biosteron Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 @Biosteron, z tego co mnie pamięć nie myli to ktoś rozkręcał ten kołowrotek i się nie mile zaskoczyć co w środku zobaczył.PozdrawiamMaciej Chyba kolega @Zorro rozkręcał owy model dla kolegi @OloPe , być mo?źe Pan Tomasz tu zajrzy i sam się wypowie, jeśli będzie pamiętał, ?źe w og?łle taki młynek rozkręcał do przesmarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Kupiłem Daiwe Exceler z USA na bolenie zobaczymy czy wytrzyma intensywne u?źytkowanie przez sezon (5-6 razy w tygodniu na bolkach czasami 7 ) Kolega miał SPRO Red Arca i po sezonie do wyrzucenia jego ojciec te?ź miał i te?ź na śmieci dlatego zdecydowałem się na Daiwe oby chocia?ź sezon wytrzymała na kolejny postaram się o coś z kraju kwitnącej wiśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 @Biosteron, z tego co mnie pamięć nie myli to ktoś rozkręcał ten kołowrotek i się nie mile zaskoczyć co w środku zobaczył.PozdrawiamMaciej Chyba kolega @Zorro rozkręcał owy model dla kolegi @OloPe , być mo?źe Pan Tomasz tu zajrzy i sam się wypowie, jeśli będzie pamiętał, ?źe w og?łle taki młynek rozkręcał do przesmarowania. Być mo?źe zajrzy... No i nie tylko Olowe widziałem... I Pana Marcinowe, i Pana Piotrusia Novisa, i sam te?ź widziałem swojego.. W ka?źdym razie ja ju?ź nie posiadam... <_< Teoretycznie, to nie są jakieś tragedie, ale w por?łwnaniu z por?łwnywalnym modelem konkurencji (czyli Emblemikiem), to kucają od razu.. <_< Mnie, to jeszcze przy ?źyciu wprost trzyma nieusuwalny w tych Stradiczkach klekot korby na kwadracie... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Kupiłem Daiwe Exceler z USA na bolenie zobaczymy czy wytrzyma intensywne u?źytkowanie przez sezon (5-6 razy w tygodniu na bolkach czasami 7 ) Kolega miał SPRO Red Arca i po sezonie do wyrzucenia jego ojciec te?ź miał i te?ź na śmieci dlatego zdecydowałem się na Daiwe oby chocia?ź sezon wytrzymała na kolejny postaram się o coś z kraju kwitnącej wiśni Hmmmm... A ja tak się zastanawiam, czy ktokolwiek przed łowieniem na cokolwiek, robi z kołowrotkami te?ź cokolwiek... Bo tak na zdrowy rozum, przy wściekliźnie boleniowej, to nale?źałoby młynek ze 2-3 razy w sezonie przejrzeć i przesmarować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Kupiłem Daiwe Exceler z USA na bolenie zobaczymy czy wytrzyma intensywne u?źytkowanie przez sezon (5-6 razy w tygodniu na bolkach czasami 7 ) Przy tak intensywnym kręceniu za boleniem, to trzeba było się rozejrzeć za czymś konkretniejszym. Ta wersja amerykańska, r?ł?źni się od europejskiej korbką, bo nie jest składana. Dobrze, ze aut nie jesteśmy zmuszeni kupować na sezon, bo kto by to p?łźniej składował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Senior Zorro a komu to się chce w młynke zaglądać w czasie sezonu .A to jest 30minut z okładem np. w deszczowe dni.Dopiero jak dobrze terkocze, piszczy, zgrzyta itp. wtedy jest olaboga... a wtedy panie to ju?ź do d.. , bo z reguły jest pozamiatane.W sezonie przynajmniej raz do kręćka zaglądałem i to łowiąc na przemian kilkoma, np. rolka tak co miesiąc dostawała kilka kropelek oliwy bez rozkręcania.Regularnie usuwany luz na napędzie te?ź wpływa na ?źywotność maszyny, rzeczto oczywista i prosta jak drut a nad wodą kienci łowią, wystarczy stanąć obok i ju?ź wiadomo co w trawie piszczy O technice łowienia z opadu te?ź nic nie powiem, czy łowimy bardziej kijem czy kołowrotkiem, czy kabłąk zbijamy ręką czy korbą a?ź ręką telepie To takie moje drobne spostrze?źenia.Senior Zorro mo?źe mały komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Kupiłem Daiwe Exceler z USA na bolenie zobaczymy czy wytrzyma intensywne u?źytkowanie przez sezon (5-6 razy w tygodniu na bolkach czasami 7 ) Przy tak intensywnym kręceniu za boleniem, to trzeba było się rozejrzeć za czymś konkretniejszym. Ta wersja amerykańska, r?ł?źni się od europejskiej korbką, bo nie jest składana. Dobrze, ze aut nie jesteśmy zmuszeni kupować na sezon, bo kto by to p?łźniej składował Dlatego napisałem ?źe będę zadowolony jak sezon chocia?ź wytrzyma, tylko dylemat będzie co kupić na następny sezon za rozsądne pieniądze, mieszkam 100m od Wisły i czasu mam du?źo więc to musi być kręcioł konkretny. W sumie to dziwie się jak kiedyś wytrzymała Catana przy codziennym łowieniu bolk?łw przez cały sezon tj. lato w ale jesienią się rozpadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Powien kr?łtko kup aero 4000gtma.Wytrzyma kilka sezon?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 M?łj blue arc 9300 z allegro po roku niedomaga. Chodzi jak betoniarka. Gł?łwnie u?źywany do spinningu na Wiśle.Mo?źe trafił mi się felerny, ale osobiście nie polecamRzeczywiście trafiłeś na pechowy egzemplarz.Swojego 9300 katuję ju?ź 3 sezon pod plecionką i wszystko gra jak nale?źy. Mo?źe nie uwierzycie, ale kiedyś m?łj TP FC po wyjęciu z pudełka ju?ź trafił na reklamacje.Przecie?ź to japońska maszynka, jak taki egzemplarz m?łgł się trafić! ? No właśnie, trudne pytanie. W dzisiejszych czasach nawet kołowrotki za tysiaka okazują się wadliwe. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Przyni?łsł mi kumpel 1000TP.Tragedia, kupił w promocji za 400zł>Nie chciałem wierzyć, ?źe TP obecnie taki badziewiasty na europęLepiej u Mefisto kupić biomastera z japoni jak twinka na europę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Senior Zorro a komu to się chce w młynke zaglądać w czasie sezonu .A to jest 30minut z okładem np. w deszczowe dni.Dopiero jak dobrze terkocze, piszczy, zgrzyta itp. wtedy jest olaboga... a wtedy panie to ju?ź do d.. , bo z reguły jest pozamiatane.W sezonie przynajmniej raz do kręćka zaglądałem i to łowiąc na przemian kilkoma, np. rolka tak co miesiąc dostawała kilka kropelek oliwy bez rozkręcania.Regularnie usuwany luz na napędzie te?ź wpływa na ?źywotność maszyny, rzeczto oczywista i prosta jak drut a nad wodą kienci łowią, wystarczy stanąć obok i ju?ź wiadomo co w trawie piszczy O technice łowienia z opadu te?ź nic nie powiem, czy łowimy bardziej kijem czy kołowrotkiem, czy kabłąk zbijamy ręką czy korbą a?ź ręką telepie To takie moje drobne spostrze?źenia.Senior Zorro mo?źe mały komentarz A co kurdę komentować...?ŚWIĘTE SŁOWA !!! I nic dodać, nic ująć.. Czyli: kto smaruje ten jedzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Goście kupują ode mnie u?źywane młynki i się dziwią, ?źe nie zniszczone i ładnie kręcą Kto smaruje ten jedzie....Koleś dał mi na warsztat okumę salinę i stwierdził, ?źe zaczęła kręcić lepiej jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Senior Zorro a komu to się chce w młynke zaglądać w czasie sezonu .A to jest 30minut z okładem np. w deszczowe dni.Dopiero jak dobrze terkocze, piszczy, zgrzyta itp. wtedy jest olaboga... a wtedy panie to ju?ź do d.. , bo z reguły jest pozamiatane.W sezonie przynajmniej raz do kręćka zaglądałem i to łowiąc na przemian kilkoma, np. rolka tak co miesiąc dostawała kilka kropelek oliwy bez rozkręcania.Regularnie usuwany luz na napędzie te?ź wpływa na ?źywotność maszyny, rzeczto oczywista i prosta jak drut a nad wodą kienci łowią, wystarczy stanąć obok i ju?ź wiadomo co w trawie piszczy O technice łowienia z opadu te?ź nic nie powiem, czy łowimy bardziej kijem czy kołowrotkiem, czy kabłąk zbijamy ręką czy korbą a?ź ręką telepie To takie moje drobne spostrze?źenia.Senior Zorro mo?źe mały komentarz A co kurdę komentować...?ŚWIĘTE SŁOWA !!! I nic dodać, nic ująć.. Czyli: kto smaruje ten jedzie.. Tak do brudnej rolki kabłąka dodawać kilka kropel oliwki co miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Kupiłem Daiwe Exceler z USA na bolenie zobaczymy czy wytrzyma intensywne u?źytkowanie przez sezon (5-6 razy w tygodniu na bolkach czasami 7 ) Przy tak intensywnym kręceniu za boleniem, to trzeba było się rozejrzeć za czymś konkretniejszym. Ta wersja amerykańska, r?ł?źni się od europejskiej korbką, bo nie jest składana. Dobrze, ze aut nie jesteśmy zmuszeni kupować na sezon, bo kto by to p?łźniej składował Dlatego napisałem ?źe będę zadowolony jak sezon chocia?ź wytrzyma, tylko dylemat będzie co kupić na następny sezon za rozsądne pieniądze, mieszkam 100m od Wisły i czasu mam du?źo więc to musi być kręcioł konkretny. W sumie to dziwie się jak kiedyś wytrzymała Catana przy codziennym łowieniu bolk?łw przez cały sezon tj. lato w ale jesienią się rozpadła I jest następny : za rozsądne pieniądze na następny sezon.. <_< A pokierowałby się jeden z drugim tym zdrowym rozsądkiem, zadbał o nawijaczek tak trochę na zaś, to i kołowrotek by się w sezon nie rozleciał i pienią?źk?łw byłoby mo?źe troszkę więcej się uskładało na następny...A co do rozsądnych pieniędzy, to stelki i tournamenty te?ź kosztują rozsądne pieniądze, wziąwszy pod uwagę ich bardzo wielosezonowe przebiegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Senior Zorro, chłopaki chcą nowe sprzęta, nie rozumieją ?źe te excelery to totalny badziewna 1 sezon ostrego u?źytkowania.Osobiście z niskobudzetowych kupiłbym okumę salinę- solidne morskie młynki trochę przycię?źkawe, ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Biosteron jaka ona tam brudna?Nim tak zacząłem zakraplać to rozkręcałem ale po przetarciu stwierdziłem, ?źe nie ma sensu rozkręcać bo nic z nią się nie dzieje takiego.Jak u?źywasz kilka młynk?łw na zmianę to kiedy ma się zabrudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi