Skocz do zawartości

Jezioro Klimkowskie ( Klimkówka )

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...

No właśnie chcę przyjechać, ale mam 115 km na pawęży i dziobówkę Garmina. Nie wiem czy na elektryku jest bezpieczne pływanie na takim zbiorniku dużą łodzią. Respektuję przepisy, ale w większości przypadków wystarczy zrobić zakaz falowania i ograniczenie chałasu.

Nie wiem jak Ty kolego chciałbyś pływać łodzią z silnikiem 115 km i nie falować :wacko: .

Uważam że na takich małych zbiornikach takie ograniczenia są jak najbardziej wskazane.

nie odkręcać manetki na full? Edytowane przez mrufa8
  • Like 1

To przyjedź na klimkówkę. Piękny, urokliwy zbiornik. Cisza, spokój, można naprawdę odpocząć. A tu ktoś ci napier... na spalinie, bo nikt tego nie pilnuje, albo co tam mandat 200 zł.

p.s. pilnują, jest tam komisariat wodny

Jak kosą spalinową czy pilarką ci Napier... To już nie przeszkadza?

Bzdurne zakazy bo jeżeli o ciszę chodzi to powinni mieszkańcom wokoło zabronić używania narzędzi spalinowych.

• Like 2

Byłem na przełomie czerwca lipca nad Klimkówką  z rodziną. Policja pływała codziennie  na pewno min 2xdz.Przy dopołudniowym plażowaniu i kąpielach widziałem ich zawsze. Po południu bywałem rzadziej nad wodą ale też robili rundy patrolowe. Raz z daleka zaobserwowałem łódź ,która przesuwała się zbyt szybko żeby to był elektryk. Nie trwało to długo- policja wypłynęła z portu po kilku minutach i prosto do tej łódki, efektu nie znam ale przyczyna kontroli ewidentna.  

• Like 1

Dopuszczenie do używania silników spalinowych na Klimkówce całkowicie zabiło by klimat jaki panuje na tym jednak małym zbiorniku. Na tej wielkości wodę elektryk jest w zupełności wystarczający.

Ale spalinę należy mieć, jak powieje odpalasz i do slipu

Miałem tak w czerwcu jak przyszła burza. Nikt słowa nie powiedział.

• Like 1