Skocz do zawartości

Osoba towarzysząca ?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

A możesz określić jaka byłaby uczciwa? Jeśli ktoś nie chce płacić 70.- zł, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zapłacił kilkaset zapisując się do PZW. Czy opłaty członkowskie są uczciwe?

Poza tym jest coraz więcej wód komercyjnych, przecież też można z nich korzystać omijając PZW, tylko czy tam są też ceny uczciwe?

Cena nigdy nie będzie uczciwa, dla sprzedającego zawsze za niska, dla kupującego zawsze za wysoka.

• Like 3

• 4 tygodnie później...

To że macie zamiar troszkę pochlać, to rozumiem jak najbardziej i zazdraszczam. To że macie zamiar na bańce po tymże chlaniu łowić ryby bez uprawnień ( przynajmniej częściowo ) to także pal diabli bo to niczym wielkim nie grozi, ot, mandatem. Ale że macie na tejże bani zamiar pływać łódką, to stanowczo muszę potępić. Stanowczo!

Powiedzmy że troszkę znam wodę i wiem że dla tych po głębszym, bywa bezwzględna.

Edytowane przez Fugazi
  • Like 1

A ja jestem za tym, ze jak kto chce sie utopic na bani, ma do tego prawo. Poki nie zagraza sie swoja glupota/lekkomyslnoscia innym, nikomu nic do tego. I taka filizofie pozostawie potomnym

,Nie. nie i jeszcze raz nie. Napity utopiec zawsze angażuje innych, bogu ducha winnych ludzi i pieniądze. Trza drania wyłowić, zapakować w worek. zawieźć do kostnicy, wdrożyć śledztwo. Czasami ściągnąć łyżwy... O rodzinie nie wspomnę. To kosztuje pieniądze, ludzki czas i rozpacz bliskich.

• Like 1

To jest dobry temat na burzliwą dyskusję ; Tyle że może na innym forum.

A co do moich pijacko-wędkarskich planów:

Zrezygnowałem.

Popiliśmy w pubie , a na ryby wybierzemy się na jakiś komercyjny staw z dzieciakami i na trzeźwiaka.

• Like 1