daMMka Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam chciał bym por?łwnać te dwa kołowrotki ??Kt?łry waszym zdaniem będzie leszy przy połowie gł?łwnie boleni. Są w podobnym przedziale cenowym r?ł?źnią się od siebie od ło?źysk po kolor Czekam na wasze sugestie... Zapraszam do wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 (edytowane) .... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ja sobie chwale Red Arca co prawda nie łowie boleni ale polecam maszynkę jak najbardziej. Kolor rzecz gustu ale na ?źywo wygląda sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Kolego zapomnij o tym badziewiu excelerze. Do szybkiego prowadzenia wobka musisz mieć wieksze przeło?źenie ni?ź ma daiwa. W ciągu dw?łch miesięcy zajechałem daiwe przy szybkim skręcaniu. Jeśli chcesz sie wpakowac w bagno kup sobie ten młynek, ale ja odradzam. Wszystkie młynki wymieniłem na spr red arc i jestem w 200% zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Potwierdzam Ze Exelerki daiwy są LIPĄ.Szybko się mieli wnętrze Osobiście go popsułem łowiąc ryby- huehuehuehueTym Redem nie łowiłem ale po postach mo?źna przyjąć ?źe są o niebo lepsiejsze ni?ź ten model daiwy. Strze?ź się exelerk?łwpzdr.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Exceler i Blue Arc drugi sezon dają radę. @superKrystek1 -ciekawa teoria-zało?źysz się, ?źe Excelerem 3500 szybciej zwinę linkę ni?ź Ty Spro 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 @ginel z dnia na dzień zamieniłem daiwe exceler 2500 na spro red arc 10300, byłem i nadal jestem bardzo zadowolony ze spro daiwa-musiałem napier... korbą ?źeby osiągnąć zamierzony efekt a?ź w końcu zaczął bardzo cię?źko chodzićoblicz ile nawijają ?źyłki na szpule obydwa młynki - daiwa exceler 2500 oraz spro red arc 10300 nie por?łwnywałem tych co wymieniłeś bo nie posiadam daiwy 3500 i ju?ź tych modeli nie kupię pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Exceler i Blue Arc drugi sezon dają radę. @superKrystek1 -ciekawa teoria-zało?źysz się, ?źe Excelerem 3500 szybciej zwinę linkę ni?ź Ty Spro 4000? Przy rozmiarze 3000 Daiwy szpula ma solidniejszą średnicę ni?ź Spro w klasie 4000. Daiwą kręci się leciutko, ?źyłka pięknie schodzi ze sporej średnicy szpuli. Mam Team-d, czyli bliźniaka excelera i jestem zadowolony. Nie jest to mo?źe betoniarka do orania dna, ale do lekkiego i średniego spina nadaje się. Jak się go umiejętnie przesmaruje, to przy temperaturze dochodzącej do -10 st. C nie czuć, ?źe się kręci. Wszystkie te teorie o zatrzymujących się kołowrotkach mo?źna sobie między bajki wło?źyć. Zadziwiające jest to, ?źe zawsze to jakiemuś koledze kołowrotek stanął, ?źe przekręcić się nie dało....Mi kiedyś jeden kołowrotek tak się zatrzymał. Pow?łd? Nowy, kiepskiej jakości smar i utopienie kołowrotka w rzece. Smar po zmieszaniu z wodą zmienił się w plastelinę i zapchał bebechy. Po przesmarowaniu porządnym smarem i ponownym zatopieniu kołowrotka nie było ju?ź problemu. Kołowrotek trochę gorzej pracował, ale dało się spokojnie łowić. Oczywiście w domu lekki serwis, ?źeby korozja nie zabrała się za bebechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Kiedyś ju?ź pisałem o kołowrotkach Spro Red i Blue Arc.Moim skromnym zdaniem(i nie tylko moim) Spro przewy?źsza zdecydowanie młynki Shimano i Daiwy w przedziale 500-600zł. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Kiedyś ju?ź pisałem o kołowrotkach Spro Red i Blue Arc.Moim skromnym zdaniem(i nie tylko moim) Spro przewy?źsza zdecydowanie młynki Shimano i Daiwy w przedziale 500-600zł. PozdrawiamMaciejOjeju , Spro Red i Blue Arc nawet takie jak Daiwa Emblem czy SS II ,,zdecydowanie tez przewy?źsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daMMka Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czyli nie ma co szukać tylko brać SPRO RED ARC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Kiedyś ju?ź pisałem o kołowrotkach Spro Red i Blue Arc.Moim skromnym zdaniem(i nie tylko moim) Spro przewy?źsza zdecydowanie młynki Shimano i Daiwy w przedziale 500-600zł. PozdrawiamMaciejOjeju , Spro Red i Blue Arc nawet takie jak Daiwa Emblem czy SS II ,,zdecydowanie tez przewy?źsza Nie mam ?źadnego sentymentu dla czarnych Shimano lub starszych Daiw, dlatego wybrałbym Spro Red Arc'a.Moim skromnym zdaniem Spro jest wart o wiele więcej ni?ź 300zł.Kołowrotki te nie są zrobione z plastiku jak np. Stradic FH itp. konstrukcje. p.s Nie mam sentymentu bo za młody jestem, ale posiadałem ju?ź czarnuchy z 2 ręki i szybko sprzedałem i wymieniłem na Red Arc'a. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czyli nie ma co szukać tylko brać SPRO RED ARC Ja bym się nie wahał. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 @Maniak i czarny shimano bardzo fartowny, ile ryb złowil nie masz pojęcia.Nawet sandacza 90-kę ma na rozkłdzie.Odpowiednio serwisowany prze?źyje tego arca, mo?źe nawet dwa .Oczywista kupiony od Ciebie a o ile mi wiadomo shimano co kupieś z nowszej generacji nie poszło ju?ź spać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 @Maniak i czarny shimano bardzo fartowny, ile ryb złowil nie masz pojęcia.Nawet sandacza 90-kę ma na rozkłdzie.Odpowiednio serwisowany prze?źyje tego arca, mo?źe nawet dwa .Jozi nie napisałem, ?źe są złe. Uwa?źam je za świetne młynki, ale mają one ju?ź sw?łj wiek. Gdybym czuł do nich jakiś sentyment to pewnie bym je czyścił i odpicowywał. W tej chwili, Spro albo Daiwa/Shimano powy?źej 1 tys., poni?źej nie ma sensu się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Popieram i dlatego wyprzedaję czarne shimaniaki i inne bo się przesiadłem na stelle i inne z p?łłki powy?źej 1tysiaka a dla tych co nie mają albo nie chcą topić takiej kasy pozostają u?źywki.Osobiście szukałbym u?źwek ale made in japan.Czarne shimano po 3st?łwki w miarę przyzwoitym stanie to jedna z lepszych opcji jak kupowanie nowych w tej cenie, chyba ?źe jakieś w miarę sprawdzone modele.Ale arc to tak jak dragon, ryobi bo to wszystko ryobi klepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Miałem całkiem niedawno w ręce excelera tego za 500zł i reda, jak dla mnie por?łwnywalne kołowrotki, choć r?ł?źne ceny. Wydaje mi się ?źe płaci się więcej za markę, jelśli chodzi o daiwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Miałem całkiem niedawno w ręce excelera tego za 500zł i reda, jak dla mnie por?łwnywalne kołowrotki, choć r?ł?źne ceny. Wydaje mi się ?źe płaci się więcej za markę, jelśli chodzi o daiwę Początkowo mo?źe nie poczujesz r?ł?źnicy, ale po roku u?źytkowania na pewno(po roku jak ta Daiwa się nie rozleci ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Witajcie Ja tez postanowilem kupic sobie czarnucha tylko ze Black Arc w rozmiarze 8200. Drugi rok smiga za pstrą?źkami cichutko bez szemrania a?ź miło. A wcale go nie oszczedzam bo czasami ciąga wobki do 7cm.Szczerze polecam SPRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Nie przesadzajcie ?źe daiwa rozpadnie sie po roku, starszą wersję excelera u?źywałem 3 lata, jak go sprzedawałem a łowiłem nim du?źo był w całkiem dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Panowie Ja to proponuje udzielać informacji lub opinii na temat takiego, a takiego kręcioła kt?łrego się u?źytkuje często. Bo jak mo?źna por?łwnać opinie dw?łch u?źytkownik?łw, z czego jeden u?źywa pięciu(5-ciu) Exceler?łw, a drugi tylko jednego przez cały sezon.Jak myślicie kt?łremu padnie pierwszy? To samo się tyczy innych por?łwnywalnych kołowrotk?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ka?źdy z nas inaczej eksploatuję swoje maszynki.Długość jego ?źywotności zale?źy od wielu czynnik?łw.Dla niekt?łrych młynk?łw łowienie na plecionkę czy ?źyłkę znaczy wiele oraz jak wiele łowimy nim w danym sezonie i jakimi sposobami itp. Przecie?ź mo?źna te?ź trzymać kołowrotek w szafie lub na p?łłce, ?źeby ładnie wyglądało Reasumując śmiało mogę stwierdzić, ?źe łowiąc identycznie i z taką samą częstotliwością Spro będzie trzymał się lepiej.Pamiętaj, ?źe Spro jest cały z metalu.Oczywiście, ?źe mo?źna pechowo trafić na lewy egzemplarz, ale z opinii wielu u?źytkownik?łw mo?źna śmiało stwierdzić, ?źe to rzadkość. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Miałem całkiem niedawno w ręce excelera tego za 500zł i reda, jak dla mnie por?łwnywalne kołowrotki, choć r?ł?źne ceny. Wydaje mi się ?źe płaci się więcej za markę, jelśli chodzi o daiwę Początkowo mo?źe nie poczujesz r?ł?źnicy, ale po ...dw?łch miesiącach ju?ź tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 M?łj blue arc 9300 z allegro po roku niedomaga. Chodzi jak betoniarka. Gł?łwnie u?źywany do spinningu na Wiśle.Mo?źe trafił mi się felerny, ale osobiście nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 @Biosteron, z tego co mnie pamięć nie myli to ktoś rozkręcał ten kołowrotek i się nie mile zaskoczył co w środku zobaczył.Stradicka FH miałem nie polecam, to na tyle.Nie przekonuję mnie w tym kołowrotku napis Made in Japan na stopce. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi