z okazji urodzin pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Doschły moje woblerki na klenie i część na okonie. Długość krótszych 3 cm a dłuższe 4 cm, znaczna większość jest pływająca część z nich jest neutralna. Wszystkie mają wyraźną mocna pracę i startują od pierwszego pociągnięcia. Te wysokie mają 4 cm i ciekawie kiwają się na boki przy prowadzeniu, mam nadzieję, że zainteresuje to ryby i mnie. Jak tylko woda opadnie na tyle, żeby dało się łowić będę je sprawdzał w boju. To kilka z przygotowanej serii, trochę to trwało (zacząłem je strugać na początku kwietnia) ale praca i inne takie nie dały mi ich wykończyć. Teraz przy tym stanie wody, struganie jest substytutem łowienia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi