Gabriel Kozdraś Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Niewiele sie zminiło od momentu zrobienia tych zdjęć:https://gazetakrakowska.pl/jezioro-w-klimkowce-odslonilo-nie-tylko-brzegi-ale-i-dno-ratunkiem-beda-opady-deszczu/ga/13541471/zd/31475453#strefa-agro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Cześć,Przejeżdżałem obok zbiornika w zeszły piątek i nie jest dobrze. Jedynie nie widać błota bo jest przykryte śniegiem. Po roztopach pewno będzie więcej wody.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko169 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Witam. Wybieram się w czerwcu rekracyjnie na tydzień na ten zbiornik z pontonem głównie cel sandacz (sportowo) gdzie można nabyć zezwolenia ? Nigdy tam nie byłem. Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki. Gdzie nocleg polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 https://zezwolenia.pzwns.info.pl/Tu możesz sobie opłacić elektronicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Gdzie na klimkówce znajdę miejsce do slipowania łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek2u Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Cześć, czy na Klimkówce są dozwolone silniki spalinowe czy ktoś tego pilnuje. Jak to na tą chwilę wygląda?Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Niestety nie. Tylko elektryk lub siła rąk.A czy ktoś tego pilnuje? Przecież jest zakaz, widocznie jakieś powody ku temu były więc sprawa oczywista... nie wolno i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Niestety nie. Tylko elektryk lub siła rąk.A czy ktoś tego pilnuje? Przecież jest zakaz, widocznie jakieś powody ku temu były więc sprawa oczywista... nie wolno i tyle.Przecież to kałuża, od brzegu do brzegu się dobrze nie rozpędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek2u Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Czasami zakazy tego typu są bzdurne i niczym nie uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 To przyjedź na klimkówkę. Piękny, urokliwy zbiornik. Cisza, spokój, można naprawdę odpocząć. A tu ktoś ci napier... na spalinie, bo nikt tego nie pilnuje, albo co tam mandat 200 zł. p.s. pilnują, jest tam komisariat wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek2u Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 No właśnie chcę przyjechać, ale mam 115 km na pawęży i dziobówkę Garmina. Nie wiem czy na elektryku jest bezpieczne pływanie na takim zbiorniku dużą łodzią. Respektuję przepisy, ale w większości przypadków wystarczy zrobić zakaz falowania i ograniczenie chałasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Nie wiem jak Ty kolego chciałbyś pływać łodzią z silnikiem 115 km i nie falować . Uważam że na takich małych zbiornikach takie ograniczenia są jak najbardziej wskazane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) Nie wiem jak Ty kolego chciałbyś pływać łodzią z silnikiem 115 km i nie falować . Uważam że na takich małych zbiornikach takie ograniczenia są jak najbardziej wskazane.nie odkręcać manetki na full? Edytowane 13 Września 2021 przez mrufa8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 A w jaki sposób chcielibyście ustalić ograniczenie hałasu. Przecież znając polską mentalność zaraz by się pojawili kombinatorzy.Na elektryku dasz radę popływać. A jak będzie burza albo zerwie się silny wiatr to wątpię, że policja się do tego przyczepi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 To przyjedź na klimkówkę. Piękny, urokliwy zbiornik. Cisza, spokój, można naprawdę odpocząć. A tu ktoś ci napier... na spalinie, bo nikt tego nie pilnuje, albo co tam mandat 200 zł. p.s. pilnują, jest tam komisariat wodnyJak kosą spalinową czy pilarką ci Napier... To już nie przeszkadza? Bzdurne zakazy bo jeżeli o ciszę chodzi to powinni mieszkańcom wokoło zabronić używania narzędzi spalinowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek2u Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 nie odkręcać manetki na full?Normalnie, spokojnie płynąć na najniższych obrotach, gwarantuję że z 10 metrów nie będziesz słyszał mojego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Jeden może tak będzie płynął, a 50 popłynie na pełnej P..... bo szkoda czasu/bo mam taki mocny silnik/bo kto mi zabroni. Polska rzeczywistość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek2u Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Znam kilka jezior gdzie jest taki przepis (zakaz falowania) i ludzie respektuję. Jeżeli trafi się jakiś poeb to wszyscy go upominają i z reguły policja lub staż rybacka wlepiają mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Byłem na przełomie czerwca lipca nad Klimkówką z rodziną. Policja pływała codziennie na pewno min 2xdz.Przy dopołudniowym plażowaniu i kąpielach widziałem ich zawsze. Po południu bywałem rzadziej nad wodą ale też robili rundy patrolowe. Raz z daleka zaobserwowałem łódź ,która przesuwała się zbyt szybko żeby to był elektryk. Nie trwało to długo- policja wypłynęła z portu po kilku minutach i prosto do tej łódki, efektu nie znam ale przyczyna kontroli ewidentna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Dopuszczenie do używania silników spalinowych na Klimkówce całkowicie zabiło by klimat jaki panuje na tym jednak małym zbiorniku. Na tej wielkości wodę elektryk jest w zupełności wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster222 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Byłem kilka lat temu jak jeszcze był wyższy stan wody i bezproblemowo dawałem radę na elektryku. A sam zbiornik bardzo urokliwy. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Dopuszczenie do używania silników spalinowych na Klimkówce całkowicie zabiło by klimat jaki panuje na tym jednak małym zbiorniku. Na tej wielkości wodę elektryk jest w zupełności wystarczający.Ale spalinę należy mieć, jak powieje odpalasz i do slipuMiałem tak w czerwcu jak przyszła burza. Nikt słowa nie powiedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astor Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Gdzie na klimkówce znajdę miejsce do slipowania łodzi?Pinezkahttps://maps.app.goo.gl/W4pM3xfMruRT7hwv9 Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi